1. . .45678
arrow
profile_image
Noémi de Noir
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: ještě Vietnamci mají večerky,ale to je vše.

Náhodou, když není zbytí, nakupuju ovoce a zeleninu právě u Vietnamců - sice to dováží taky z okolních hypermarketů, ale dávají si při výběru opravdu záležet a vybírají jen lepší kusy. Takže se na oplátku já nemusím přehrabovat shnilými pomeranči.
Jinak jsem si poslední dobou všimla dost děsivé kvality ovoce a zeleniny u Hrušky... tam je "popelnice" opravdu označení na místě. V pohodě na regálu úplně plesnivý citrón, vedle jakoby nic plesnivá okurka, kterou tam někdo odložil, když si plísně všiml. Celková "kultura" vyložení zboží nulová... všechno se povaluje jak to tam bylo hozeno. Můžu si tam klidně přijít na druhý den a zátiší s citrónem a okurkou tam stále bude. Sice tohle není úplně jen o kvalitě dováženého zboží, jako spíše o kvalitě služeb a kultuře daných řetězců (ikdyž Hruška je tuším franchiza), ale dává to tomu korunu...

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17

Cituji Noémi de Noir: když není zbytí, nakupuju ovoce a zeleninu právě u Vietnamců - sice to dováží taky z okolních hypermarketů, ale dávají si při výběru opravdu záležet a vybírají jen lepší kmusy. Takže se na oplátku já nemusím přehrabovat shnilými pomeranči.

To je celkem legrace... já teď dělám v malém marketu (kterej si dost na OZ zakládá, ale tím pádem je i dražší) přímo zeleninu a pár vietnanců k nám chodí nakupovat ve velkém a přeprodávají dál... ono to není ani o tom, že by museli vybírat "kvalitnější" zboží, ale v tom menším množství je to snáz uhlídatelné... ale v podstatě jsem tím chtěla říct, že mají naprosto totožné zboží jako všechny markety u nás, není se třeba toho štítit

Cituji Noémi de Noir: V pohodě na regálu úplně plesnivý citrón, vedle jakoby nic plesnivá okurka, kterou tam někdo odložil, když si plísně všiml. Celková "kultura" vyložení zboží nulová... všechno se povaluje jak to tam bylo hozeno. Můžu si tam klidně přijít na druhý den a zátiší s citrónem a okurkou tam stále bude. Sice tohle není úplně jen o kvalitě dováženého zboží, jako spíše o kvalitě služeb a kultuře daných řetězců

A o tom to je ... u nás když kdokoliv z vedení či inspektorů najde ve zboží "citron s penicilínem", tak se odpovědný pracovník opravdu se zlou potáže... ono je to opravdu víc než o počáteční kvalitě zboží (ta je všude stejná, bo se nakupuje z centrálních skladů) o té "kultuře" prodeje daného řetězce...

arrow
profile_image
Noémi de Noir
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji SabinaG: A o tom to je ... u nás když kdokoliv z vedení či inspektorů najde ve zboží "citron s penicilínem", tak se odpovědný pracovník opravdu se zlou potáže... ono je to opravdu víc než o počáteční kvalitě zboží (ta je všude stejná, bo se nakupuje z centrálních skladů) o té "kultuře" prodeje daného řetězce...

Jo jo, to máš pravdu... A v konečné fázi se dá pěkně zabalené prodat třeba i ho.no Ale to sem nepatří

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17

Cituji Laky: .tržnice už není

To vím... chtěli jí zrušit už dlouho... ale někteří ze zemědělců tam prý někde dál prodávají, ovšem kde netuším...
Ale stejně si myslím, že krom Kaufu tam jsou i jiné markety a menší obchody... také jsem byla přesvědčená, že u nás ve městě není jediný soukromý obchůdek, bo jsem žila v obklíčení Globusu, Sparu a Kaufu... stačilo se začít pohybovat v jiné části města a ono je to o něčem jiném... to je výhoda velkých měst... kdo hledá, tak snad najde

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji MissHilton: Chtěla bych teda vědět jak by si kvalitní značky dovolily něco šidit. Podle mě pitomost.

holka holka, to je strašná naivita. skutečně pracuju v potravinářství, a má rodina se v něm pohybuje už nějaký ten pátek, abych viděla hluboko pod pokličku...

třeba výrobu kostního separátu...mňamka...ten se pak používá do kdečeho. nebo to, že jednu dobu (možná už je to zakázané,ale nevím)...hodně pekáren přidávalo do chleba staré pečivo - vratky od jejich odběratelů. mnoho potravinářských provozů používá tuk určený na smažení místo tuku do pečiva (a to je podstatný rozdíl, ušetří tím hromadu peněz...ale češíci se radují, jak ušetřili na koblize korunu...) jindy byl trend napéct mazance na velikonoce už předem, a zachladit, aby se pak lépe stíhal shon...a pak prodávat jako čerstvé. to, že kupovat mléko za 5 korun nebo mléko v krabici, fakt nemá smysl, protože je dokonale odtučněná odstředěná bílá voda, která nemá naprosto žádnou hodnotu, snad říkat nemusím. pokračovat radši nebudu, abyste vůbec ještě něco jedli a kupovali

souhlasím s imoen, MissHilton je fakt velká naivka

Já zas mám pár informací od zdroje z oblasti nápojů. Dřív se do sodovek dávaly ovocné sirupy, teď už jen chemické směsi a barviva. A co se týče džusů, tak podle kontrolorů jen značka Rauch a Relax nešidí stoprocentní džusy, ostatní je buď nastavují a nebo ředí vodou takový sušený ovocný prášek - pak můžou na složení napsat pouze pomeranč a voda, ale je to jiný nápoj, než na jaký jsme měli chuť

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji SabinaG: pár výborných pekárniček a i maso a uzeniny se tam dali u soukromníků nakoupit chutné a kvalitní... nějak nevěřím, že by to všichni zabalili...

Tak třeba můj zelinář, který měl kvalitní ovoce / zeleninu, to cca před 3/4 rokem zabalil - bavili jsme se o tom a řekl mi, že on chce prodávat slušné ovo/zel a že není schopen konkurovat marketům..
Jinak vinu na tom maj spotřebitele i díky své neznalosti, neumí nakupovat exotické ovoce - pán míval Kaki kurma a to nejzralejší mu tam vždycky (pro mne) zůstalo ležet.. ptala jsem se ho na to a on mi řekl, že lidi prostě tomu měkkému ovoci nevěří (stejný příběh mango, atd. že). Holt Češi si za všech okolností myslí, že jsou nejchytřejší, nákup tvrdého tropického ovoce bez chuti nevyjímaje.

Cituji SabinaG: nahrnou zboží ráno a už se o něj nestarají, důchodci se v tom pohrabou a pracující člověče ty si kup odpoledne ten brak

Ani s tím nesouhlasím, poslední dny chodím na dopolední nákupy a je to stejná bída.. (nechodím teda do kauflandu, ale jinam).

arrow
profile_image
Noémi de Noir
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji jataky: SabinaG
nahrnou zboží ráno a už se o něj nestarají, důchodci se v tom pohrabou a pracující člověče ty si kup odpoledne ten brak

U nás je to tak - nebydlím na maloměstě a stejně odpoledne od 13, 14 h už neseženeš leckde ani rohlík, chleba... Nevím, jestli se to pečivo propadá do černé díry, nebo co...

Cituji jataky: Jinak vinu na tom maj spotřebitele i díky své neznalosti, neumí nakupovat exotické ovoce

To je taky pravda - ale stejně tak u jiných produktů. Taky lidi často neumí ocenit kvalitu, takže se mnohé delikatesy se zlou potážou. Vlastně si za tuhle "popelnici" můžeme do velké míry sami - většina lidí si ráda koupí tu rádoby vodnatou šunku a odchází s pocitem, že "Čech na to opět vyzrál" a dokáže se najíst i za pár kaček... A firmy to jen kvitují, Kaufland už dávno zjistil, co na našinec platí.

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Podle mě na tom tak hrozně nejsme. Mám srovnání z jiných evropských zemí a všude jsou kvalitní i nekvalitní potraviny. Problém vidím spíš v tom, když lidi nezajímá složení potravy a ani si nepřečtou co vlastně kupují. Jinak kdo má oči, tak může nakoupit kvalitně i v ČR a rozhodně ho to nemusí zruinovat. Nedávno jsem někde četla starou pravdu, že v malém množství a vyjímečně, člověku nemůže uškodit žádné jídlo, takže je to taky o nás samotných.
Často se stává, že tak moc opěvované BIO výrobky jsou pak v různých testech strhány, obyčejným, levným výrobkem, jako například to máslo, o kterém jste mluvili na předchozích stranách. A věřte, že opravdu není samo. Viděla jsem dost takových testů a vysoká cena ani nálepka BIO opravdu nezaručuje kvalitu. A to jsem sama příznivcem BIO výrobků, jen už vím, že ne všechno BIO je zdravé a ne všechno v Tescu/či jiném supermarketu/ nezdravé.

Cituji Noémi de Noir: Vlastně si za tuhle "popelnici" můžeme do velké míry sami - většina lidí si ráda koupí tu rádoby vodnatou šunku a odchází s pocitem, že "Čech na to opět vyzrál" a dokáže se najíst i za pár kaček...

Myslím, že typický čech spíše neví, co že si to vlasně koupil a nedochází mu, že ta šunka je vodnatá a nekvalitní. Hlavně starší generace není zvyklá zjišťovat co potraviny obsahují.
A že vybírají hlavně podle ceny? No asi jak kdo. Jsou lidé, kteří si dražší šunku opravdu dovolit nemohou. No a pak taky ti, kteří raději ušetří na jídle a peníze použijí někde jinde. To jestli je to správné, nechávám na nich. Nikdy nevím v jaké situaci ten člověk je a proč nakupuje levné a nekvalitní potraviny.

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě mě napadá, třeba generace mých rodičů a všechny ostatní před ní, zažili války, hladomor, komunisty, nedostatek potravin apod. a dnes jsou šťastní, že mají CO jíst. Jsou rádi, že obchody jsou plné a výběr velký a ani chudáci sami neví, že kupují často nekvalitní potraviny. Moje rodiče jsem naučila nakupovat, jíst i vařit zdravěji já, protože oni by se k většině informacím nedostali. Zatímco já už od ZŠ čtu vše co se zdravé výživy týče/hobby/. Takže je to trochu i generační problém. My, mladí, máme více info, cestujeme, srovnáváme, využíváme internet atd., proto jsme v tomto o mnoho napřed.

arrow
Neprodává v Bazaru

Prostě nezbyde nám než kontrolovat složení, nakupovat základní příliš nezpracovávané potraviny ne ty, které mají x položek ve složení, kupovat biopotraviny (já jsem nejspokojenější s těmi z DMka), vyhýbat se nekvalitním potravinám (např. uzeninám, umělým sladidlám, sladkým nápojům, instantním výrobkům, konzervám, polotovarům, fast foodům, light výrobkům (bez tuku/bez cukru), margarínům, levným olejům, vnitřnostem, taveným sýrům, sladkostem, ...) ...

arrow
profile_image
Noémi de Noir
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji martinam: Takže je to trochu i generační problém. My, mladí, máme více info, cestujeme, srovnáváme, využíváme internet atd., proto jsme v tomto o mnoho napřed.

Máš naprostou pravdu - i v ostatních věcech... Je to holt složitější problém. Znám důchodce, co si kupují desítky kg mouky do zásob jako kdyby měl přijít hladomor. Prostě ta zkušenost hladu je v nich zakořeněna. A tak na tom zpětně zase někdo vydělává... A taky to asi bude chyba ČR, která málo podporuje zemědělství a preferuje dovoz - co by mohlo být čerstvé a vypěstované bez urychlovačů, se radši nahradí za dovezené z opačného konce světa. Zajímavé věci jsem četla o čínském medu, který na našich pultech není ojedinělý, a je pěkné svinstvo.. Zatímto čeští včelaři živoří.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Noémi de Noir: čínském medu, který na našich pultech není ojedinělý, a je pěkné svinstvo

prakticky všechny medy v obchodech jsou svinstvo, protože skoro všechny jsou zahraniční, plmé pylů, na které nejsme zvyklí (a jiných parádních alegrenů).

nevím, jestli souhlasím s generačním problémem...třeba moje máma šíří osvětu, kde a jak může, přesto se jí leda tak smějou, že je padlá na hlavu, moc to řeší, nebo že "na něco se umřít musí" a podobně. a kupují vesele dál čínské polévky (a pozor, tady je to i oblíbené žrádlo pro psy! čínská polévka...bože bože), rádoby masové konzervy a taveňáky. aspoň na vesnici to tak je. lidem je jedno, co jedí, i když vědí, že to svinstvo. hlavně když je toho hodně za málo peněz.
má osobní zkušenost s vysokoškolsky vzdělanými lidmi, když jsem kladla na srdce, ať si nekupují mléko v krabici, vždyž proboha co to může být za svinstvo, když vydrží měsíce v teple ----- jim to chutná a je to levné, a vydrží to, nemusí chodit často do obchodu, navíc mléko je zdravé...a kupují dál. občas mám pocit, že jsme národ naprostých imbecilů.

Cituji imoen: když jsem kladla na srdce, ať si nekupují mléko v krabici, vždyž proboha co to může být za svinstvo, když vydrží měsíce v teple ----- jim to chutná a je to levné

Ve výprodeji se dá nakoupit kde co...oblečení,boty,nábytek......ale jídlo nene,na tom,co člověk jí se šetřit nevyplatí ale to dost lidí nechápe.Raděj budou jíst roky naprostý odpad a pak si ale koupí nové auto.Tak to je a proto se u nás dá právě prodávat to,co se prodává.

Laky, imoen
přesně tak, lidi dají ročně tisíce za provoz auta a když mají zaplatit 30 kč u doktora nebo si koupit kvalitní maso, tak jsou z nich najednou chudáčci, co si to nemůžou dovolit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené