budu dělat špízy z kuřecího a vepřového masa..tak jsem si dneska udělala marinádu,,olej,sojovka,grilovací koření,provensálské koření a sůl..takhle když jsem to ochutnala mě to nechutná dělám to poprvé tak se bojim aby se to dalo zítrta jíst..

No většinou kapku oleje, koření podle chuti, natřený česnek, nějakou chilli omáčku a krapet hořčice..

Cituji Krvinkaxxx: No většinou kapku oleje, koření podle chuti, natřený česnek,

Já také, nebo místo koření dávám čerstvé bylinky - tymián, oregano...
Dělám i marinádu z bílého jogurtu.

arrow
profile_image
mle
od 4. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

maso nakrájím, naklepu paličkou, nakládám do oleje, mezi to nějakou cibuli a většinou kořením "kořením na steaky" od vitany (různé druhy)

arrow
profile_image
Markvitka mojeid
od 1. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Nejraději do leje čerstvé bylinky, mám moc ráda rozmarýn na vepřové.. potom samozřejmě česnek, různé grilovací koření... kuře jde udělat i do sladka s medem a tou sojovkou, to je taky moc dobrý... chce to zkoušet

To grilovací koření spolu s provensálským se mi trochu bije Naložení do jogurtu je vždycky skvělé, masíčko je pěkně šťavnaté a jemné. Když děláš špíz, kde je více chutí (určitě tam dáš i cibuli, slaninu, papriku) tak už maso nemusí být tolik aromatické.

vinný ocet, zázvor, sojovku, chilli, česnek, med

arrow
profile_image
Agigue
od 1. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já se teda vždycky řídím podle chuti, do marinády co mi nechutná bych to asi nedala pokud by to nebylo podle nějakého receptu třeba (samozřejmě je potřeba počítat s tím, že marináda má silnější chuť než pak ve výsledku maso). Namíchám vždycky co je po ruce, málokdy zůstanu u jednoho druhu pytlíčku i když je to už třeba namíchaná směs ) A ten jogurt je taky moc dobrý, nebo zakysaná smetana, to vyjde nastejno, maso je pak jemňounké

arrow
profile_image
sametka
od 24. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

olej,,čerstvě mletý pepř,třený česnek,čerstvý rozmarýn,lžičku medu,hořčice,sojová omáčka.

arrow
profile_image
Zubr
od 9. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já naposledy dělala marinádu z oleje, česneku, sojové omáčky, hořčice a kari. Bylo to docela dobré

arrow
profile_image
Malacek
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Adka: nebo místo koření dávám čerstvé bylinky - tymián, oregano...

taky čerstvé a je to luxusní...

Reaguji na simuška:
Souhlasím, na špízy stačí nějaká "klasika" ať se pak moc nebijou ty chutě.

Univerzálkana gril je třeba kečup, sojovka, med, grilovací koření

Pak mám ráda kombinaci českek, bylinky, bílej jogurt, troška hořčice....

A jinak do každé druhé marinády dávám thajskou omáčku, to je super věc

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Olej, sojovou omáčku, grilovací koření, česnek, med a horčici.

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

někdy jsem četla že má maso výbornou chuť když je naložené do COCA COLY.. ale zatím jsem neměla odvahu vyzkoušet..

arrow
profile_image
minimono
od 23. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

S Coca colou jsem to taky viděla - dokonce šunku vařenou v Coca Cole a pak dopečenou (kvůli kůrce) v troubě. Ono když si to vezmeš kolem a kolem, není na tom nic špatnýho - bublinky udělají maso hřehké a díky kole bude nasládlé, jakoby karamelové.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené