Co nedělat po rozchodu

Rozchody bývají bolestné a na jejich překonání je důležitý čas. Bohužel pro mnohé z nás je takřka nemožné myslet v době po rozchodu racionálně. Napadá nás spousta šílených nápadů, které si budeme později určitě vyčítat.  Čeho se rozhodně vyvarovat?

Pomsta není sladká

Jestliže se chcete inspirovat americkou romantickou komedii, ve které se žena svému partnerovi za kopačky pomstí, nejdříve se nad tím pořádně zamyslete. Herci pouze hrají svou roli, za kterou mají navíc dobře zaplacenou. V případě, že se rozhodnete mstít vy, budete s největší pravděpodobností platit vy. Jednak se můžete dostat do křížku se zákonem, a jednak budete před svým bývalým partnerem, jeho rodinou a společnými přáteli vypadat jako mstivá potvora. Rádoby msta se obrátí proti vám, ztrapníte se, ztratíte přízeň a pochopení i těch, kteří vám byli dosud přáteli. Chcete-li se mstít, směle do toho, ale pouze ve vašich představách. Věřte, že i pouhé snění o pomstě, kterou nakonec nebudete realizovat, má něco do sebe.

Nemějte zásoby zmrzliny

Cpát se bez omezení zmrzlinou přímo z kyblíku taky známe z amerických filmů a některé z nás to s oblibou přejímají. Pokud vám sladké pomůže, dejte si, ale vyhraňte si na sladké hřešení maximálně jeden den. Jestliže se budete cpát týden v kuse, budete se cítit ještě hůře než na začátku. Mnohem účinnější je naopak fyzická aktivita. Zajděte si do posilovny, vyčistěte si hlavu při běhu nebo procházce v lesoparku, jděte si zatančit. Endorfiny, které se vyplavují při cvičení, zklidní vaše rozbouřené hormony. POZOR: Rozhodně se vyvarujte užívání návykových látek. Drogy ani větší množství alkoholu nic nevyřeší.

Nebraňte se negativním emocím

Někdy je jednoduší tvářit se před lidmi, kterým na nás záleží, že se nic neděje, vše je v pořádku. I když nechcete své negativní emoce projevovat a mluvit o nich, překonejte se. V práci nebo ve škole můžete své pocity držet na uzdě, ale jakmile budete mezi svými, polevte. Podle psychologů jsou negativní emoce zdravé. Pláčem nebo zdravým vztekem (například bušením do polštáře) se vám uleví a rychleji se se svou současnou situací vyrovnáte. Vylijte si srdce, ale pouze lidem, kterým plně důvěřujete.

zoom

Hurá na lov

Máte tendenci jít hned následující víkend do klubu a sbalit tam prvního hezkého kluka? Nedělejte to. Můžete si najít kamaráda na sex, ale určitě nechtějte krátce po rozchodu navázat novou vážnou známost. Ze začátku se možná budete cítit lépe, ale později se začnou vynořovat problémy z minulého (nevyřešeného) vztahu. Nakonec ublížíte sobě i novému partnerovi. Dejte si pauzu, ujasněte si priority ve svém životě, udělejte si pořádek ve svých pocitech. Na každého z nás čeká ve světě druhá polovička. Ukáže se ve správný čas. Věřte tomu.

Nechtějte být přátelé

Zní to drsně? Ani ne. Se svým partnerem jste se rozešli z nějakého důvodu, a když se stanete ze dne na den přáteli, problém z ničeho nic nezmizí. Je hezké, když se spolu umí dva lidé rozumně dohodnout, ale nechtějte změnit váš partnerský vztah na kamarádský. Alespoň ne hned. Po rozchodu je důležitý odstup, který by měl trvat minimálně jeden až dva měsíce. Jakmile se oba dva vyrovnáte se svými pocity vůči sobě, můžete zkusit být jen přáteli. Možná to vyjde, ale s velkou pravděpodobností bude jeden z vás i po delším odstupu naléhat a snažit se o více než jen přátelský vztah.

Zbavte se společných věcí

Společné věci a dárky od partnera schovejte někam hluboko do skříně, abyste je neměla na očích a zbytečně vám partnera nepřipomínaly. Nedoporučujeme je vyhazovat, pálit nebo dělat podobné radikální postupy. Později, až se zbavíte vzteku, lítosti a ponížení, byste toho mohla litovat. Jakmile se z rozchodu zcela uzdravíte, třeba si ještě ráda prohlédnete společné fotky nebo si vezmete na večírek tu luxusní kabelku, kterou vám dal onehdy k narozeninám.

STOP sociálním sítím

Sociální sítě jsou pro partnerský vztah vůbec tvrdý oříšek. Nevinný status, fotka nebo soukromá zpráva může napáchat pořádné škody i v dobře fungujícím vztahu. Jak k nim přistupovat po rozchodu? Pokud jste se s partnerem rozešli, rozejděte se i na sociálních sítích. Tím ovšem není myšleno, že máte všem oznamovat svůj rozchod, to si nechte klidně pro sebe a své nejbližší. Po rozchodu si svého partnera smažte z přátel. Nebudete tak mít pokušení psát mu zprávy, když bude online nebo ho špehovat a zbytečně se trápit tím, že si třeba našel novou přítelkyni. Kontakt nejen na sociálních sítí s ním můžete znovu navázat později. Krátce po rozchodu veškeré styky utněte.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.