arrow
profile_image
Alessandra.
od 3. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojte Holky.

Robievate tiramisu?

Ak áno, budem velmi rada,ak sa podelíte o váš recept, nakoľko sa niektoré líšia.

Ešte som sa chcela spýtať, viem že žltka tam patria, dávate ich aj vy? Mne sa velmi nepáči predstava že by som mala jesť surové vajíčka...

Ďakujem za všetky typy.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám tiramisu podle tohoto receptu a moc mi chutná

https://www.facebook.com/VareniRecepty/posts/43774 7049589570

- důležité jsou opravdu ty suroviny...a syrové žloutky tam dávám, ještě mi nikdy nic nebylo

Reaguji na Alessandra.:
Já žloutky nedávám.
Nejčastěji dělám toto:
http://recepty.vareni.cz/ceske-tiramisu-jinak/

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

A co se kouknout přímo na recept od Itala Tiramisu dle jeho receptu jsem sice ještě nejedla, ale špagety Carbonara byly fenomenální (oproti tomu, co ovykle dostanete v českých "pizzeriích"). Jinak tohle Tiramisu mám v plánu zkusit, jen ještě nebyl čas....

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tiramisu

Syrové žloutky tam jsou....

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na True:
No jo, ale to není Tiramisu originální recept, že... Na který se zakladatelka ptá.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

žloutky určitě dlouho šlehej .. já dělám pravé tiramisu, a to je jedině to se žloutky.... Myslím, že pokud od někoho seženeš domácí čerstvá vejce ( já mám od babičky, takže strach nemám ) a budeš opravdu dlouho šlehat (když už si budeš myslet, že to stačí, tak ještě šlehej ) tak se bát nemusíš .....

arrow
profile_image
Alessandra.
od 3. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na maliis: Používaš aj bielka? (vyšlahané do krému?)

arrow
Neprodává v Bazaru

Já dělám:
Ingredience:
500g Mascarpone
200g dlouhých piškotů
4 vajíčka
100g cukru moučky
1 šálek silné kávy
0,5-1dcl rumu (od oka)
kakao na posypání

Nejdříve oddělit žloutky od bílků.
Žloutky vyšlehat se 100g moučkového cukru do pěny a z bílků vyšlehat sníh.
Pak smíchat sníh s vejci a přidat 500g mascarpone ( míchá se to ztuha, protože Mascarpone je hutné, ale nakonec se to rozmíchá neboj můžeš to rozmíchat i šlehačem)
Uvařit šálek silné kávy a přidat do ni rum
a dále váme

arrow
profile_image
Alessandra.
od 3. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lintu: Takýto mám v pláne robiť, len ešte som to nerobila ani raz, tak snád sa podarí

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Alessandra.: Určo, není to nic těžkého. At se povede.

arrow
profile_image
mishka
od 8. 7. 2005
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

admin

14

Cituji bakalářka: A co se kouknout přímo na recept od Itala

Cituji bakalářka: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tir amisu

Dělám tiramisu jedině podle tohoto receptu a je výborné.

arrow
profile_image
mishka
od 8. 7. 2005
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

admin

14

Cituji Lintu: 0,5-1dcl rumu (od oka)

Jakmile se amaretto nahradí rumem, tak už to není originál italský recept.

arrow
profile_image
Alessandra.
od 3. 2. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na mishka: Amaretto mám, takže rum používať určite nebudem.

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji mishka: Dělám tiramisu jedině podle tohoto receptu a je výborné.

Mě se hlavně líbí, že tam má ty videa a člověk pěkně vidí jak to má vypadat. A věřím, že bylo výborné - prostě když chci originální italský recept tak u něj je to docela jistota

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji mishka: Jakmile se amaretto nahradí rumem, tak už to není originál italský recept.

Ano, to všichni ví

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené