arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky, mám pro Vás úžasný recept na jablečný dort. Je to už od dětství moje nejoblíbenější sladkost.
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousíčky, dáme do kastrolu, zalejeme vodou, do které přidáme asi lžičku skořice a sladidlo nebo fruktozu podle chuti. Vaříme do měkka. Pak do rozvařených jablek za stálého míchání přimícháme 2vanilkové pudinky rozpuštěné v trošce vody a vaříme do zhoustnutí (asi 2 minutky). Na dno kastrolu nebo dortové formy nasypeme dětské piškoty (těch se nebojím, mají určitě míň KJ než různé oplatky a sušenky a neobsahují chemické látky). Na vrstvu piškotů nalejeme rozvařenou směs a necháme ztuhnout v chladu. Je úžasný se šlehačkou, což sice není zrovna zdravá varianta, ale to nic nemění na tom, že je to "nebe v hubě" .

Zrovna Baghet řeším co udělám dětem za dobrůtku a když si dám taky,protože to většinou nevydržim,tak abych nekynula.Tohle jsem kdysi dělávala a zapoměla jsem na to.Takže díky díky za tip a já jdu na to.

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Lenyk
To jsem ráda,tak ať chutná,nám se taky chladí v lednici,už se těším,až si odpoledne dám

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

bagheta
e úžasný se šlehačkou
anóóóó...jéééj, teď jsi mi připoměla tento úžasný dortík jsem ho strašně dlouho neměla... už vím, na co se dnes vrhnu - díky

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jj..nejhorší je čekat, než ztuhne

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Freesee
jj..nejhorší je čekat, než ztuhne
já jsem ho dala včera na balkon,tak byl ztuhlý cobydup,taky mě to nebaví,čekat až ztuhne

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

bagheta
u nás je dnes 15 stupňů, tak bude jistější lednička

a není nějaký jiný tip, než dát šlehačku? popravdě mě ani nic jinýho nenapadá...

arrow
profile_image
irinka
od 22. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky tento moučník občas udělám, piškoty ještě pokapu javorovým sirupem, sladím nerafinovaným cukrem. Místo šlehačky možno polít rozpuštěným karamelem nebo javorovým sirupem, čokoládovou polevou nebo jen posypat skořicovým cukrem.
Dobrota to je, to je fakt....

arrow
profile_image
Lentilie
od 21. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

bagheta

...Nikdy mě to nenapadlo nalít na děské piškotky, vždycky dělám klasický piškot, což samozřejmě déle trvá, já jsem ale pitomá

arrow
profile_image
Miluše
od 6. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Freesee
a není nějaký jiný tip, než dát šlehačku?
Zkus na to dát nízkotučnou zakysanou smetanu. Tím, že je kyselá a ten dort sladký, tak to udělá kouzelnou kombinaci. A můžeš to vylepšit grankem nebo kakaem na tu smetanu.

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Freesee
není nějaký jiný tip, než dát šlehačku?
Sice je to trochu divné, ale já si dávám místo šlehačky sýr Ricota. Samozřejmě nejde použít všude, třeba na zmrzlinu, ale tady by myslím šel. Je to lehký sýr s velmi jemnou chutí, která mi maximálně připomíná klasickou vyšlehanou šlehačku. A navíc je zdravý. Miluju ho třeba i na plátek žitného chleba opečeného v topinkovači a na to ještě marmeládu.

Mňam, to zní dobře. Asi se budu blbě ptát, ale jak vysoká má být ta vrstva piškotů a jablečné směsi?

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Enchi
jak vysoká má být ta vrstva piškotů a jablečné směsi?
já dávám piškotů,aby bylo bohatě pokryté dno. Hmoty má být určitě víc

Lentilie
Nikdy mě to nenapadlo nalít na děské piškotky, vždycky dělám klasický piškot,
Tyjo,tak to si ani neumím představit...ale vyzkoušejje to výborné

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Miluše
Tím, že je kyselá a ten dort sladký
on je ten dort spíš takový svěží,ovocný,rozhodně ne moc sladký

Pak do rozvařených jablek za stálého míchání přimícháme 2vanilkové pudinky rozpuštěné v trošce vody a vaříme do zhoustnutí (asi 2 minutky)

Nebude to moc práškovité,když je to jen v trošce vody a těch jablkách? Neumím si to bez mléka představit,ale určitě to v pátek zkusím. Dorty z pudinku jsem ještě nezkoušela

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené