4 tipy, jak se poprat s plesovou sezónou

Tento článek je určen všem ženám, které pohltila plesová sezona a nyní stojí před několika závažnými otázkami: co vlastně na sebe? Co je vhodné a co ne? A jak ušetřit za šaty a doplňky, když se chystáte hned na několik akcí?

Jak si správně vybrat

zoom

Šaty je třeba volit s ohledem na to, abyste se v nich během večera cítila pohodlně a sebejistě. Není nutné mít za každou cenu upnuté šatičky, jestliže se zároveň nemůžete zbavit pocitu, že někde něco chybí či přebývá. Rozevlátý kousek je zvlášť vhodný v případě, že potřebujete zamaskovat nějakou tu nedokonalost. Rozhodně se vyhněte korzetu, který je jednak dávno passé a jednak situaci spíše zhoršuje. Máte-li silnější postavu, korzet nic nezamaskuje, právě naopak. Vhodné jsou spíše ony jednoduché splývavé šaty, které podtrhnou vaši krásu a nebudou vás deformovat. Ideální jsou třeba kousky s krátkými rukávky nebo silnými ramínky za krk.

Pokud chcete nabrat objem v oblasti poprsí, šáhněte spíše po šatech, které mají na prsou řasení nebo ozdoby, např. velké extravagantní mašle. Vždy si však uvědomte, v čem tkví právě vaše přednosti a volte oděv vhodný právě pro vás. Máte-li malé poprsí, nemusíte nutně nahánět objem. Vyberte si třeba kousek s odhalenými zády a dejte jim vyniknout.

Jak ušetřit

Pravidlo velí, že jedny šaty lze vynosit jen jednou. Realita je ale taková, že málokdo má na patery šaty po třech tisících. Kde ušetřit? Zatímco již odezněly slevové akce v kamenných obchodech, které se potřebují zbavit naskladněného zboží, na internetu můžete získat slevu a ušetřit kdykoliv. Pokud si potrpíte na nové trendy kusy a zároveň potřebujete výhodnou cenu, zkuste například slevové kódy na. Takový slevový kód vám může ušetřit i stovky korun, kdykoliv. Využít můžete momentálně slevový kód Answear nebo ZOOT, díky kterým získáte krásné šaty i stylové doplňky výhodně, a uchráníte tak váš drahocenný účet od zbytečně velkých výdajů.

Další možností pro méně náročné jsou nejrůznější bazárky, kde můžete sehnat třeba jednou použité šaty za rozumnou cenu.

Kousky pro každou

Ačkoli každá se sezóna vyznačuje nejnovějšími trendy barvami a střihy, přiznejme si narovinu, že to, co zrovna nejvíc „frčí“, ne vždy každé z nás stoprocentně sedne. Není však třeba zoufat. Aktuálně stále doznívá několik různorodých trendů. Například šaty na tělo s krajkou a oblíbeným „véčkem“, které svého času inspirovala vévodkyně Kate. Také je zde nadále móda dlouhých rozevlátých šatů a lá řecká bohyně i elegantní retro kousky ve stylu Stepfordských paniček.

Čeho se vyvarovat

Faux pas jsou jakékoli ven lezoucí kousky spodního prádla. Do dálky svítí jak ramínka nevhodných barev, tak i ta průhledná. Nemáte-li korzetovou podprsenkou a sháníte ramínka pod krajku, laďte je buď do barvy šatů, nebo do barvy tělové. Také není nic horšího, než když vám na zádech kus nad šaty ční celé zapínání, protože máte očividně špatnou velikost. Určitě se vyvarujte minišatů. Ačkoli společenská pravidla jsou dnes již hodně rozvolněná, ples je přece jen společenská událost a šatičky těsně pod zadek jsou vážně nevhodné.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.