arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hezký večer,

miluji plněné ořechy a zajímalo by mě od těch z Vás, které je před Vánoci děláte a máte s nimi zkušenost, zda by šly udělat stejným způsobem, jako linecké těsto. Tzn., že bych vůbec neplnila formičky, ale vykrájela bych si do těsta různé tvary, dala je na plech a po upečení je slepila náplní, kterou se ořechy lepí k sobě. Šlo by to? Mám z pečení strach, proto bych si ho takto ráda usnadnila.
Děkuji všem za postřehy a přeji krásné Vánoce - ač lehce s předstihem.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji BellaEJ: Mám z pečení strach, proto bych si ho takto ráda usnadnila.

Tak nebuď líná...... jasně, vyválet, vykrájet je snažší..... dodržuj recepty, zvlášť ty vyzkoušené a cukroví budeš mít vynikající.

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10:

To není o lenosti. Ale ořechy jsem ještě nedělala a slyšela jsem, že nejsou zrovna jednoduché. Proto než na ně nakoupit a pak je vyhodit, protože mi nepůjdou vyklopit z formiček, nebo se mi polovina rozláme, zdá se mi způsob v mém úvodním dotazu jednodušší a pokud by to šlo, tak budu jedině ráda. Na chuti se přece nemůže nic změnit, pokud budu mít těsto i náplň stejnou.

Cituji BellaEJ: Šlo by to?

Zcela určitě.

Cituji Veselka10: dodržuj recepty, zvlášť ty vyzkoušené

A to jako proč? Vždyť jedině experimentováním vznikají nové věci.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na BellaEJ:
Ořechové těsto je lepší dát do formiček neb tak nedrží a bude se ti blbě vykrajovat a válet,bude to praskat a pečené se bude lámat.Neboj,z formiček to vyklopíš je to mastné a pokud to nespálíš,tak jde ven v pohodě.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji BellaEJ: Ale ořechy jsem ještě nedělala a slyšela jsem, že nejsou zrovna jednoduché.

Tak příště neposlouchej "jedna paní povídala" a když se budeš držet receptu, výsledek bude dobrý.

Cituji True: Cituji Veselka10: dodržuj recepty, zvlášť ty vyzkoušené

A to jako proč? Vždyť jedině experimentováním vznikají nové věci.

Víš proč?

Cituji Tiakia: Ořechové těsto je lepší dát do formiček neb tak nedrží a bude se ti blbě vykrajovat a válet,bude to praskat a pečené se bude lámat.

Přesně proto.

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: Tak příště neposlouchej "jedna paní povídala" a když se budeš držet receptu, výsledek bude dobrý.

Na to jsem se ale neptala. Pokud souhlasíš s tím, co napsala Tiakia, stačilo k tomu napsat podobnou věc už na začátku, to by mi určitě pomohlo víc.

Cituji BellaEJ: souhlasíš s tím, co napsala Tiakia

Tohle ví každý, kdo ořechy někdy pekl ....

Cituji BellaEJ: slyšela jsem, že nejsou zrovna jednoduché

Podle mne namačkat ořechové těsto do formiček je jednodušší, než to samé těsto vyválet a vykrájet - myslím tedy domácí a ne nějaké koupené, co ořechy ani nevidělo.

Cituji BellaEJ: Na chuti se přece nemůže nic změnit

Může, budeš to mít přeschlé = nezměkne to od krému a jak to bude vypadat, o tom ani nemluvě ...

Nacpat to do formiček je rozhodně jednodušší, než válet a vykrajovat. Ostatně i vykrajované cukroví se dá pokazit A když to náhodou zkazíš - chybma se člověk učí, ne? Mimochodem ořechy podle mne patří mezi jednodušší cukroví, takže se nemáš čeho bát.

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Ewiczkaaa: Nacpat to do formiček je rozhodně jednodušší, než válet a vykrajovat.

Přesně tak, udělám dlouhý váleček těsta, silný asi jako prst, oválím ho v mouce a nakrájím na stejně dlouhé kousky (nejprve vyzkouším, jak mají být dlouhé naplněním jedné formičky). To těsto ve formičce by mělo mít tak 2-3 mm. Víc určitě ne, ještě to v troubě trochu naskočí. No a pak už jen prstem vytlačím do formičky, upečené je to za chvilku, 7-9 minut na 180 stupňů. Tím, že máš každý kousek omoučený, jde to po upečení krásně vyklopit. Nechám jen chvilenku vychladnout a vyklopím lehkým klepnutím okraje formičky o stůl. Nic na tom není a je to mnohem rychlejší než válet a vykrajovat.

Já to vyklápím hned jak to vytáhnu z trouby za pomocí dřevěných kleští na okurky. Vypadne to samo na první otočení, nikdy nebyl problém s vyklopením, natožpak lámáním.

arrow
profile_image
.hanny
od 11. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já bych se raději držela formiček, jediná věda na tom je, že těsto musí pouze kopírovat tvar formičky a neměly by být plné těsta, po pár formičkách to půjde jako po másle )
Pokud to budeš dělat v klidu a s láskou, určitě se ti povedou!

arrow
profile_image
sarlotka1
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jsem pro formičky, myslím, že to bude i jednodušší... Držím pěsti.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji dadabus: Já to vyklápím hned jak to vytáhnu z trouby za pomocí dřevěných kleští na okurky.

Já pomocí malých plochých kleští URL

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: Já to vyklápím hned jak to vytáhnu z trouby za pomocí dřevěných kleští na okurky.

Používám peán. https://www.google.cz/search?q=pe%C3%A1n&safe=off& source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jI6sUs-OCeONyQOPvYCgB Q&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=999&bih=529

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené