Afrodiziaka aneb S jídlem roste chuť

Tajemná afrodiziaka jsou látky, vůně nebo pochutiny, které mají moc přivolat sexuální touhu a zvýšit vzrušení. Jejich zvláštní název úzce souvisí s řeckou bohyní lásky Afrodité, která svým milencům podávala kouzelné nápoje zvyšující jejich touhu. Vyzkoušejte nejznámější pochutiny, které okoření váš milostný život.

img

Mocná dvojka - jahoda a čokoláda

O potravinách, které zvyšují sexuální touhu u žen a potenci u mužů, se zmiňují již lékařské papyrusy datované do doby zhruba 2200 let před naším letopočtem. Lidé zkrátka už od pradávna hledají způsoby, jak podpořit milostnou touhu a sexuální apetit. Většina afrodiziakálních potravin funguje na principu dodání energie, uvolnění a rozehřátí, což je celkem logické - unavení, nervózní a promrzlí jen těžko budete mít chuť na milování. Představujeme vám nejznámější potraviny, které patří mezi staletími prověřená afrodiziaka.

Čokoláda

zoom

Mocná trojka - čokoláda, jahody a víno

Smyslná neřest mnoha žen i mužů patří mezi nejlahodnější afrodiziaka vůbec. S láskou a milováním je spojována už celá staletí, byla výsadou bohů a šlechty a jednu dobu byla dokonce církví zakázána. I to svědčí o její erotické moci. Obsahuje aminokyselinu tryptofan, která se v těle přeměňuje na serotonin – chemickou látku, která kromě dobré nálady přináší i sexuální vzrušení. Důležitou složkou čokolády je rovněž látka fenyletylamin, která se v těle tvoří, když jsme zamilovaní.

Med

Sladká zlatavá pochutina je známa už více než 15 tisíc let a odedávna se používá pro zvyšování milostné touhy. Staří Germáni vyráběli z medu nápoj pro novomanžele – medovinu. Šťastní manželé po svatebním obřadu popíjeli medovinu, aby si tak zaručili dostatečně vášnivou svatební noc plnou lásky. Med obsahuje jednoduché cukry, které se proměňují na rychlou energii a ta je pro žhavé milování rozhodně zapotřebí.

Víno a alkohol

Určitě to znáte – stačí sklenka vína nebo jedno pivo a hned se cítíte uvolněně a příjemně. Alkohol v malých dávkách totiž odstraňuje zábrany a způsobuje mírnou euforii. Ve větším množství má však opačný efekt, vyvolává únavu a u mužů snižuje potenci. Nejvhodnějším alkoholem pro rozpálenou noc je kouzelný nápoj bohů neboli víno. Tento nápoj mírně omamuje smysly a zbavuje úzkosti a strachu. Feromony obsažené ve víně navíc na několik hodin krásně provoní celé tělo.

Ústřice

zoom Zvětšit

Za zkoušku stojí i avokádo, med, ústřice a celer

Patří mezi nejznámější afrodiziakum, které se často objevuje v literatuře i ve filmu. Milostnou touhu nevzbuzuje jen kluzký pocit vlhkosti, vzhled ženských genitálií nebo zvláštní chuť ústřic, hlavní zbraní těchto mořských plodů je bohatý obsah zinku. Tento minerál podporuje produkci testosteronu – hormonu regulujícího ženské a mužské libido a sexuální funkce. Podle některých výzkumu může také zinek zvyšovat počet spermií a jejich pohyblivost a rovněž zlepšovat mužskou potenci. Známý milovník Casanova jich prý denně spořádal i padesát.

Česnek

Ač to pro někoho může znít odpudivě, česnek je už po tisíce let považován za silné afrodiziakum. Posiluje vnitřní orgány a zvyšuje vitalitu, čímž přispívá nejen k sexuální výkonnosti, ale i podporuje zdraví. Nelibý odér vycházející z rozechvělých úst partnera však může od milostných hrátek spíše odradit, proto je vhodnější, když česnek nebo jídlo s česnekem konzumují oba milenci současně.

Chřest 

 když u nás tato výborná zelenina není zdaleka tak oblíbená jako ve Francii, stojí za zvážení zařadit ji alespoň do chodů předcházejících vaší noci s partnerem. Chřest, který už svým tvarem připomínajícím pánské přirození evokuje erotické hrátky, obsahuje rovněž draslík, fosfor, vápník a vitamín E, který stimuluje sexuální hormony jak u žen, tak u mužů. Chřest je rovněž bohatý na obsah vitamínu B6 a folátu, přičemž obojí zvyšuje vzrušení a pomáhá k dosažení orgasmu.

Celer

Další zelenina, která již svou podobou naznačuje mnohé. Jako přírodní afrodiziakum ji využívali už staří Egypťané a známá francouzská milostnice madame de Pompadour vařila svému milenci králi Ludvíku XV. celerovou polévku, aby zvýšila jeho touhu. I v lidovém léčitelství je celer již dlouho známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci. Díky obsahu látky, která připomíná feromony, dokáže v člověku vyvolat šťastné a uvolněné pocity. Zkusit můžete také petržel, který má údajně podobné účinky jako celer.

Chilli papričky

zoom

Koření, byliny a čili papričky rozproudí krev

Chilli papričky znamenají oheň a žár, jejich konzumace bouří krev, rozbuší srdce a rozpálí tělo. K erotickým hrám (a především k bezvadné předehře) jsou proto jako stvořené. Díky obsahu capsaicinu, látky, která způsobuje uvolnění endorfinů v mozku, vytváří vítaný pocit euforie. Pálivé papričky přivezl do chladné Evropy Kryštof Kolumbus a od té doby se využívají nejen v kuchyni jako výborné koření, ale také jako zaručené afrodiziakum.

Banány

Banány jsou téměř ztělesněním sexuální touhy především díky svému lascivnímu tvaru a zvláštní krémové textuře. Také jsou plné draslíku, minerálů a vitamínů a obsahují rovněž enzym bromelain, který podporuje mužské sexuální zdraví. Takový dezert v podobě banánu v čokoládě vás spolehlivě vyzbrojí na žhavou promilovanou noc.

Avokádo

Pro skvělý sex potřebujete dostatek energie a zvýšení libida a to vám exotické avokádo může zaručit. Je totiž přímo nabité minerály, nenasycenými a tedy dobrými tuky a vitamínem B6. Je rovněž přirozeným zdrojem omega-3 mastných kyselin, které dokáží zlepšovat náladu, a dobrá nálada je jak známo pro úspěšnou postelovou akci velmi podstatná.

Granátové jablko

zoom Zvětšit

Bohyně Afrodité a známá afrodiziaka

Bohyně lásky a všech afrodiziak Afrodité není náhodou často zobrazována právě s granátovými jablky. Z prastarého symbolu milostných slastí se dokonce ve starověku vyrábělo víno, kterému se poeticky říkalo nápoj lásky. Granátová jablka mají také podle pověstí magickou moc zachovat věčné mládí a krásu a navíc jsou velmi chutná a nabitá vitamíny.

Jahoda

Období, kdy dozrávají jahody, patří mezi nejžhavější dny celého roku. Horké slunce začínajícího léta vzbuzuje romantické představy a scéna svůdného pojídání jahod je velmi často používána v erotických scénách mnoha filmů. Jahody máčené v čokoládě nebo klasicky se šampaňským jsou skvělým tipem k úspěšné milostné předehře. Erotické choutky vzbuzuje hlavně zinek, který je bohatě obsažen v semínkách plodu. Takže dobře kousejte, aby rozehřál i vaše smysly.

Koření a bylinky

Babky kořenářky by mohly vyprávět. Jejich služeb nevyužívali jen nemocní lidé, ale také zamilovaní, kteří věřili, že pomocí některých bylin a koření dokáží vzbudit milostnou touhu u své lásky. Některé byliny opravdu mají moc zvyšovat pohlavní pudy a prokrvovat organismus - a že jich není zrovna málo. Okořenit si váš milostný život můžete třeba svůdnou vanilkou, voňavou skořicí, hřebíčkem, pepřem, zázvorem či mátou..



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.