arrow
profile_image
AnarchistCatOwner
od 5. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Koupila jsem si uzeného lososa a nějak nevím, co s ním. Máte na jeho zpracování nějaké osvědčené recepty? Hledala jsem na netu, ale většinou jsem nacházela recepty buď trochu složitější nebo náročnější co se týče množství a ceny potřebných surovin. Jsem kuchař-začátečník a tak bych uvítala jednoduché (pokud možno ne moc drahé) tipy. Předem děkuju

arrow
profile_image
aniiiishka
od 25. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

my děláme pokaždé pomazánku jednoduchá a výýborná stačí majoneza či jogurt..nebo obojí)

arrow
profile_image
jana81 mojeid
od 13. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

moderátorka

51

Já ho jednou dávala na kousky nakrájený do pomazánky, se kterou jsem pak dělala jednohubky, ještě se dal kousek lososa navrch na ozdobu, bylo to dobré, ale přišlo mi, že tam ten losos tak trochu zanikl. Takže já bych si ho asi dala jen tak na pečivu samotného

arrow
profile_image
misa_sisa
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nakrájený na tenounké plátky, sůl, pepř, citrón .... a treba kapary + opecene toasty = dokonalost. Kdyz k tomu pridas koprovou omacku Gravlax na lososa z Ikey, je to dokonalost na druhou
Zadna veda, losos je skvela ryba, na pomazanku je toho skoda

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z kanadského uzeného lososa jsem si udělala skvělou rybí pomazánku s cibulkou a majonézou můj manžel nevěřícně koukal a tvrdil,že tu rybu kazím.No pomazánka byla skvělá a jinak bych to stejně nejedla,chutnala i jemu.Ryba byla cca kilová a tak mu zbyl i kus jen tak.

arrow
profile_image
jana81 mojeid
od 13. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

moderátorka

51

Cituji misa_sisa: losos je skvela ryba, na pomazanku je toho skoda

Že jo? Taky jsem takovou zkušenost udělala. Ta pomazánka, kterou jsem dělala, byla podle jakéhosi receptu, ingredience samá drahota, no když jsem si spočítala, na kolik mě ta pomazánka vyšla... A říkala jsem si, že na samotném lososovi bych si pochutnala víc. Je natolik dobrý a výrazný sám o sobě, že je opravdu škoda házet ho do kdoví jakých receptů.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Na plátky bílá bageta, navrch máslo a tenký plátek lososa. Miluju to i jen tak k snídani. Dál se dá udělat na způsob tataráku, i když já mám raději z čerstvého. Dávám tam na jemno nasekanou šalotku, citron, bylinky(naposledy jsem měla meduňku a mátu, ale sneslo by to kopr, petrželku..) no a k tomu rozpečený toastový chleba.

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

většinou si v toustovači udělám toust nebo na sucho opeču chleba či jiné pečivo, máznu trochu máslem a tenoučkou vrstvou kremžské hořčice, na to dám plátky lososa a strašně mi to takhle chutná

Občas (pokud zbyde, což je málokdy) dělám s uzeným lososem těstoviny...česnek na olivovém oleji, trocha chilli papričky, pepř, sůl, vmíchám uvařené špagety, zasypu pecorinem a až na talíři přidávám kousky uzeného lososa a ještě dopepřím. Jsou to vlastně takové alio olio s lososem.

arrow
Neprodává v Bazaru

Krom toho, že je uzený losos výborný jen tak s toustíkem, jak tu holky píší, tak ho miluju i marinovaného. Jedla jsem ho jednou v restauraci jako předkrm a hned druhý den jsem ho vyzkoušela doma. Na marinádu: hrubozrnná nebo dijonská hořčice, med, chilli omáčka, hustá sojová omáčka, olivový olej a čestvý kopr, to vše zhruba ve stejném poměru smícháme.Směsí potřeme dno mísy nebo pekáčku, poklademe plátky lososa a znovu potřeme vrstvou marinády. Zafólijujeme a necháme marinovat v lednici do druhého dne. Je to lahůdka a na oslavách se po ní hosté mohou utlouct

arrow
profile_image
AnarchistCatOwner
od 5. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moc vám děkuju za recepty a tipy, některé vypadají lákavě, určitě vyzkouším.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dostala jsem kilo a půl velký filet zauzeného lososa - půlka ryby,je to vakuově zatavené a nějak nevím co s tím
Pozvat známé a předložit to jako občerstvení nebo co s takovým množstvím,když to u nás jí pouze jedna osoba.

losos.jpg

losos1.jpg

Reaguji na Tiakia:
Tatarák. Právě z lososa se často dělá, i když je uzený.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lucka666: Tatarák.

našla jsem hodně receptů co z toho udělat,jenže nikde nepočítají s kilem a půl ryby.
Spíš by mě zajímalo tedy,jestli to někdo zkoušel dát do mrazáku.

Uzený je výborný do salátů, těstovin nebo pomazánek.

Míchaná vejce s lososem:
Vezměte hrnec a rozklepněte do něj dvě vejce a přidejte na menší kostky nakrájené máslo. Poté vše dejte na vařič. Teprve teď začněte vše míchat. Máslo se bude pomalu rozpouštět a spojovat se s vajíčky. Až vznikne krémová struktura, hrnec odstavte a plastovou stěrkou setřete vše ze stěn hrnce dolů a odstraňte i uchycenou hmotu na dně. Přidejte ještě malý kousek másla, sůl a pepř. Poté vše vraťte na plotnu a za stálého míchání přidejte trochu smetany. Ta zabrání tomu, aby se vejce vysušila. Nakonec přidejte čerstvou pokrájenou pažitku, zamíchejte a naneste vajíčka na připravené croissanty s lososem.
Zdroj: http://recepto.cz/clanek/vanocni-recepty-gordona-r amsayho

Bramborové gnocci s uzeným lososem
Začneme připravovat gnocci dle návodu. Než se udělají, rozpálíme pánev a dáme na ní na kolečka pokrájenou cibulku i s natí. Až zpění, přidáme na kostičky nakrájeného uzeného lososa, omytou a okapanou rukolu a pepř. Když se vše jemně osmahne, zalijeme smetanou a počkáme až vše zhoustne.
Zdroj: http://recepto.cz/bramborove-gnocci-s-uzenym-losos em

Těstoviny s uzeným lososem
Dáme vařit těstoviny do osolené vody s trochou oleje. Mezitím rozpálíme lžíci olivového oleje na pánvi. Na něj přidáme na kostičky nakrájenou cibuli zesklovaťte ji. Poté přidejte menší kousky uzeného lososa a pokrájené zelené fazolky a mírně osmahněte. Nakonec vše zasypte parmazánem, opepřete a pokapejte citronem.
Zdroj: http://recepto.cz/testoviny-s-uzenym-lososem

Losos steak
Steaky osolíme a položíme na máslem potřený alobal. V misce utřeme máslo s nasekanou petrželkou, pažitkou, česnekem, solí, pepřem a potřeme steaky touto směsí.
Alobal lehce zabalíme a vložíme do horké trouby na 25–30 minut.
Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/losos-steak/

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené