Ahojda,
potřebuji nějaké nápady a recepty, jak udělat pomazánku, která neobsahuje máslo, pomazánkové máslo, klasickou tučnou majolku či majonézu apod. Není to kvůli dietě, ale od malinka nejím máslo a zvedá se mi z něj žaludek plus tučné sýry nebo klasická tučná majonéza. Když udělám pomazánku jen z tvarohu, do kterého přidám buď kysanou smetanu nebo trochu mlíka nebo bílý jogurt, tak je to pro přítele "dusivé". Jediné, co mě napadá, je light majonéza plus nízkotučný tvaroh. Víc nevím, prosím poraďte - jen základ na pomazánku, ochucení a příchutě nepotřebuji, to mám receptů kupu Děkuji.

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak třeba masová pomazánka alias tatarák, nebo mixovaná zelenina podle chuti...

Tatarák je fajn, ale myslela jsem trošku normálnější, třeba do práce na chleba a tak spíš, jak to máslo nahradit - čím? mixovanou zeleninu jsem nezkoušela, ale aby to zas nebylo moc vodnatý a chleba rozblemcanej protože to je pořád sýr, paštika, šunka... tak chci nějakou pomazánku, aby to nejedl jen přítel, ale i já (On je samozřejmě zvyklý na pomazánkové máslo a z toho pomazánky, jenže to já nepozřu a dělat 2 druhy pomázánky - to neee)

arrow
Neprodává v Bazaru

50

A myslíš, že si nezvykne? Já jsem začala všechno nahrazovat právě tvarohem (kvůli kaloriím), muž z toho nejdřív nebyl nadšený, ale teď mu chutnají víc. Nedávno, když jsem dělala nějakou klasickou, říkal, že chutná jak z obchodu a ať dělám tu "naší". Trvalo to ale docela dlouho, možná rok, než si na nové chutě (a konzistence) zvykl, naštěstí to chtěl sám, protože chtěl zhubnout.

Žervé a lučinu a tvaroh jím. Potřebuji z toho dělat pomazánku na pečivo, ale aby nebyla dusivá

arrow
Neprodává v Bazaru

50

Nebo udělej normálně jednu z tvarohu, pak dej kus stranou a do toho mu přidej třeba právě pomazánkové máslo nebo máslo. To není o moc víc práce, ne?

Cituji PíBí: A myslíš, že si nezvykne?

Myslím, že ne. Jeho mamka dávala pomaz. máslo úplně do všeho a mě řekl, že ty moje pomazánky jsou prostě dusivé a ať už je nikdy nedělám zase 2 druhy - pro mě a pro něj se mi dělat nechtěj, je to zbytečný, proto chci nějaký kompromis. A hubnout nepotřebuje právě...

tak sýr cottage , ten je málo calorický a do toho si dej např. tuňáka bez tý vody/šťávy a dochutit cibulí, pepřem, trocha soli ...

arrow
Neprodává v Bazaru

50

Reaguji na Ariela: Aha.

Cituji PíBí: Nebo udělej normálně jednu z tvarohu, pak dej kus stranou a do toho mu přidej třeba právě pomazánkové máslo nebo máslo. To není o moc víc práce, ne?

To by šlo. Ale pak když budou nějaké oslavy, tak já mám vždycky stranou daný talířek s chlebíčky a pomazánky bez másla a je to trapný, když ho syslím u sebe...to je vždycky vysvětlováního - víte, já nejím máslo a tak tyhle chlebíčky a tahle pomázanka je moje... to je fakt děs...

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

to je zapeklitá situace, jedině fakt udělat pomazánku normálně z tvarohu a mléka a pak porci rozdělit na půl a do té jeho přidat ještě majonézu nebo floru či ramu-ty jdou dobře roztírat a jsou zdravé.

Cituji katuska009: tak sýr cottage

Zkusit to můžu, to jsem ještě nedělala. Ale jestli mu to nepoklouže do krku, tak mám smůlu

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

no ale pomazánkové máslo když je pravé ze zakysané smetany, tak není tak kalorické jako máslo ne? to ti opravdu tak vadí?

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

a dám ti jeden tip na dobrou zeleninovou, nastrouháš mrkve, celer a tvrdý sýr, to smícháš, přidáš jogurt, dochutíš solí, pepřem a citronem...rozhodně to nedrhne a je to výborný...

Cituji pampalatrala: to je zapeklitá situace

Jo, jsem případ...
No, já jsem to aspoň zkusila sem napsat, jestli některá nebude mít nějakou vychytávku nebo nějaký fígl, napodobeninu...
No, budu muset experimentovat a zkusit třeb Cottage s lučinou a třeba to rozmixovat... ono asi nic nebude klouzat jako pom. máslo. Normální máslo nepřichází v úvahu už vůbec, pardon, všem co ho konzumují, ale opravdu přes to nejede vlak, nemastím brambory ani ovocné knedlíky, ani omastek vypečený jen z kuřete s vodou, opravdu nic mastného nemůžu, nakopává mě to...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené