arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak mi byl koupen losos, ale bohužel mražený. Jak z toho mraženého kousku (filet s kůží) udělat dobrý a rychlý oběd ? Fantazii se meze nekladou, jen prosím o přesný popis, nejsem žádná kuchařinka

Rozmrazit, a buď v celku s kůží nebo nakrájené na kostičky bez kůže opéct na pánvi, stačí chvilička, aby nebyl vysušený. Zalít zakysanou smetanou nebo jakoukoli smetanou, prohřát, osolit, klidně zakápnout citronem. K tomu těstoviny.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Odstranit kůži, posypat bylinkami, zabalit do alobalu a dát do trouby.
Minimální námaha a je to rychlé.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na PardGalen:
A co rozmražení? Četla jsem, že je nejlepší položit ho na utěrku a nechat tak, ale přelo se tam jestli se má nechat jen povolit nebo rozmrazit uplně...?
A na kolik stupňů a minut péct?

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hallowey:
Nerozmrazovat.
Takových 200 až 220 stupňů, asi tak dvacet pět minut? Možná půl hodiny. Stačí jeden kousek vyndat a podívat se jak na tom je.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na PardGalen:
Tak v tom případě jak z mraženého odstranit kůži?
Promiň za tyhle dotazy, ale jednou se to člověk naučit musí))

Tu kůži neodstraňuj, z mraženýho to nestáhneš , prostě si ji odkrájíš, až to budeš jíst

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hallowey:
Normálně nožem. Lepší je nějaký delší nůž a ostřím zajedeš mezi maso a kůži, pak to jenom stáhneš, případně si pomůžeš nožem. U mraženého to jde právě lépe.
Případně to můžeš udělat i s kůží a pak se odstraní až to bude na talíři.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak co holky
Asi udělám teď jeden podle PardGalen bez kůže a na večeři podle AlmaSiger

Tak hlavně, aby se ti to povedlo.

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Právě jsem dojedla těstoviny s parmezánovou omáčkou a lososem
Dáš si vařit těstoviny. Mezitím si osmažíš najemno nakrájenou cibulku, až zesklovatí přihodíš na kostky nakrájeného lososa a až bude hotový přihodíš najemno nasekaný česnek. Prohodíš a zaliješ smetanou (můžeš přidat i 2 lžíce vody, ve které vaříš těstoviny). Necháš prohřát a nastrouháš do toho kousek parmezánu. Osolíš, opepříš, zakápneš citronem a přidáš nasekanou petrželovou nať. Smícháš s těstovinami a máš hotovo.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak už se to peče... Moc bylinek doma teď nemáme, takže jsem tam šoupla pár kuliček pepře, citron, oliváč a rozmarýn "co dům dal", už se to peče, dám si k tomu brambor tak snad to bude dobrota

jéé děkuji lentilkah, miluji lososa, takže čím víc receptů tím líp, tohle vypadá zajímavě

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hallowey:
Není zač, ještě větší mňamka to je se špenátem, ale ten jsem dneska bohužel neměla.

Nebo taky dělám omáčku: osmažit cibulku, na ní pak anglickou slaninu a až se hezky vyškvaří, tak zalít bílým vínem. Nechat trochu vydusit a zalít smetanou. Povařit- osolit, opepřit a zalít tím osmaženého lososa. Příloha: brambory, hranolky...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak hotovo.. Nevypadá to nejlíp, ale je to výýborné !

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děkuji děkuji, už se těším Jen potřebuji sehnat čerstvého lososa a nevím kde

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené