Deset potravin, které bojují s celulitidou

Celulitida nebo také pomerančová kůže je strašákem většiny žen. Nevzhledné hrbolky na stehnech a zadečku trápí dívky i ženy všech věkových kategorií. Představujeme vám potraviny, které spolu s dostatečným příjmem tekutin pomáhají v boji s celulitidou.

img

Zbavte se pomerančové kůže pomocí přírodních prostředků

Zelený čaj

Výzkumy ukazují, že zelený čaj pomáhá při snižování váhy, protože zrychluje metabolismus, zabraňuje vstřebávání tuků a pomáhá při regulaci glukózy. Je tak skvělou volbou pro ty, co chtějí zhubnout a zároveň udělat něco pro své zdraví. Zelený čaj je však účinným prostředkem i proti celulitidě, obsahuje totiž složku zvanou teobromin, která stimuluje uvolňování uskladněného tuku v těle. Zkuste pít tři až pět šálků denně po dobu dvou měsíců a měly byste zaznamenat zlepšení.

Kopřivy 

zoom

Zelený čaj nebo odvar z kopřiv pomáhají proti celulitidě

Ať už si kopřivu připravíte jako čaj, koupíte v kapslích, nebo z ní uvaříte polévku, vězte, že kopřivy patří mezi nejvíce detoxifikační byliny vůbec. Nejen, že jsou tyto žahavé rostliny plné antioxidantů, ale také mají protizánětlivý účinek, uklidňují kožní problémy, jako jsou ekzém a akné, a pomáhají zažívání. Navíc jejich močopudné schopnosti pomáhají eliminovat množství toxinů v těle a zabraňují zadržování vody v organismu.


Pampeliška

Podobně jako kopřivy fungují i pampelišky, které posilují játra. Pampelišky jsou známé pro své močopudné vlastnosti, pomáhají tělu zbavovat se toxinů a nadbytečné vody a navíc poskytují silný koktejl antioxidantů (včetně vitamínů A, C, D) a minerálů, jako jsou zinek, železo a draslík. Kořen pampelišky můžete sehnat v podobě potravinového doplňku, nebo si můžete připravit čerstvý pampeliškový odvar.

Brokolice 

zoom Zvětšit

Brokolice patří mezi tzv. super potraviny

Tato super potravina je co se týče nutriční hodnoty opravdovou královnou mezi zeleninou. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, přičemž je relativně málo kalorická. Navíc obsahuje jedinečnou složku, která jiným potravinám chybí. Kyselina alfa lipoová je přírodní látka, která zabraňuje tvrdnutí a hroucení kolagenových vláken a tím i vzniku celulitidy. Abyste zpozorovaly výsledky, dopřejte si nejméně tři až čtyři porce brokolice vařené v páře týdně. 


Citrusy

Pomeranče a citrony jsou plné vitamínu C, pomeranče navíc obsahují bioflavonoidy, které zlepšují cirkulaci krve a napravují buněčnou nerovnováhu, která může vést k celulitidě. Citrony pomáhají udržet správné PH uvnitř těla, takže váš organismus lépe podporuje prospěšné bakterie a snáze si poradí s odstraňováním toxinů z těla. Vymačkejte si každý den sklenku čerstvého pomerančového džusu, nebo si citronem pokapejte salát, či si pár kapkami citronu ochuťte vodu.

Česnek 

zoom Zvětšit

Proti hrbolkům se osvědčily i citrusy nebo česnek.

Česnek sice každému nevoní, ale ty, co snaží bojovat s celulitidou, by se mu rozhodně vyhýbat neměly. Česnek je totiž známý tím, že pomáhá snižovat cholesterol v krvi, významně podporuje imunitní systém a funguje jako přírodní antibiotikum. Kromě toho, že česnek zlepšuje celkové zdraví těla, rovněž pomáhá cirkulaci krve, čímž podporuje vyplavování toxinů a zlepšuje tak pomerančovou kůži. 


Meloun

Sladký vodní meloun je velmi osvěžují a oblíbená zelenina, která svou krásnou rubínově červenou barvu získává díky obsahu velmi mocného antioxidantu zvaného lykopen. Tato látka nejen pomáhá zlepšovat krevní oběh a má močopudné vlastnosti, čímž účinně vyhlazuje celulitidu, ale také chrání před srdečními onemocněními.

Banány 

zoom Zvětšit

Tropické ovoce vyhlazuje pokožku

Lahodné žluté plody banánů jsou výborným zdrojem energie a nabízejí vysoký obsah minerálů, jako je draslík, hořčík a zinek. Banány navíc obsahuje serotonin - "hormon štěstí", který zlepšuje náladu a díky obsahu draslíku, který podporuje krevní oběh, mohou zabraňovat celulitidě nebo s ní bojovat. Dopřejte si banán jako svačinku, nebo ho rozmixujte do chutného a zdravého „smoothie“ koktejlu. 


Špenát

Pokud si chcete vylepšit pokožku a zhubnout, nejoblíbenější pochoutka Pepka námořníka je tou správnou volbou. Špenát má vysoký podíl vitamínu A, který napomáhá produkci kolagenu – bílkovině, která posiluje, vyhlazuje a udržuje pokožku vypnutou. Na čerstvém špenátu si můžete pochutnat v zeleninovém salátu nebo si přihoďte hrstku zelených listů do rizota k večeři.

Jablka 

zoom Zvětšit

Jablka a špenát jsou vitamínové bomby.

Jablka jsou vitamínovou bombou, ne nadarmo se říká: jedno jablko denně vás ochrání před doktory. Jablka jsou navíc nízkokalorická a plná antioxidantů, které bojují s toxiny v těle. Důležitý v boji s celulitidou je také vysoký obsah složky zvané pektin – gelové vlákniny, která pomáhá detoxikovat zažívací trakt a tím bojovat proti pomerančové kůži.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?