arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky poraďte,
brambory když uvařím jsou dobroučké, jen co vychladnou, tak se nedají jíst - když se ohřejí v mikrovlnce, tak je to jak kdybychom jedli syrové brambory. Snažím se vařit každý den, ale někdy to doopravdy nestihnu a nebo toho uvařím víc a je to ještě na jednu porci a je mi líto to vyhodit. Ale opravdu se to nedá jíst, když se ohřejí.
Znáte to? Pomůže proti tomu něco? (skladování, vaření) nebo to je špatný typ brambor?
Děkuju předem za zkušenosti

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na avanta: místo mikrovlnky v páře? Když ty brambory i lehce zčernají (okraje) a to je vždy zakrývám, ale určitě zkusím (ikdyby se dala z těch brambor jíst i polovina)

Reaguji na panda08: stalo se mi to asi 3x (u různých druhů). někdy to je v pořádku a někdy narazím na druh, který pak letí do koše.

Napadlo mě ještě brambory místo vaření dát do trouby a udělat z nich "hranolky" - jelikož nebudou tolik ve vodě, tak byse to nemuselo stávat co myslíte?

arrow
profile_image
spoiltsun
od 21. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tyjo to se mi v životě nestalo... ale zkus je pěkně na másle to já dělam ráda....normálně ohřej na pánvičce máslo a rozmačkej na ní ty brambory a takhle to chvíli smaž až začnou trochu hnědnout a bejt křupavý...to by snad neměly chutnat jako syrový já je vždycky rozmačkam přes takový to sítko jako třeba na vajíčko do bram. salátu

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na panda08: No jsou to brambory nějaké domácí od babičky, od strýčka apod. takže kdo dá, to dá. Jinak kupuju v Lídlu a ty to nedělají. Ale jinak po uvaření jsou i ty domácí moc dobrý, ale stačí hodina a je to v ....
Ale jinak určitě zkusím co radíte, osmahnout na másle, pára nebo trouba to jistí, zítra to prubnu.
Děkuju a příště zkusím vysledovat, od koho ty brambory mám a raději se tomu vyhnu.

Cituji netík: Když ty brambory i lehce zčernají (okraje) a to je vždy zakrývám, ale určitě zkusím (ikdyby se dala z těch brambor jíst i polovina)

když se to nedá jíst,tak vyhodit kilo brambor stojí cca 20 korun a proto bych si tedy žaludek neničila.

Cituji Laky: když se to nedá jíst,tak vyhodit kilo brambor stojí cca 20 korun a proto bych si tedy žaludek neničila.

Také bych to tak řešila, ikdyž je to vážně divný případ

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji netík: Napadlo mě ještě brambory místo vaření dát do trouby a udělat z nich "hranolky" - jelikož nebudou tolik ve vodě, tak byse to nemuselo stávat co myslíte?

jak to myslíš ve vodě? snad se tu bavíme o ohřívání brambor druhý den, tak jaký ve vodě?

jinak mikrovlnku neuznávám, je to mrvička veškerých potravin, ale co lidi neudělaj pro to, aby měli "víc" času. Já ohřívám brambory na pánvi na másle či oleji, prostě si z nich udělám opečený brambory defakto.

arrow
profile_image
DanielaM
od 10. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já z takových brambor většinou dělám selskou amoletu. Na pánvičku dám vajíčko, ty brambory a nějak to dochutím a většinou se to pak dá normálně pozřít

Mikrovlnka s prominutím kur.ví jídlo, nemůžu si pomoct...Brambory ohřívej v páře, nebo je dej na pánev s troškou másla...v nejhorším z nich pak vyrob kaši, to by nemělo být špatné ne?

To je opravdu zajímavé, to se mi nikdy nestalo, ale může to být tou mikrovlnkou, dle mě opravdu znehodnocuje jídlo...

Cituji netík: Když ty brambory i lehce zčernají (okraje) a to je vždy zakrývám, ale určitě zkusím (ikdyby se dala z těch brambor jíst i polovina)

Počkej teď to to čtu - jako jak černají? to už asi nejsou poživatelné, to je raději vyhoď a uvař čerstvé....to se mi tedy fakt nikdy nestalo...

Cituji Dasule: Mikrovlnka s prominutím kur.ví jídlo

Přesně tak..všelijak se to vysuší, okorá..fuj

mně se to zdá normální co popisuješ, ohřejvaný a druhodenní brambory z lednice mají vždycky takovou hnusnou zaboudlou chuť.. ty je lepší fakt vařit čerstvý hned před podáváním, zas tak náročný to není a za ten ohřejvanej hnus to nestojí.
dá se to přerazit nějakým dalším zpracováním - orestovat plátky, nebo rozmačkat do placky a osmahnout..
mikrovlnka na brambory není moc dobrá.

arrow
profile_image
beliveme
od 17. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji mufallo: mikrovlnka na brambory není moc dobrá

to je pravda,taky mi moc z mikrovlnky nechutnají,ale jak to třeba dělat v práci,když tam máme jen mikrovlnku?studený jídlo je pro mě snad horší,jak z mikrovlnky...

já bych to přiřazovala spíš špatným bramborům...pamatuju si,když sme jedli doma brambory od dědečka-měl pole,kde je pěstoval a to bylo teda 100 a 1 ,oproti těm z obchodu-nevím,je to můj osobní pocit...

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bedrunela: Myslím tím prvotní vaření. Prostě nedělat vařené brambory, ale rovnou oloupat a dát je do trouby, tam se udělá kurčička a mohli by být OK.

Jo holky bude to bramborama, mělaj sem prostě třikrát smůlu. A netrvá to dlouho, ale kdyř přijdu z práce v 10 nebo ze školy v 11 večer, tak nejsem moc nadšená, že bych se měla dělat i s bramborama.

Ale zkusím co říkáte, uzavírám téma, dozvěděla jsem se vše potřebné. Asi to bude bramborama, když vám se to nestává. Zítra koupím v Lidlu a zkusím je.

Tak ještě jednou díky a ahoj v dalších tématech

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené