arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

U nás se vždy dělala domácí majonéza - překvapuje mne, kolik lidí dává kupovanou.

Naše majonéza: žloutky, olej, sůl, kari, citron. Opatrně se šlehá žloutek s olejem a přidávají se sůl, kari, citron - poměrně hodně, protože tím pak nasákne ten salát. Lepší neznám.

Jinak dáváme: brambory, mrkev, hrášek, celer, kyselá okurka, cibule + ta majonéza.

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vajíčka do salátu částečně nahradí majonézu. Žloutek se totiž úplně rozpadne, spojí se s olejem a zálivkou (aspoň u toho našeho). Kdo ho u nás ochutnal, začal dělat i doma. Majonéza z domácích vajec může způsobit salmonelu

arrow
profile_image
summer
od 11. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Takto dělám můj výborný salát:

Uvařené a nakrájené na kostičky brambory, mrkev a celer, přidám také cibuli a kyselé okurky, salám ( točák ).
Zálivku dělám jedině z majonézy Hellmans zředěnou lákem z okurek, přidám hořčici, sojovou omáčku, pepř. Nakonec salám ochutím solí.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji ilka1: Žloutek se totiž úplně rozpadne, spojí se s olejem a zálivkou

To záleží jak se hodně salát míchá, mě se žloutek nerozpadne, ale možná je to tím že nedávám žádnou zálivku. Nedávám ani salám, jenom brambory, mrkev, hrášek, okurku, trošku cibulky a hořčice, osolím a opepřím a zakápnu olivovým olejem. Zamíchám opatrně aby z toho nebyl madlajz. Někdy dám trochu majonézy, ale nejlepší je domácí, je za chvilinku hotová a chutí se jí žádná majolka nevyrovná.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já dělám takto:
brambory
vařená zelenina (mrkev, kousek petržele a celeru)
steril.hrášek
vajíčka natvrdo
steril.okurka
cibule (tu nedávám vždy)
majonéza
plno.hořčice (pár lžic)
sůl a pepř

arrow
profile_image
mooonaaa
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

taky se připojím, jak tak pozoruju, se svou mega nezdravou verzí. ale prostě takhle jsme na to zvyklí a dělame salát jen na svátky nebo nějaky velký oslavy. vždycky se po něm jen zapráší a to nejsme doma žádní velcí gurmáni nebo jedlíci

vařený brambory ve slupce
sterilovanou zeleninu do bramborového salátu
vajíčka
tatarka
majonéza
par lžic hořčice
pepř
a případně trochu nálevu z té zeleniny

arrow
profile_image
Morenn
od 2. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vařený brambor ve slupce, povařit mrkev, petržel a celer 2/1/1 v osolené vodě, majonéza, hořčice, sůl, pepř, cibule, vejce, kyselá okurka, (případně kousek šunkového salámu)...klasika, ale už se na něj těším

Já si myslím, že když do toho dáte salám a vajíčko, že už je to vlašák.
Když tam dáte ten junior změní to hodně chuť? Mi připadá zbytečné tam cpát nějaký levný salám když se ten salát bude jíst k řízku, ne?

arrow
Neprodává v Bazaru

Teka
mě tam čoveče ten salám taky přijde hnusnej.zjistila jsem že spousta věcí je tam navíc.tak jsem to zkusila úplně vošulit co nejvíc a kupodivu byl dobý:
brambor
majonéza
cibule
okurka
JABKO!
pepř a sůl a jsem úplně spokojená.

Edge
Mě taky přijde zbytečné to tam dávat, jen cholesterol navíc. Moje babička dělá bez salámu, ale s vajíčkem a jablkem a je to eňo ňůňo

My děláme z brambor, mrkev, celer, hrášek, trošku kys.okurek, trošku hořčice, tatarku, malinko i majonézy a lák z okurek....

Od přítele maminka zas dává vysočinu a má ho takový řídký, úplně se musím přemáhat. Po jejich večeři se těším až pojedem k našim na ten náš salát

arrow
profile_image
Barcza
od 1. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak u nás se tradičně dělá salát z brambor, do toho zelenina (mrkev, celer a petržel uvařené v mírně octové vodě s bob. listem a novým kořením), steril. hrášek, kyselé okurky + trošku láku a jablko...trochu osolit, opepřit a přidat maličko majonézy, jen aby se to obalilo...
před podáním to ještě zdobíme ořechy a mandarinkou, ta tomu dá takovou zvláštní chuť

Cituji Teka: Já si myslím, že když do toho dáte salám a vajíčko, že už je to vlašák.
Když tam dáte ten junior změní to hodně chuť? Mi připadá zbytečné tam cpát nějaký levný salám když se ten salát bude jíst k řízku, ne?

No nedáváme tam u nás doma žádnou zeleninu,krom cibule a okurek.Salát s kostičkama mrkve,celerem a hráškem by u nás stačil cca 3 lžíce a ještě by zbylo.Představa mrkve v salátu není pro nás úplně to pravé.Salám chuť nijak neovlivní,jen je tam vidět.V té záplavě majonézy zmizí i vajíčka.
Dle dnešního návalu v uzeninách dává do salátu salám asi hodně lidí.Možná je to krajové.Severní Čechy.

Cituji Laky: Dle dnešního návalu v uzeninách dává do salátu salám asi hodně lidí

U nás se taky dává salám (nejčastěji šunkový), ale klidně bych ho oželela. Ale nedokážu si ho představit bez kyselých okurek a bez hrášku.

Kromě tradičních přísad dáváme i jablko, jak to tady už bylo zmiňováno. Jo, a já tam můžu i kukuřici

Cituji BlackCoffee: Kromě tradičních přísad dáváme i jablko

O tom jsem taky slyšela. To stojí za vyzkoušení .

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené