5 tipů, jak se zbavit tmavých kruhů pod očima

Trápí vás tmavé kruhy pod očima i přesto, že spíte doporučovaných 8 hodin denně? Prozradíme vám vychytávky, které vám pomohou v boji proti tmavým kruhům.

Vyberte si vhodný oční krém

Zásadním pravidlem při volbě očního krému je jeho lehká textura. Hutné, těžké krémy mohou dráždit citlivé oční okolí a zvyšovat pravděpodobnost tmavých kruhů. Vybírejte si proto raději lehké a gelové oční krémy, které budete používat ráno a večer. Opatrné buďte s přípravky, které obsahují retinol, AHA kyseliny (alfa hydroxy kyseliny) a vitamín C, které mohou rovněž dráždit citlivou pokožku kolem očí.

Dbejte na dostatek spánku a hydrataci organismu

I když nemůžete uplně zabránit tmavým kruhům pod očima, můžete je zminimalizovat. Základem je dostatek kvalitního spánku. Důležité je také vyhnout se všemu, co přispívá k dehydrataci organismu a vysoušení pokožky. Tím myslíme především konzumaci alkoholu a slaných pokrmů. Sklenka vína před spaním vám neublíží, ale pokud to s alkoholem přeženete, zvýrazníte své kruhy pod očima. Slaná večeře zase vyústí v opuchlé oční okolí.

Zvolte správný korektor

Pokud potřebujete schovat tmavá místa a rozjasnit pohled, vsaďte na kvalitní korektor. Opět platí, že byste se měla vyhnout hutným, krémovým texturám a volit raději lehké přípravky. Důležité je také vybrat správný odstín. Pokud se snažíte zakrýt fialově zbarvenou kůži pod očima, zkuste korektor ve žlutém odstínu. Jestliže vás trápí zarudlé oční okolí, pomůže vám přípravek se zeleným podtónem. Nicméně většina kruhů pod očima má namodralý odstín, což vyžaduje korektor broskové barvy.

Změnte spánkovou pozici

Nejen to, jak dlouho spíte, ale také pozice, ve které trávíte noc, může ovlivnit vzhled tmavých kruhů pod očima. Pokud preferujete spaní na boku nebo na břiše, měla byste vědět, že gravitace způsobuje hromadění tekutiny pod očima, což může mít za následek ty nehezké tmavé kruhy, kterých se chcete zbavit. Pokud se ráno budíte s opuchlým obličejem a trápí vás tmavé kruhy pod očima, raději se naučte spát na zádech. Pomáhá také přidat pod hlavu jeden polštář navíc.

Ochlaďte oči a používejte opalovací krém

Máte nateklé oči? Zchlaďte je. Chlad funguje velice dobře a prakticky okamžitě. Na oční okolí můžete zkusit přiložit vychlazenou kávovou lžicku, plátky okurky, kterou jste vyndala z lednice nebo vychlazené čajové sáčky. Chlad vás zbaví opuchlosti a pomůže zminimalizovat tmavé kruhy pod očima. Ultrafialové paprsky poškozují pleť a navíc přispívají k problému s kruhy pod očima, proto při pobytu na slunci vždy používejte ochranný krém na opalování. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!