arrow
profile_image
Denda
od 31. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Přeji hezký den, přecházím z klasického elektrického sporáku na sporák s horkovzdušnou troubou a chci se zeptat na smažení řízků v troubě, uvídám vaše rady, zkušenosti. Slyšela jsem,že bych si při smažení řízků mohla zničit ventilátor, když by olej prskal a ventilátor by se zanesl a zničil. Děkuji

arrow
profile_image
-Kristy-
od 2. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj
Mamka to dělá takto: Nejdřív si řízky předsmaží normálně na pánvi a pak je dá do pekáčku dopéct Jsou křehké a chutnají famózně

arrow
profile_image
Denda
od 31. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na -Kristy-: Moc děkuji, zkusím to taky tak

arrow
Neprodává v Bazaru

Já jsem teda ještě neslyšela, že by někdo smažil řízky v trobě, ale souhlas s Kristy, první si řízky předsmažím na másle na pánvi a potom je dám péct v uzavřené nádobě do trouby. Peču dlouho a pozvolna až jsou krásně křehounké.
Další varianta je potom pečení řízků v troubě bez předchozího smažení, tedy na dietnější způsob, ale to bych použila asi jen na kuřecí řízky. Jinak k téhle metodě už se nějakou dobu odhodlám, ale pořád jí nějak nedůvěřuji... Tak jestli máte, holky, některá zkušenost, sem s ní, budu ráda za každou radu/doporučení

Reaguji na -Kristy-: taky máme horkovzdušnou a děláme to podobně jako: Reaguji na -Kristy-:

arrow
profile_image
malina.001
od 25. 11. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My řízky v troubě děláme Když se chystá oslava nebo tak a jejich potřeba víc, tak holt pánev nestačí Na plech s vyšším okrajem se dá rozehřát tuk, ve kterém smažíte a když se rozpustí a rozpálí, tak se do něj řízky vloží. Samozřejmě musíte vyzkoušet, kdy jsou z jedné strany zlaté a pak se obrátí.. Jako kdybyste je smažily normálně na sporáku

Moje trouba má asi 8 programů a zrovna horkovzduch na řízky nepoužívám, jeikož se mi tak prsní vysušily. Takže já je dělám v troubě klasicky na horní - dolní pečení (obě zapnuté současně).
Jo a důležité je, mít rozehřátý olej, do kterého řízky dávám, pak se nepřipalují. Nic nepředsmažuju, dávám rovnou do trouby. Je to časově úspornější než stát u pánve, není zaprskané celé okolí sporáku a navíc miluju obalované stehna místo prsních řízků a ty se fakt na pánvici dělat nedají.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené