Měla jsem to tak taky,zničehonic to přišlo a zhoršovalo se to...Pak jsem přestala jíst mléčné,i jogurty atd...a zmizelo mi neustálé pokašlávání,tečení z nosu i částečně problémy s trávením... Souhlasím,že mléko je pro člověka nepřirozené a nezdravé

arrow
Neprodává v Bazaru

Já má to samé, po čistém mléku v pohodě, jogurty taky, většina sýrů taky bez problémů, jednou jsem si ale dala kousek sedlčanského pepina a do 3 minut jsem letěla jak namydlený blesk, nebo se mi to jednou stalo i po zmrzlinovém poháru a koktejlu...nevím jestli jít k doktorovi, nebo si prostě pamatovat co mi nedělá dobře a nejíst to.

arrow
profile_image
ladyve
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jít k MUDr., ať máš jistotu, jestli je to intolerance. Já jí mám a dlouho se nevědělo, z čeho mě tak neustále bolí břicho. Teď se vyvaruju toho, co mi nedělá dobře a je mi fajn

arrow
profile_image
Elinor92
od 23. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na 90% se jedná o intoleranci, protože s věkem klesá hladina laktázy (alergie na mléko je vzácnější, jelikož jde o autoimunitní onemocnění - ta by se projevila po vypití sklenice mléka). Na alergologii ani není potřeba - mně na to dělala testy normálně obvoďačka. Stejně ti ale řeknou, že si to máš vypozorovat sama - třeba já nemůžu pít mléko, ale jogurty, kefíry ani sýry mi nevadí (ať žije biochemie ).

arrow
profile_image
Luccy3
od 3. 11. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moc děkuju všem za rady. Už týden se vyhýbam všem mléčným výrobkům, ale postupně začnu zkoušet co jak na me reaguje

arrow
profile_image
Pavla Bellis
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

stále mě překvapuje, jak někteří doktoři neřeší, zda je to o bílkovině nebo mléčném cukru a jakého charakteru to je Pokud je problém s laktózou, poctivé fermentované výrobky by měly být ok- z laktozy se stane kyselina mléčná a je po problému, bakterie tu práci udělají za nás. U bílkoviny to tak snadné není, ta v jogurtech i všem ostatním zůstává.
Jinak taky souhlas s tím, že mléko není přirozené. Je ale způsobem, jak do sebe dostat probiotika.
Ještě jedna sakra důležitá věc - i když naše tělo nemusí být schopné trávit mléčnou bílkovinu, pokud je zcela v pohodě, určitě nebude vyvádět "psí kusy". Proto by se řešení mělo hledat nejen ve vynechání mléka, ale hlavně v péči o trávicí trakt. Dát do pořádku střevní mikrofloru. Jo tady zase zpátky k ml. cukru - ve zdravém traktu ho rozloží i bakterie, ovšem vyrábí maličko oxidu uhličitého Často jsou reakce na mléko spojené i třeba s reakcí na lepek nebo nějaké umělotiny, je to prostě komplexní a často dočasné - pokud to řešíme. Proto problémy s trávením řešit jako celek, abychom se vyhnuli hořkým následkům za 10, 20 let.
A bez mléka se dá fungovat, chce to si pohrát, na blogu máme spoustu receptů, kde nic mléčného nenajdete, a když už, tak je to domácí jogurt nebo kefír

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené