Hvězdné eko páry

Recyklace, udržitelný rozvoj, bio, eko, organic, vegetarian, vegan - ekologický životní styl nebo také "green living" zajímá stále více lidí. I některé slavné osobnosti se snaží o návrat k přírodě a odvracejí se od povrchního materialistického smýšlení současné společnosti. Přečtěte si, které slavné páry si už jiný styl života než "green living" nedokáží, či ani nechtějí představit.

img

"Green living" upřednostňuje stále více lidí

Natalie Portman a Benjamin Millepied

zoom

Benjamin Millepied a Natalie Portman


Oscarová americká herečka byla více než dvacet let zapřísáhlou vegetariánkou a poslední tři roky se rozhodla pro čistě veganskou stravu. Její partner a otec dítěte, které herečka nosí pod srdcem, ředitel New York City Ballet Benjamin Millepied, zcela podporuje její makrobiotický životní styl a často spolu navštěvují veganskou restauraci ve Venice Beach. Natalie nikdy nenosí kožené věci, obuv a jiné výrobky ze zvířat. "Pokaždé, když se oblékám, vím, že nemám na sobě kůži, a to je skvělý pocit," vyjádřila se eko aktivistka o svém stylu oblékání. Natalie nejraději nosí "green fashion" modely od Stelly McCartney, která ve svých kolekcích nikdy nepoužívá kůži a kožešiny.


Joshua Jackson a Diane Kruger

zoom

Diane Kruger a Joshua Jackson

Krásná herečka Diane Kruger a její partner herec Joshua Jackson rovněž usilují o blízké přátelství s Matkou přírodou. "Máme rádi outdoor, jízdu na kole a turistiku a jsme oba velmi zelení," vyjádřila se Diane o svém životním stylu v Daily Mail. Ekologicky smýšlející pár si dal na svůj dům v Los Angeles nainstalovat solární panely, jezdí hybridními vozidly, dodávkou na biodiesel a především na kolech, zejména pak po městech, která jsou k tomu přizpůsobena - jako New York a Paříž. Diane také podporuje "zelenou módu", kterou se zabývají i taková návrhářská esa jako Gucci, Prada či Stella McCartney. 


Leonardo DiCaprio a Bar Rafeali

zoom

Leonardo DiCaprio a Bar Rafeali

I když se tento hvězdný pár neustále rozchází a zase dává dohromady, stále je spojuje zájem o zdraví naší planety. Topmodelka Bar Rafeali je otevřenou obhájkyní alternativní energie a Leonardo se podílí na výrobě solárních panelů, hybridů a elektrických aut v Hollywoodu. Leonardovým posledním projektem je spolupráce s hotelovým komplexem Four Seasons, který vytváří luxusní eko rezort na jeho soukromém ostrově Blackadore Cay v Belize. Herec také napsal a koprodukoval dokument o globálním oteplování nazvaný 11. hodina, který se zabývá dopady lidstva na životní prostředí. 


Miranda Kerr a Orlando Bloom

zoom

Miranda Kerr a Orlando Bloom

Čerství rodiče a příznivci Nichiren buddhismu rovněž sdílejí vášeň pro lepší životní prostředí. Supermodelka Miranda založila organickou kosmetickou firmu "Kora Organics" a podporuje udržitelné školní zahrady v její rodné Austrálii. I Miranda preferuje "zelené značky", jako jsou Stella McCartney, Edun či Phillip Lim, a snaží se dodržovat vegetariánskou stravu. Hvězdný pár se vždy raději projde nebo projede na kole, než by využil auto, používá ekologické žárovky, recykluje odpad, v domácnosti upřednostňuje převážně bio produkty a vyhýbá se plastům. Orlando se navíc zavázal sloužit jako ambasador UNICEF v Nepálu. "Voda není čistá, takže v tomto prostředí i malý problém může být zabijákem pro děti," řekl Bloom časopisu InStyle a dodal: "Obyčejný kohoutek, který stojí asi 20 dolarů, může poskytnou vodu pro celou komunitu - pro život." 


Brad Pitt a Angelina Jolie

zoom

Brad Pitt a Angelina Jolie

Tento hvězdný pár není jen silně rodinně orientovaný, ale rovněž mu není lhostejný osud planety. Půvabná herečka se angažuje v mnoha ekologických hnutích a je velvyslankyní dobré vůle OSN. Oba dva se pak zabývají několika humanitárními projekty po celém světě a své peníze a slávu používají k pomoci druhým. Brad se momentálně podílí na vytváření udržitelných domovů v New Orleans a také asistuje při výstavbě ekologického hotelu v Dubaji. 




Bono a Ali Hewson 

zoom Zvětšit

Ali Hewson a Bono

Humanitární hrdina a zpěvák kapely U2 Bono a jeho manželka Ali už velmi dlouho smýšlejí "zeleně" a ekologicky. Ali se mimo jiné zabývá i módním návrhářstvím a navrhla organickou a etnickou řadu oblečení Edun. Zisky z prodeje podporují udržitelné komunity v chudých zemích. Bono je aktivním členem organizace Greenpeace od roku 1993, kdy se celá jeho hudební skupina účastnila protestů proti jaderné elektrárně v Anglii. Bono a jeho žena vždy recyklují a jezdí autem, které místo benzínu využívá etanol. 


Tobey Maguire a Jennifer Meyer

zoom

Tobey Maguire a Jennifer Meyer

Spiderman Tobey je zapřísáhlým vegetariánem již patnáct let a samozřejmě odmítá nosit jakékoli kožené a kožešinové oblečení a boty. "Neodsuzuji lidi, kteří jedí maso - není na mně jim to říkat - ale celá věc mě jaksi štve," řekl Tobey pro časopis Parade. Stejný názor sdílí i jeho žena Jennifer, která se kromě vegetariánství rozhodla i pro ekologičtější způsob života. V domácnosti herce a návrhářky šperků tak naleznete převážně bio potraviny a bio produkty, v garáži pak hybridní vozidlo a kola.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.