Forehead lift – plastická operace čela

Při plastické operaci čela se vypíná kůže a pozvedává povislé obočí odstraněním přebytků kůže i tukové tkáně a úpravou svalů. Zákrok se provádí v celkové anestezii a to klasickou nebo endoskopickou metodou. Pro koho je lifting čela vhodný?

Kandidátem může být kdokoliv

Forehead lift dokáže vyhladit vrásky a pozvedává pokleslé obočí, které se postupem času posouvá níže a dává očím smutný výraz. Operace tohoto typu se provádí nejčastěji u klientů ve věkovém rozmezí mezi 40–60 lety, nicméně může pomoct lidem jakéhokoliv věku, u kterých se objeví rýhy či vrásky způsobené stresem nebo svalovou aktivitou.

Provádí se 2 metody liftingu čela

Lifting čela se provádí buď klasicky nebo endoskopicky. U klasické verze operace čela se vede řez ve vlasaté části hlavy nad čelem a postupně se uvolní celá kůže až ke kořenu nosu. Po přerušení mimických svalů, které způsobují vznik vrásek na čele, se uvolněná kůže natáhne a její přebytek se odstraní. Jizva je ukrytá ve vlasech. U endoskopické operace se používá optika, umožňující zavádět operační nástroje z malých řezů přímo ve vlasech.

zoom

Forehead lifting vydrží 5 až 10 let

Hospitalizace je nutná

Forehead lifting, který se velice často kombinuje s face liftem, se provádí v celkovém znecitlivění a je nutná jednodenní až dvoudenní hospitalizace. Poté je nezbytná pooperační péče, která se liší podle metody provedené operace. V případě klasické operace se ponechává obvaz kolem čela po dobu 5 dní, pak si klient obvaz sám odstraní a může si umýt hlavu. Znovu si již nemusí obvaz kolem čela dávat. Stehy z vlasů se odstraňují 14. den po operaci. Po endoskopickém liftingu se obvaz rovněž sundává po 5 dnech, ale po umytí hlavy si klient musí obvaz opět přiložit kolem čela. Obvaz by měl mít přibližně 14 dní, pak si ho může sám natrvalo odstranit, ale ponechává tampony, které jsou upevněny stehy. Stehy se společně s tampony odstraňují po 3 týdnech.

Zpět do práce

Otoky a modřiny po operaci přetrvávají zhruba 2–3 týdny, což ale nebrání běžné kancelářské práci, která je možná už 5. den po operaci. Nicméně v takovém případě by měl mít klient na hlavě obvaz. Po dobu 3 týdnů je důležité dodržovat klidový režim, zbytečně se nepředklánět. Vyšší fyzická aktivita je možná nejdříve po 3 týdnech. Co se týče délky výsledného efektu head liftingu, tak kliniky udávají 5–10 let, ale je to značně individuální záležitost. Poté je možné operaci opakovat.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.