arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj holky...
dostala jsem děsnou chuť na špagety..zítra si je udělám...
ale nechci dělat klasickou omáčku z kečupu..
máte nějaký osvědčený recept na omáčku ke špagetám?

arrow
profile_image
blond6 mojeid
od 9. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

takovou obyčejnou , cibulku , na tom osmahnu maso nejaký , dám protlak a na to oregáno nebo bazalku a nebo koření na špagety a mužu přidat i trochu kečupu

arrow
profile_image
misa_sisa
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

cibulka, česnek, tuňák, cherry rajčátka, chilli paprička, koření na špagety, sůl, pepř

cibulka, česnek, lilek, cuketa, rajčátka, bazalka, oregano, sůl, pepř, případně koření na špagety

kousky kuřete na cibulce, pak vyndat z pánve a hodit na ni cibulku s česnekem (nešetřit), poté listy špenátu, nechat podusit, osolit, opepřit, zalít trochou smetany, zasypat parmezánem, nechat zhoustnout, vrátit maso a sníst

je toho spousta. Vyzkoušej co najdeš v ledničce a špajzu... cibulka, feferonky, česnek, rajčátka, parmezán, piniový oříšky, koření na špagety, oregano... vyhla bych se kečupu. Nechci si hrát na nějakýho znalce a odpůrce kečupu, ale on ty těstoviny fakt przní. Všechno to pak chutná stejně...

Mě osobně ještě chutnají tyhle http://www.zakysana-smetana.cz/?view=recept&recept =168

arrow
profile_image
sabulebambule
od 11. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si ujížím na tmavých špagetách - jsou takové pevnější i když je uvaříš úplně - al dente mi nějak nejede, ale tohle je fajn.
Pak na pánev olej ze sušených rajčat, plátky česneku, ty dost osmahnout, pak přilít čtvrt hrnku vody z uvařených špaget, nechat zhoustnout, přihodit nakrájená rajčata, sušená rajčata, pepř, trochu soli, dle toho, jak moc jsi osolila těstoviny při jejich vaření. Nakonec promíchat se špagetama a kouskama mozzarely. Parmezán na talíři dle chuti.

arrow
profile_image
Ája69
od 18. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Uvařené špagety smíchat s anglickou slaninou (plátkovou nakrájíme ještě na malé kostičky) osmaženou na olivovém oleji. Do toho rozdrobit nivu, osolit, opepřit.

arrow
Neprodává v Bazaru

-Carbonara: 50g prorostlé slaniny, 100g vařené šunky, 1 stroužek česneku, 2 p.l. másla, 400g špaget, sůl, 40g parmazánu, 40g pecorina, 3 vejce, 100ml smetany, pepř

-Bolognese: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 75g prorostlé slaniny, 1 mrkev, 1 a 1/2 stonku řapíkatého celeru, 2 p.l. olivového oleje, 400g míchaného vepřového a hovězího mletého masa, 100ml červeného vína, sůl, pepř, 100ml mléka, 1 k.l. čerstvě nasekaného oregana, 1 konzerva loupaných rajčat (400g), 1 p.l. cukru, 400g špaget, 50g strouhaného parmezánu, tymián na zdobení

-Aglio e olio: 400g špaget, sůl, 5 stroužků česneku, 1 svazek hladké petželky, 1/2 čerstvé feferonky, 60ml panenského olivového oleje, 1 sušená chilli paprička, pepř

-Se sýrovou omáčkou: 400g špaget, sůl, 1 cibule, 1 p.l. másla, 1 p.l. mouky, 375ml mléka, 50g gruyérského sýra, 50g goudy, 50g parmezánu, pepř z mlýnku, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 50g piniových jader, 1 p.l. lístků tymiánu

-S pestem z potočnice: 1 svazek potočnice, 40g piniových jader, 50g parmezánu, pepř, 8 p.l. olivového oleje, 400g špaget, sůl

-S rajčatovým pestem: 100g sušených rajčat, sůl, 50g mandlí, 60g piniových jader, 80g nastrouhaného parmezánu, 1/2 svazku petrželky, 1 svazek bazalky, pepř, cukr, 1-2 p.l. aceto balsamico, 400g špaget

-Con pesto: 1 p.l. piniových jader, 1 a 1/2 svazku bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, 3 p.l. parmezánu, 60ml olivového oleje, pepř, 500g špaget

-Se špenátem. 300g čerstvého špenátu, 3 červené chilli papričky, 4 stroužky česneku, 400g špaget, sůl, 150ml olivového oleje, 50g sezamových semínek, pepř

-Al pomodoro: 400g špaget, sůl, 1-1,5kg zralých masitých rajčat, 2 šalotky, 1 menší chilli paprička, pepř, 6 p.l. olivového oleje, 12 čerstvých lístků bazalky, 200g mozzarelly

-S paprikou, rajčaty a gorgonzolou: 400g špaget, sůl, 500g čerstvých nebo loupaných rajčat z konzervy, 3 žluté papriky, 2 p.l. olivového oleje, 4 stroužky česneku, nakrájeného najemno, 1 šp. drceného oregana, 1 šp. mletého chilli, 1 jarní cibulka, 150g gorgonzoly, 80g čerstvě nastrouhaného parmezánu

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já dělám takovou kečupovou omáčku:
Osmažím cibuli a černé olivy ve větším množství (prostě tak aby to s tím kečupem byla hustá směs). Potom přidám lahev kečupu, nastouhaný česnek, okořením estragonem, bazalkou, solí a pepřem.
Kečup ostrý (sladký a jemný moc nedoporučuji, protože je to pak chuťově moc kečupové).

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

a neděláte někdo špenátovou a žampionovou? Já pravidelně kupuju od prima nápady - žampiony smetana a kuře. Dávám to na špagety (bez kuřete), chtěla bych si to vytvořit sama, akrotá se obávám, že když podusím ty žampiony tak z toho bude divná chuť.

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Nejlepší jsou Caprese: uvaříš špagety, vedle na pánvi necháš osmahnout cibulku na olivovém oleji, nakrájíš rajčata nebo cherry rajčátka na přiměřené kousky, hodíš je do toho, aby pustily šťávu, ale ne aby se začaly dusit. Dáš bazalku, pepř. Přidáš nakrájenou mozzarelu jenom jí necháš maličko povolit, ne úplně změknout a k tomu hodíš špagety, vše ještě na pánvičce smícháš a maličko prohřeješ, aby se olivový olej a rajčátka s mozzarelou dostaly všude. A hotovka - Ňamina

Cituji Jaanaa22: a neděláte někdo špenátovou

Špenátovou dělám, ale ne ze špenátu protlakového ale lístkového. Nechám rozmrazit, dám ho na cibulku zpěněnou na olivovlém oleji, přidám trochu mléka a aby byla krémová podle množství špenátu tavený sýr. Krásně se rozpustí a omáčka bude výborná

arrow
profile_image
Geri mojeid
od 19. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Po přečtení dobrůtek, jsem se rozhodla, ž taky přispěju. Tenhle recept dělávala kamarádky babička a moc na to vzpomínám
Osmažila točeňák na másle a pak to lupla do horkejch, trošku víc osolenejch špaget. Byla to velká ňamka

Cituji blond6: takovou obyčejnou , cibulku , na tom osmahnu maso nejaký , dám protlak a na to oregáno nebo bazalku a nebo koření na špagety a mužu přidat i trochu kečupu

Já to dělám podobně, jen na tu cibulku hodím kousky červený, žlutý a oranžový papriky a dusím osolené a okořeněné pizza kořením. Po deseti minutovým dušení na to hodím konžervu krůtího masa ve vlastní šťávě (kupuju ho v Bille) a krátce povařím. Nakonec zaleju trochu Cikánskou nebo Čertovskou omáčkou. Je to rychlé a fakt dobré.

A ještě recept na: Špagety filmové hvězdy.
Na oleji lehce opražíme na plátky nakrájé stroužky česneku (nesmějí být tmavě hnědé, aby nezhořkly, ale jen zlatavé). I s olejem nasypeme česnekové lupínky na špagety a posypeme sýrem. Je to zajímavá bašta.

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mám ráda špagety s cuketou a žampiony. Na olivovém oleji osmahnout na plátky nakrájený česnek, přidat na kostičky nakrájenou cuketu a na plátky čerstvé žampiony. Osolit,chvilku podusit, dokud žampiony nezměknou. Pak přidám podle chuti bylinky - buď petrželku, nebo bazalku, oregano...někdy víc druhů dohromady. Občas přidám i lžičku bazalkového pesta. Na talíři posypu sýrem, nejlíp parmazánem

Já dělám ráda špagety se suš.rajčátky..[u][/u]

Na oliv.oleji orestuju česnek, přidám na nudle nakrájená suš.rajčata a šalvěj. (někdy přidám olivy).
Poté můžes a nemusíš přidat rajč.pyré. Přihodím uvařené špagety, promíchám.
A posypu nastrouhaným sýrem.¨

Někdy to dělám s masem a někdy bez. Když s masem, tak s kuřecím. To šupnu do pekáčku, s máslem, podliju vodou. A potom na nudle nakrájím na špagety...

arrow
profile_image
Orina
od 9. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já miluju ochucené smetany od Kunína. Takže úplně jednoduše - osmažit cibulku plus třeba i česnek, přihodit rajčata a smažit dokud trochu nezměknou a potom do toho přimíchat tu ochucenou zakysanku (rajčata a bazalka) a nakonec okořenit podle chuti (sůl, pepř, provensálký koření,...). Postrouhat nejlépe kvalitním sýrem (parmazánem) a špagety taky doporučuju tmavší - vícezrný nebo jak se jim řiká.

arrow
Neprodává v Bazaru

Studentské špagety: na pánvici rozehřejeme masovou konzervu s nakrájenou cibulkou, přidáme jeden malý jemný kečup (nebo rajčatové pyré, pak dáme normál smetanu ne zakysanou), půlku zakysané smetany, lžičku chilli omáčky, okořeníme oreganem a provensálským kořením. Posypeme sýrem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené