6 způsobů, jak prodloužit životnost líčení

Každé ráno pečlivě nanášíte make-up, přesto už v poledne zaznamenáte nedokonalosti v líčení? Poradíme vám, jak zajistit, aby vše zůstalo svém místě co nejdéle.

Začněte jemným peelingem a hydratačním krémem

Rychlý, ale šetrný peeling vás zbaví zbytků suché pokožky a dopomůže k tomu, aby šla vaše dekorativní kosmetika lépe nanést a vydržela déle na svém místě. Po jemném obroušení použijte tenkou vrstvu hydratačního krému na celý obličej i krk a nechte ho úplně vstřebat. Obvykle stačí 5 minut. Teprve poté přistupte k dalšímu kroku.

Použijte podkladovou bázi

Dalším krokem je nanesení podkladové báze pod make-up, která výrazně prodlouží životnost vašeho líčení. Nejenže na podkladové bázi bude váš make-up lépe držet, ale navíc působí jako ochranná bariéra. Vaše pleť se bází krásně vyhladí, zmizí drobné vrásky a rozšířené póry a váš obličej se pod ní nebude tolik mastit. To znamená, že make-up zůstane po celý den tam, kam jste ho nanesla.

Použijte dvě tvářenky

Osvědčeným trikem, díky kterému vám líčka vydrží hezky zbarvená po celý den, je nanesení dvou tvářenek. Na podkladovou bázi naneste make-up a poté použijte na líčka krémovou tvářenku. Pak přijde na řadu vrstva pudru, která krémovou tvářenku a make-up lehce zafixuje. Teprve potom použijte na tváře vaší pudrovou tvářenku.

Navrstvěte rtěnku i oční stíny

Pokud mají vaše rty přežít ranní kávu či dopolední svačinku, musíte vrstvit. Budete potřebovat fixační pudr, vaší oblíbenou rtěnku a podobně zbarvenou tužku na rty. Začněte tím, že zaprášíte ústa pudrem. Dále tužkou vykreslete linii rtů a lehce jí vyplňte i ústa. Zakončete bohatou vrstvou rtěnky. Pokud chcete, aby vám oční linka vydržela na svém místě, utěsněte ji očním stínem v podobném odstínu.

Přejděte na voděodolnou řasenku

Nejlepším způsobem, jak zabránit rozmazání očí a „mývalímu“ vzhledu je vyměnit běžnou řasenku za voděodolnou. Pokud vám z nějakého důvodu voděolná řasenka nevyhovuje (špatně se odličuje, může řasy vysušovat), zkuste zafixovat svou normální řasenku vrstvou průsvitné řasenky nebo na běžnou řasenku naneste jednu vrstvu voděodolné.

Zafixujte svůj make-up

Na závěr nalíčenou pleť lehce poprašte fixačním pudrem nebo speciálním fixačním sprejem na make-up. Tím vytvoříte tolik potřebnou bariéru mezi vaším make-upem a okolními narušiteli vašeho líčení, jako jsou počasí nebo třeba telefon, který se při telefonování otírá o vaši tvář. Díky závěrečnému nánosu pudru nebo fixačního spreje výrazně prodloužíte životnost vašeho líčení.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.