arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky holky,potřebuju radu,vím, jak udělat těsto na bramborák a dělám ho často,jen se chci zeptat na vaše zkušenosti ohledně toho,do kdy těsto vydrží hotové v ledničce,příp.jestli např. nezčerná a tak. Manžel dnes přijede z práce později,přesně nevím,chtěla bych si těsto připravit už odpoledne, dát ho do ledničky,ale mám strach,jak budě těsto např. za 3,4 hodiny vypadat,díky za rady,tipy.

arrow
profile_image
Morrigan
od 4. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Usmažíš ho bez problémů, rozhodně se nezkazí, ale s největší pravděpodobností ztmavne. Ještě třeba zkusit nějak zamezit přístupu vzduchu, třeba položit přímo na těsto talíř místo poklice, ale nevím, jestli to bude mít nějaký efekt, nezkoušela jsem.

arrow
profile_image
Fakírka
od 22. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ammalka
Buď klidná, těsto připrav, aspoň se všechny ingredience pěkně prolnou. Já těsto připravuju den dopředu, sice na povrchu oxydací zčerná, ale to se pak stejně promíchá. Většinou udělám těsta "kýbl", protože pak si, kdo má chuť, udělá pár bramboráků v dalších dnech a jsou čím dál lepší. Těsto takhle v ledničce vydrží klidně i 5 dní, ale to ho už musí být vagón

Sama jsem to nezkoušela,ale prý pomáhá zalít horkým mlékem,pak prý nezčerná.

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky,díky,zkusím,přemýšlím dát ho do plastové nádoby s víkem?

arrow
profile_image
elesse
od 12. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

možná dám přímo na povrch potravinářskou folii a zatížit... brambory černají kvůli přístupu vzduchu. jinak se tomu nic nestane

arrow
profile_image
Fakírka
od 22. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Je úplně jedno, do jaké nádoby těsto dáš a čím ho zakryješ, stejně na povrchu zčerná, protože se setká se vzduchem. Kdybys vrchní tmavou vrstvu odebrala, zčerná znova, ale pokaždé jen na povrchu. Fakt to ničemu nevadí, na chuť to vliv nemá a při smažení se to nepozná.

arrow
profile_image
Morrigan
od 4. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ta nádoba by musela být úplně plná a víko by muselo těsně doléhat na těsto. Pak snad. Jinak to černání ale opravdu ničemu nebrání.

arrow
profile_image
Patty
od 27. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

VIP

Cituji rakave: Sama jsem to nezkoušela,ale prý pomáhá zalít horkým mlékem,pak prý nezčerná.

jj, mlíko tomu trochu pomůže, ale i tak to docela černá

arrow
profile_image
tlapka6
od 11. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zavakuovat, pak nečerná.

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak mám hotové těsto, už se těším na večer, mňam, k tomu zelný salát, holky, mizím, do večera těsto fakt nevydrží

Ammalko přítel si pochutnal ?

arrow
profile_image
vega
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dej do těsto vymačkaný citron, pak by nemělo zčernat.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené