arrow
profile_image
Ruměnka
od 24. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravíčko dámy (slečny, paní) a pánové,
chtěla bych vás poprosit o nějaké receptíky (nejlépe vámi vyzkoušené) na pečivo z žitné mouky. Googlila jsem, ale většinou je v receptech vždy i část mouky pšeničné, které bych se ráda vyhla. Samozřejmě se nemusí jednat pouze o pečivo, ale v tuto chvíli mne nenapadlo nic jiného, co by se ze žitné mouky dalo udělat.
Moc vám všem děkuji !

arrow
profile_image
Mircca
od 14. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dělám z ní domácí těstoviny

arrow
profile_image
Desire
od 6. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To by se mi taky hodilo

arrow
profile_image
Lalaith
od 23. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dělala jsem knedlíky... Byly v nich tedy použity i celozrnné rohlíky, ale to by snad vadit nemuselo.
3 rohlíky, cca 50 g žitné celozrnné mouky, jedno vejce, cca 100-150 ml mlíka (dá se nahradit vodou), pažitka, petržel, pórek (prostě nějaké zelené bylinky podle chuti, dá se i s česnekem). Smíchat (rohlíky nakrájet na malé kostičky, namočit do mléka), tvarovat kuličky a potom vařit nějakých 10 minut na pařáčku v páře. Těsto si člověk může udělat podle oka, velké vážení není nutné, prostě aby se z toho ty knedlíčky daly tvarovat. Jo a ještě osolit samozřejmě... Knedlíky byly moc dobré a měly úspěch. Moc vzhledně sice nevypadají, ale to by vadit nemuselo.

arrow
profile_image
Ruměnka
od 24. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moc děkuji za dosavadní příspěvky a recepty. Koncem týdne vyzkouším těstoviny, a příště až bude svíčková , tak jí zkusím ozdravit žitnými knedlíky
Chci se s vámi podělit o recept na žitný chleba, který jsem dnes pekla. Jedná se o "Domácí samožitný chleba" recept najdete zde , asi v první polovině stránky. Trochu jsem recept upgradovala (do těsta jsem na rady zkušenější kuchařky=mojí mamči, nedala ocet, ale octovou vodou jsem chlebík potírala po povrchu při pečení). Příště musím ještě vychytat hustotu těsta, protože se zdálo být trochu moc suché, než by zřejmě mělo být, a také dobu kynutí, která by měla být více než uvedených 45 minut. Chleba jsem pekla ve formě, aby si udržel tvar.
Výsledek je takový, že po hodině a půl, co je vytažený z trouby, je ho asi 1/3 Takže, příště ho budu bránit celým svým tělem, abych mohla poskytnout nějakou fotodokumentaci.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené