5 fungujících tipů pro krásné nohy

Která žena by nechtěla v nadcházejícím létě ukázat své krásné nohy alespoň v kraťáscích nebo sukni? Na stav našich nohou se však může podepsat mnoho faktorů, od dlouhého stání, genetické dispozice až po celkový zdravotní stav. Nakonec se tak můžeme dočkat problémů v podobě křečových žil nebo metličkových žilek.

img

Hodit nohy na stůl není jen způsob, jak účinně relaxovat

Jak tedy postupovat, pokud se chcete těmto nepříjemným komplikacím vyvarovat nebo je alespoň zmírnit? Přinášíme vám 5 osvědčených tipů:

Pohyb 

Svým nohám byste měli dopřávat pravidelný pohyb, ať už ve formě procházky nebo nějakého sportu. Dlouhé postávání na jednom místě nebo sezení na židli zatěžuje oběhový systém a nahrává křečovým žilám. Každé dvě hodiny se proto protáhněte a udělejte si krátkou procházku, pokud je to možné.

Sprcha

Pravidelné sprchování dolních končetin chladnou vodou je pro ně skutečným balzámem. Žíly se totiž vlivem nízké teploty smršťují a v teple zase roztahují, díky čemuž posilujete jejich pružnost. Navíc studená voda dokáže zmírnit mravenčení, pocit těžkých nohou nebo nepříjemné pocity v lýtcích. Takovouto studenou koupel byste měli podstoupit na pár minut při každém sprchování.

Účinný gel

zoom Zvětšit

PriessnitzŸ Mazání na žíly a cévy DE LUXE

Pokud se na vašich nohou už objevily první křečové žíly, metličky nebo jen cítíte, že jsou vaše nohy nateklé a unavené, můžete sáhnout po vhodném přípravku z lékárny. PriessnitzŸ Mazání na žíly a cévy DE LUXE je gel s unikátním inovovaným složením, díky němuž pronikají účinné složky snáz ke kapilárním cévám a žilám a příznivě tam působí na jejich pružnost, pevnost a průchodnost. Ve složení tohoto přípravku figuruje například escin získaný z plodů jírovce maďalu a flavonoidy z červených listů vinné révy. Pro podporu účinku krému je doporučováno užívat také PriessnitzŸ Žilní a cévní výživu v tobolkách. Výrobky řady PriessnitzŸ doporučují přední lázeňská zařízení.

Nohy na stole

Hodit nohy na stůl není jen způsob, jak účinně relaxovat, ale také jak se bránit proti křečovým žilám. Cévy a žíly na nohou jsou během dne velmi zatížené, krev v nich musí překonávat gravitaci, aby doputovala zpátky do srdce. Když si nohy natáhnete na stůl, ulevíte oběhovému systému a navíc si protáhnete šlachy.

Podpatky

Všimli jste si někdy, jak mají seriálové hvězdy zničené nohy? Pobíhání ve vysokých podpatcích nohám vůbec nesvědčí. Je-li navíc podpatek vyšší než 5 centimetrů, hrozí i vyšší riziko vzniku křečových žil. Proč? Vysoké podpatky snižují schopnost lýtkových svalů vhánět při chůzi krev zpátky k srdci. Žíly a cévy jsou tak více namáhány.

Nohy vás budou nosit až do konce života. Dopřejte jim proto péči, jakou si zaslouží a ony se vám odvděčí dlouhou službou a krásným vzhledem, který přitáhne oko každého muže!



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.