Jak nastartovat omlazení

Chcete být zdravější a vypadat mladší? Začněte se správně stravovat. Prozradíme vám, co podle odborníků na výživu skutečně zabírá.

Vyřaďte ze stravy všechno bílé

Prvním a zásadním krokem, který vám pomůže udržet si pevné zdraví a zpomalit proces stárnutí, je vyřazení cukru a bílých sacharidů. Snažte se omezit sladké, hlídejte si množství škrobů ve formě bílého pečiva. Naopak do svého jídelníčku zařaďte barevné potraviny jako červenou a zelenou zeleninu, různé oříšky. Jídlo připravujte ideálně v páře nebo dušením ve vlastní šťávě.

Pijte alkohol s mírou

Odborníci na výživu doporučují vypít maximálně dvě jednotky alkoholu denně (1 jednotka = 1 dcl vína). Pokud si dopřáváte alkohol ve větším množství, může to mít za následek, že budete vypadat starší. Hlavním důvodem je dehydratační účinek alkoholu a ničení části buněk, jež brání předčasnému stárnutí.

Bílé versus červené víno

Jste-li milovnicí vína, pijte v omezeném množství spíše červené. Vědci prokázali, že červené víno zpomaluje stárnutí. Červené víno obsahuje vysoký podíl cyanidinu ozdravující cévy, a resveratrolu, který zabraňuje stárnutí.

Věnujte pozornost přípravě jídla

Smažená, restovaná i grilovaná jídla obsahují škodlivé oxidanty, proto se doporučuje připravovat jídlo vařením nebo dušením v páře. Během grilovací sezóny bývá těžké odolat, ovšem negativní dopad je možné zmírnit používáním citronové šťávy v marinádách. Tímto způsobem lze redukovat tvorbu škodlivin.

zoom Zvětšit

Vitamíny přijímejte hlavně v jídle

Zvyšte příjem omega-3 kyselin

O omega-3 mastných kyselinách slyšíme takřka pořád, ale spousta z nás tomu nevěnuje příliš velkou pozornost, což je chyba. Díky omega-3 mastným kyselinám můžeme získat zdravě vypadající hydratovanou pleť, naopak kvůli nedostatku omega-3 bývá pleť suchá, zašedlá a olupuje se. Omega-3 mastné kyseliny se nachází například v tučnějších rybách, vlašských oříšcích či dýňových semínkách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.