Jak nastartovat omlazení

Chcete být zdravější a vypadat mladší? Začněte se správně stravovat. Prozradíme vám, co podle odborníků na výživu skutečně zabírá.

Vyřaďte ze stravy všechno bílé

Prvním a zásadním krokem, který vám pomůže udržet si pevné zdraví a zpomalit proces stárnutí, je vyřazení cukru a bílých sacharidů. Snažte se omezit sladké, hlídejte si množství škrobů ve formě bílého pečiva. Naopak do svého jídelníčku zařaďte barevné potraviny jako červenou a zelenou zeleninu, různé oříšky. Jídlo připravujte ideálně v páře nebo dušením ve vlastní šťávě.

Pijte alkohol s mírou

Odborníci na výživu doporučují vypít maximálně dvě jednotky alkoholu denně (1 jednotka = 1 dcl vína). Pokud si dopřáváte alkohol ve větším množství, může to mít za následek, že budete vypadat starší. Hlavním důvodem je dehydratační účinek alkoholu a ničení části buněk, jež brání předčasnému stárnutí.

Bílé versus červené víno

Jste-li milovnicí vína, pijte v omezeném množství spíše červené. Vědci prokázali, že červené víno zpomaluje stárnutí. Červené víno obsahuje vysoký podíl cyanidinu ozdravující cévy, a resveratrolu, který zabraňuje stárnutí.

Věnujte pozornost přípravě jídla

Smažená, restovaná i grilovaná jídla obsahují škodlivé oxidanty, proto se doporučuje připravovat jídlo vařením nebo dušením v páře. Během grilovací sezóny bývá těžké odolat, ovšem negativní dopad je možné zmírnit používáním citronové šťávy v marinádách. Tímto způsobem lze redukovat tvorbu škodlivin.

zoom Zvětšit

Vitamíny přijímejte hlavně v jídle

Zvyšte příjem omega-3 kyselin

O omega-3 mastných kyselinách slyšíme takřka pořád, ale spousta z nás tomu nevěnuje příliš velkou pozornost, což je chyba. Díky omega-3 mastným kyselinám můžeme získat zdravě vypadající hydratovanou pleť, naopak kvůli nedostatku omega-3 bývá pleť suchá, zašedlá a olupuje se. Omega-3 mastné kyseliny se nachází například v tučnějších rybách, vlašských oříšcích či dýňových semínkách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!