arrow
profile_image
Ambra
od 7. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahojky holky, dělala jsem utopence cca před týdnem
nádoba , kde utopence mám, je ale 5 litrová a tudíž se mi nevleze do ledničky
kde se správě mají utopenci uchovávat? mohu je i v těchto teplech nechat pouze položené venku v pokoji /cca 26 C/ nikde jinde chladněji nemáme. Zatím jsem zkusila jeden okusit a je dobrý, ale mám strach jestli se to nezkazí? děkuji vám

a ještě otázka, když sem je již otevřela, a zase utěsnila, má to vliv na spotřebu?

Stoprocentně patří do chladu, vždyť je tam maso.Naopak sýry můžou být naložené při pokojové teplotě (ale bez zeleniny).
Když se ti nezkazí uzenina tak ti začne kvasit cibule.Já bych to rozdělila do menších nádob a rychle do lednice.

arrow
profile_image
Ambra
od 7. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Lusinda
ok díky
já právě vím, že to dělají i u nás na chlaupě v hospodě, celou sklenici a nechávají ji na stole /baru/ dokud se to nespotřebuje a vždy to bylo výborný a čerstvý...tak mi to nejde do hlavy
ale něják to jdu vymyslet.......

No u nás v hospodě se to dává do ledničky akorát schladnout a pak se nechávají nahoře aby měli stále takovou tu jejich chuť, samozřejmě tam nesmí být měsíc a tak ale kolem 1 týdne... nikdo si nikdy nestěžoval

Jenže v té hospodě se to rychle sní.V uzeninách je i mouka tudíž si myslím, že to začne za dva tři dny kvasit.

Cituji Lusinda: Jenže v té hospodě se to rychle sní.

jak kdy, někdy jsou do 2dnů pryč ale někdy prostě nejdou, taky se spíše přikláním k ledničce protože takovej vychlazenej utopenec v létě k obědu je špička

arrow
profile_image
RomanKaS
od 4. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

My měli utopence ve dvou 5ti litrovkách v pokojové teplotě, nic s nima nebylo a to jsme je začali jíst až tak po třech týdnech. Kouzlo konzervace spočívá samozřejmě v octu. Já bych se toho určitě nebála. Utopenci, co jsou v obchodech, vydrží díky přidaným konzervantům ještě déle, ale také nejsou skladovány v lednicích. Normálně jsem teď dostala chuť

RomanKaS
Ale v tom obchodě vydrží, protože jsou v láhvi, která byla zavařená.Po otevření už mají jiná pravidla skladování.

arrow
profile_image
marketahr
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
20    0
Číst hodnocení

Cituji Lusinda: RomanKaS
Ale v tom obchodě vydrží, protože jsou v láhvi, která byla zavařená.Po otevření už mají jiná pravidla skladování

Jo to jsem přesně chtěla napsat

Já bych je raději dala do lednice - to, že jsou konzervované octem je fakt, ale jde také o sílu nálevu, já mám ráda třeba slabší - a to moc o konzervaci není.. někdo zalévá utopence skoro čistým octem

A pak - také bych moc nedala na řeči - "nechali jsme utopence venku a nic jim nebylo" - změny v kvalitě na chuti u tak výrazné pochoutky třeba nepoznáte, ale choroboplodné zárodky už v nich jsou, neznamená to, že jsou špatné, jen když je na nich už vrstva plísně.. nebo něco podobného..

arrow
profile_image
Ambra
od 7. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak holky díky za rady, nakonec jsem je do ledničky narvala,vyndala jsem 2x poličky a jsou tam, sice asi nebudeme moc nakupovat jídlo, než je sníme ale něják to uděláme
mnam a jsou výborný, tak kuchařky , do práce ať máte taky mnamku jako já

arrow
profile_image
RomanKaS
od 4. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Lusinda: Ale v tom obchodě vydrží, protože jsou v láhvi, která byla zavařená.Po otevření už mají jiná pravidla skladování

Vážně? To jsem nevěděla. Takže utopenci z obchodu jsou v podstatě uvařený?

Cituji RomanKaS: Takže utopenci z obchodu jsou v podstatě uvařený?

Prakticky je to láhev naplněná utopenci a sterilovaná po uzavření.....podobně jako třeba okurky či kompoty

arrow
profile_image
RomanKaS
od 4. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Laky
jo, kompoty zavařujeme i doma, ale s utopenci mě to fakt nenapadlo .

RomanKaS
Jasně,že doma nene,ale v obchodě si koupíš "konzervu" ve skle.Netrvanlivé jsou pouze ty v umělém kelímku a ty jsou v chlaďáku.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já je dělám doma často a hned jak to udělám tak to dám do lednice a konzumujeme minimálně za týden. Můj kluk si je dělal sám a nedal na mne a pak to vylil....
Dnes jsem dělala aspik s cibuí a salámek a olivama a taky je to v lednici.
Takže dobře jsi udělala !

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené