arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Rády bych zkušenější kuchařky poprosila o radu, jak naložit hovězí zadní kýtu.

Na zítra oběd mám,chci toho využít a masičko nechat v něčem dobrém. Hledala jsem různé recepty, ale nemám zájem o obalování v mouce, krájení na nudličky, potírání hořčicí ani španělské ptáčky či svíčkovou.

Spíš by se mi líbilo naložení v česneku, nebo něčem jiném, nebráním se ani nevšedním variantám a po té zpracování jako steak. Neznám ale vlastnosti tohoto masa, koupila jsem jej jako krásné čisté plátky.

Děkuji za vaše rady.

hovz zadn kta

Já hovězí zadní občas griluji, jak na venkovním tak na "troubovém" grilu a nakládám vlastně jen tak, že nakrájím čerstvý zázvor na kousky, přidám pár větviček tymiánu a hotovo. Občas trošičku česneku, kapku olivového oleje a pepř. Solím až po úpravě. Když je to maso kvalitní a čerstvé, jsou steačky lepší než ze svíčkové

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zkusila bych kvalitní olivový olej, hrubě mletý pepř a zázvor.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děkuji. já bych právě ráda využila toho, že mám možnost masino nechat den naložené, chtěla bych zkusit něco lepšího než jen klasicky s pepřem.

A mám chut klidně i na něco výraznějšího

Domácí gril mám, ten ráda používám, ale klidně i s něčím lehce podusím.

Ten zázvor mě láká

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Dirtyangel: Zázvor a hovězí se mají rádi, navíc si myslím, že když je kvalitní maso, různé šílené směsky jsou zbytečné, ale nebála bych se k zázvoru přidat i nasekanou čilipapričku a česnek.Ale grilu bych se bála, grilovala bych max roštěnec.Lepší bude naložit a upéct a event na chvilku hodit na gril (v troubě).

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Lauritta: nebála bych se k zázvoru přidat i nasekanou čilipapričku a česnek

Maso vypadalo moc hezky, je dnešní, proto jsem jej vzala a až pak si uvědomila, že nevím jak na něj. Takhle vše dohromady to můžu s olivovým olejem i s tím zázvorem naložit? S česnekem by se mi to právě moc líbilo. gril mám teflonový, když tak zkusím jen kousek, kdyby to zruhlo, dám to na pánvičku. troubu mám trochu divočejší, tam to nedám

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Dirtyangel: Určitě to nalož do oliváče plus zázvor, čili a česnek, čím déle tím lépe, ale zadní opravdu na gril moc není.Jen nesol! marinádu (určitě to víš, ale pro sichr).Maso nalepej jen pěstí a nařízni okraje ať se ti na pánvi event. nekroutí.Kdyby bylo tvrdé tak ho dej do pekáčku, utěsni alobalem a dopeč na max 180 v troubě.

Reaguji na Dirtyangel:
Nenakládala bych

Maso bych dala do pekáčku na pokrájenou cibuli,osolit,opepřit,potřít namačkaným česnekem,přiklopit a nechat v troubě do měkka ............. sice to vypadá,že se to bude jen dusit,ale výsledek bude měkkoučké pečené hovězí na česneku,které je ideální ke špenátu a bramborovému knedlíku,no ale ani hranolky nejsou špatné.Cibule ti udělá krásně hnědou šťávu spolu se šťávou z masa,takže cibulí nešetřit.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lauritta:

Super, díky moc za rady a upozornění!
Vařím si sama sobě pro radost, takže mi stačí běžnější masa a tohle bych určitě zničila. Se solí opatrně vím, ale nikdy není na škodu si to ještě jednou připomenout a naklepávám kotníky prstů. Paličku na maso mám místo kladívka

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Laky:
Laky díky za reakci. Zní to dobře! Kde je hodně cibule nebo česněku, to je moje! Hranolky nevedu, ale dělám si ráda pečené brambory s bylinkami a cuketou.

Mám tam ty fláky dva, tak asi vyzkouším obě varianty!

ostatní klidně pište, at je inspirace i pro příště.

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Dirtyangel: Ona by ti ta sůl při naložení vytáhla z masa šťávu.
Tak ať se Ti podaří a pochutnáte si.
Ještě taková bl.bost, ale hovězí tvrdne, když ho (na minutku) přepečeš.Po udělání se má na chvíli zabalit do alobalu a nechat dojít a všechny šťávy propustit do celého kusu.
Do té marinády přidej špetu prášku do pečiva, chuťově nic nepoznáš a maso krásně nakřehne (i bez různých glutasolů apod.).

Cituji Dirtyangel: Mám tam ty fláky dva

Maso sice vypadá hezky,ale pokud ho dáš jakoby na gril či pánev,tak ti z něho pravděpodobně vznikne tuhá podrážka..........u hovězího je to loterie

Cituji Dirtyangel: Hranolky nevedu, ale dělám si ráda pečené brambory s bylinkami a cuketou.

Pečené brambory

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Lauritta: pochutnáte si

Vařím pro to sebe,při společnosti bych neexperimentovala i když ono se to dá vždycky nějak okecat

Cituji Laky: tuhá podrážka..........u hovězího je to loterie

Proto ho nikdy nekupuji

Většinou mám štestí, když něco kuchtím poprvé, spíš něco zkazím u milionkrát vyzkoušeného receptu.

Cituji Dirtyangel: Proto ho nikdy nekupuji

Proto ho od jisté doby vždy dělám jen v troubě ničím nepolívané,jen tak nechané vlastnímu osudu než změkne.....cca dvě hodiny při 170 stupních přibližně.....na tom totiž není co zkazit.Dělám tak i guláš,svíčkovou,ptáčky a vlastně vše co lidé dělají většinou v papiňáku což se mi stylem přípravy jídla nelíbí,jde o vaření šokem - pomalá příprava v troubě je chuťově daleko lepší a hlavně pro líné jako já ideální - nemusí se hlídat- u nás se ujalo slovní spojení "maso spinká v troubě"

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Laky: guláš,svíčkovou,ptáčky a vlastně vše co lidé dělají většinou v papiňáku

Dělám v papiňáku a taky mě to moc netěší. Když dám kus masa cca 700g pod alobal do trouby, fakt se to za 2 hod udělá? Dej vědět, celkem mě to zajímá a i ten recept na guláš(dělám asi 3 hod v hluboké silnostěnné pánvi). Děkuji!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené