Jak na to: Dokonalé (nejen) rudé rty

Rudé rty byly, jsou a budou nesmrtelným trendem v líčení. Jsou sexy, jsou svůdné, jsou glamour. Jenže také neodpustí žádnou chybu a zvýrazní případné nedokonalosti rtů. Jak tedy docílit bezchybného, dlouhotrvajícího efektu?

img

Na značce kosmetických přípravků, které potřebujete, překvapivě příliš nezáleží. Minimálně stejně důležitá jako značka je totiž správný postup.

Nejsou pro každého

Při volbě líčení rtů mějte na paměti, že výrazně červená barva rtěnky prohlubuje případné žluté zabarvení zubů. Záleží na odstínu, některé jsou více, jiné méně milosrdné, ale nažloutlým zubům bohužel nezalichotí žádný. Současně také upozorní na příliš úzké rty či ústa nevýrazného tvaru. Rudé rty nejvíce sluší jemné světlejší pleti bez poskvrny, upozorní na všechny nedostatky vašeho obličeje, zejména na zarudnutí. 

Připravte si podklad

Nejen v případě rudé rtěnky je nejlépe začít dokonale zdravými, hladkými a hebkými rty. Máte-li rty suché a hrubé, použijte například lip scrub (stačí ale i masáž kartáčkem na zuby). Pak rty zvláčněte. Ženy běžně používají balzám na rty, skvělá je ale také vazelína. Nechejte chvilku splynout s pokožkou rtů. Můžete také nyní na rty, zejména na jejich okraje, nanést lehkou vrstvu make-upu, který používáte na tvář - díky němu pak bude hranice mezi rty a obličejem skutečně ostrá a výrazná. 

zoom Zvětšit

Tužka na rty je skvělý pomocník, prodlouží trvanlivost rtěnky, brání jejímu rozpíjení a můžete s ní také lehce korigovat případné nedostatky tvaru rtů.

Korigujte nedostatky

Tužka na rty dokáže velké věci. Vyberte odstín co nejbližší odstínu zvolené rtěnky. Obkružte rty, nezapomeňte na oblast v koutcích rtů (lze nalíčit jen s pootevřenými ústy). Nyní můžete částečně korigovat například užší horní ret - tužkou ohraničte oblast až za přirozenou hranicí “červených” rtů. Ne ale příliš daleko, působilo by to zejména při bližším pohledu nepřirozeně. A na vaše rty v rudém se bude přirozeně upírat více pozornosti. Ideální v případě úzkého horního rtu je jen obkroužit jej z vnější strany, těsně kolem přirozené hranice.

Konečně dojde na rtěnku

Tužkou na rty také vyplňte celou plochu rtů, líčení pak déle vydrží. Nyní můžete rty lehounce přepudrovat fixačním pudrem, opět s cílem prodloužit trvanlivost. Teprve teď se dostáváme k nanášení rtěnky. Pro větší přesnost a rovnoměrnost je lépe aplikovat ji štětečkem. Někdy se doporučuje opět lehce přepudrovat a nanést další vrstvu rtěnky, spíše to ale není dobrý nápad. Vrstva je pak už příliš velká, rty mohou žmolkovat, obtiskávat se až příliš či se mohou objevit jiné nežádoucí efekty. 

zoom Zvětšit

Pro co největší přesnost nanášejte rtěnku

Chyby a tipy

Ve všech filmech si žena elegantním gestem třikrát přejede rtěnkou rty, pak je pěkně promne jeden o druhý...a už je to špatně. Netřete rty o sebe, porušíte pracně vytvořený základ a rovnoměrnost líčení. Maximálně jimi proti sobě “poklepejte”, poťukejte jedním o druhý. Pak mezi rty vložte ubrousek a sevřete ústa, obtisknutím odstraníte přebytečnou vrstvu rtěnky. Chcete-li rty matné, jste u konce. Nebo můžete ještě pro větší objem i výraznost nanést lesk.

 

Třešnička na závěr: toužíte-li po skutečně dokonale vykroužených rtech, které vyniknou, vezměte do ruky ještě korektor a štěteček, a po celém obvodu rty orámujte korektorem, který rozetřete do ztracena směrem od rtů. 




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.