Diety supermodelek

Dokonalé postavy nemají ani supermodelky zadarmo. Kromě pravidelného cvičení dodržují i různé diety. Odhalíme vám, jaké to jsou.

Udržovat si štíhlé a pevné tělo na prestižní přehlídky není jednoduché. Všechny topmodelky proto mají své zaručené tipy na krátkodobé či dlouhodobé diety. Přečtěte si, jak se stravují nádherní andílci Victoria´s Secret a další slavné topmodelky.

Miranda Kerr – dieta podle krevní skupiny 

img

Australská topmodelka Miranda patří mezi nejvíce vydělávající modelky na světě a za svou dokonalou postavu vděčí i dietě podle krevní skupiny. Miranda má krevní skupinu A a její strava je tak založena především na zelenině. Andílek Victoria´s Secret dále konzumuje jen potraviny zásadité a s nízkým glykemickým indexem, vždy si vybírá jen čerstvé potraviny a jí jen velmi málo masa. Vše pak zapíjí čistou vodou. "Mezi mé nejoblíbenější svačinky patří bio mandle a borůvky, půlka avokáda s mořskou solí a také miluji jablečné kousky Fuji s mandlovým máslem a agave," přiznala své choutky slavná modelka.

Karolína Kurková – spousta bílkovin

Jedna z našich nejlepších topmodelek, která se dostala mezi světovou špičku, věří, že nejlepším způsobem, jak se udržet v top formě, je strava bohatá na bílkoviny. Karolína často popíjí proteinové nápoje, aby udržela své chutě na uzdě. Její strava je celkově velmi jednoduchá, plná čerstvých a přírodních potravin. "Jím velmi čistě a čerstvě. Vstanu a dám si zelený džus s trochou proteinu v prášku a glutaminem. Od dvě hodiny později si dám dvě vejce vařená natvrdo. Poté o dvě nebo tři hodiny později si dám deset ořechů, jako jsou vlašské ořechy nebo mandle. Pak grilovanou rybu se zeleninou a salát. A pak zase zelený džus. Prostě jím jednoduše," prozradila svůj dietní režim Karolína.

Adriana Lima – důsledný pitný režim 

img

Další andílek Victoria´s Secret vyvolal menší pozdvižení svým přiznáním, že devět dní před výroční přehlídkou spodního prádla vůbec nejí, jen pije různé nápoje. Její strava před důležitou přehlídkou se tak skládá převážně z proteinových koktejlů, které obsahují vejce v prášku. Dvanáct hodin před přehlídkou pak Adriana přestane pít úplně i vodu. "Žádné tekutiny, takže vyschnete, a díky tomu můžete někdy zhubnout až osm liber (asi 3,5 kg)," svěřila svůj drastický dietní režim deníku Telegraph. Její přiznání způsobilo rozruch a Adriana raději vše posléze odvolala a prohlásila, že to bylo nedorozumění. Pravdou ovšem je, že tekuté diety, které patří mezi nejoblíbenější diety modelek, obvykle trvají méně než devět dní. Mnohem bezpečnější pro tělo je jednou za čas třídenní očista v podobě tekuté stravy.

Coco Rocha – celý den cereálie

Kanadská supermodelka spolupracovala s těmi největšími jmény módního průmyslu od Karla Lagerferd přes Chanel až po Calvina Klein a stále patří mezi nejžádanější modelky. Coco si dopřává snídaňové cereálie nejen k snídani, ale i přes den. Cereálie obsahují hodně vlákniny, ovšem vybírat byste si měly, stejně jako Coco, jen ty celozrnné a bez obsahu cukru. "K snídaní si dám misku cereálií, o hodinu později zase další misku. K obědu si dám salát nebo sendvič, poté velkou večeři kolem páté. A po večeři kolem deváté večer si zase dám poslední misku cereálií," prozradila svůj jídelníček topmodelka.

Heidi Klum – žádné sacharidy

img

Na rozdíl od své kolegyně Coco se německá topmodelka Heidi cereáliím a dalším sacharidům vyhýbá jako čert kříži. I když už přestala předvádět na mole spodní prádlo, Heidi si stále udržuje dokonalou postavu a jejím hlavním tajemstvím je právě vyřazení sacharidů z jídelníčku. Její nízkosacharidová dieta bez těstovin, chleba nebo kukuřice je skvělý způsob, jak zhubnout, pokud tedy jíte dostatek bílkovin a čerstvého ovoce a zeleniny. Nicméně i jedna z nejslavnějších topmodelek má své chutě a slabé chvilky, kdy si nedokáže něco dobrého odepřít. "Pokud chci banán, dám si banán," vyjádřila se Heidi pro People Magazine.

Naomi Campbell – velká očista

Co by byl svět modelingu bez této čokoládové krásky, která se na jeho vrcholu drží už více než 25 let. Naomi však nemá ráda diety a věří spíše na očistné kůry. Nejvíce jí vyhovuje detoxikační půst Master cleanse, který spočívá v popíjení limonády vyrobené z javorového sirupu, kajenského pepře a bylinného čaje. Tato kůra by měla detoxikovat tělo a zbavovat ho nadměrných tuků. I když tato očistná kůra není vědecky ověřena, spoléhá na ni kromě Naomi i mnoho dalších modelek. Program Master Cleanse však podle výživových odborníků rozhodně není vhodný jako dlouhodobá dieta, protože neposkytuje dostatek živin pro tělo.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.