5 častých chyb při úpravě vlasů

Toužíte po krásných vlasech a skvělém obdivuhodném účesu? Pak se vyvarujte následujících chyb při úpravě svých vlasů.

Používáte špatný kartáč

Kartáč na vlasy, který se nehodí na váš typ vlasů nebo pro účes, který si chcete vytvořit, může napáchat více škody než užitku. Různé kartáče jsou totiž navrženy speciálně pro různé funkce. Například kartáč s kančími štětinami podporuje hladkost vlasů a dodává jim lesk. Existují také kartáče speciálně určené na rozčesávání mokrých vlasů nebo kartáče pro extra dlouhé vlasy, narovnání vlasů, či naopak podporu přirozeně vlnitých vlasů.

Upravujete vlasy v koupelně

V boji proti krepatým vlasům je koupelna tím nejhorším nepřítelem, zvláště pokud se snažíte vyfoukat si vlasy do hladka nebo je vyžehlit žehličkou na vlasy hned po sprchování či koupeli. Většina koupelen jsou malé místnosti se špatným odvětráváním, takže se v nich hromadí spousta páry z horké vody. Pro snadnější úpravu vlasů si proto raději vyberte chladnější a sušší část bytu.

Ignorujete pokožku hlavy

Zdravé vlasy to neznamená jen hustou lesknoucí se hřívu, ale také zdravou pokožku hlavy. Koneckonců problémy na vlasové pokožce se dříve či později projeví i na stavu vlasů. Proto je důležité dbát na správný výběr šamponu, který nebude citlivou vlasovou pokožku dráždit. Vhodné je také kartáčování kartáčem s jemnými štětinami a masírování vlasové pokožky při mytí vlasů, které podpoří přítok krve do vlasového váčku.

Používáte stále stejný šampon a kondicionér

Svou rtěnku nebo lak na nehty nejspíš měníte podle nálady a outfitu, ale jak často měníte svůj šampon, kondicionér či vlasovou masku? Podle odborníků na vlasy je vhodné střídat různé vlasové přípravky podle toho, jak střídáte účesy. Šampony a kondicionéry jsou totiž vyrobeny tak, aby poskytly různé výhody pro různé typy vlasů a účesů. Proto byste měla mít v koupelně jiný šampon třeba na právě nabarvené vlasy, kondicionér pro hladkost účesu nebo naopak ten, co podpoří objem vlasů, pokud ho potřebujete.

Přeháníte to se suchým šamponem

Suchý šampon je pro mnohé z nás prakticky darem z nebes, jelikož dokáže prodlouží čas mezi mytím o den či o dva a oživit zplihlý účes. Ale stejně jako všechny věci, které máme rádi, i přílišné množství suchého šamponu může vlasům spíše uškodit než prospět. Kromě toho, že se větší množství suchého šampon na vlasech nakupí a zatíží je, může také vlasy nadměrně vysušovat a a podráždit vlasovou pokožku.



Komentáře

seznam.mih
Svůj šampon miluji a jiný už mi tak nesedí, jako tenhle a to ho používám už druhým rokem. Co střídám jsou masky nebo kondicionery, oleje do vlasů a různé stylingy. Ale žádný jiný šampon jako ten od Loreal professionnel Sensi balance mi neudělá tak krásné nadýchané vlasy a přitom mi nesvědí hlava.
calipsso
nooo takže mám vzít fén a jít třeba do obýváků kde mi při fénování spadne půlka hlavy a můžu pak rovnou jít i vysávat...
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?