6 základních tvarů nehtů: Který zvolit?

K dokonalému vzhledu patří zcela určitě upravené nehty, ale péče o ně se neskládá pouze z toho, že je nalakujete. Vzhled rukou může velmi zásadně ovlivnit speciální vyživující přípravky a také samotný tvar nehtů. Který se hodí právě pro vás?

Zvolte správný tvar nehtů

zoom

Upraveného vzhledu rukou můžete snadno dosáhnout pomocí modeláže UV gelem. Její podstatnou výhodou je to, že nehty vydrží upravené i po několik týdnů a perfektně se s nimi tvoří dechberoucí nail art. Ani nejlepší modeláž ale nepomůže, pokud se o nehty pravidelně nestaráte.

Snad na první pohled nejdůležitější je samotný tvar nehtů. Existuje celkem šest základních tvarů – kulatý, oválný, mandlový, hranatý, squoval, špičatý – přičemž volba toho pravého se odvíjí od délky vašich prstů, velikosti nehtové lůžka, tvaru lunuly (bělavá část u kořene nehtu) a v neposlední řadě i od vaší osobnosti.

Kulatý, oválný a mandlový tvar

Kulatý tvar nehtů se obecně hodí především pro majitelky krátkých prstů a drobných nehtových lůžek, kulatý tvar nejvíce vyniká na krátkých nehtech. Oválný tvar je zase univerzální a sluší za každých okolností. Elegantního vzhledu nehtů dosáhnete s mandlovým tvarem, který jako by byl stvořený pro dlouhá nehtová lůžka a delší prsty.

Hranatý, squoval a špičatý tvar

Průměrně dlouhé nehty můžete vymodelovat do hranatého tvaru. Squoval tvar nehtů je zase vhodný zejména pro dlouhá nehtová lůžka a delší prsty. Dodává nehtům luxusní vzhled, výborně se hodí pro nail art. Dokonalého špičatého tvaru dosáhnete spíše jen u umělých nehtů, ale pokud jsou vaše přírodní nehty tvrdé a odolné, pak by tento tvar neměl být problémem – zvláště, pokud máte k modelaci nehtů šikovné pomocníky. Určitě si zamilujete například oblíbenou brusku na modeláž nehtů, kterou s oblibou používají profesionálky, tak i nadšené amatérky, které baví dělat manikúru sobě i svým kamarádkám.

Olej na nehty: nepostradatelný pomocník

Nicméně modeláž a lakování nehtů je až tím posledním krokem k dokonalosti. Na pomyslném seznamu kosmetických úkonů by měla být na prvním místě péče o nehty. Pouze správná a pravidelná péče je zárukou toho, že bude manikúra vypadat dokonale. Jestliže nevěnujete péči o své nehty dostatečnou pozornost, nehty mohou být křehké, suché a třepit se. Stejně špatně může vypadat i kůžička kolem nich. Jak to napravit?

K nápravě stačí málo – pravidelné používání nehtových olejíčků, kondicionérů na nehty, regeneračních a výživných laků. Olejíčky na nehty dokážou účinně vyřešit záděry a lámání nehtů. Jejich výhodou je mimo jiné to, že se dobře vstřebávají, a účinkují tedy prakticky ihned po nanesení. Prospívají nehtům, ale i okolní kůži, které dodávají potřebnou vlhkost.

Autor: Linda Tomsa Kalašová


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?