Jak poznat faky (padělky) – 4. díl

Prodejem imitací a napodobenin známých značek lze vydělat spoustu peněz. Chcete svými nákupy podporovat prodejce padělků a tím i jejich nelegální činnost? Pokud je vaše odpověď záporná, určitě uvítáte rady, jak faky rozpoznat. Tentokrát jsme se zaměřili na repliky značek Diesel, Gucci a Lacoste.

img

Tentokrát jsme se zaměřili na repliky značek Diesel, Gucci a Lacoste.

Jak poznat padělek Diesel

zoom Zvětšit

Padělané džíny Diesel

Diesel je známá italská značka nabízející módní oblečení a doplňky, patří mezi nejprodávanější značku džín na světě. S padělky Diesel se setkáte nejčastěji v asijských tržnicích, v malých buticích a na internetu.

Většina produktů Diesel na stránkách Ebay jsou faky, pozor si dejte hlavně na prodejce z Turecka, Bulharska, Thajska, Filipín, Hongkongu a dalších asijských zemí. V těchto zemích trh s padělky jen kvete a 999 kusů z 1000 jsou repliky značkového zboží. Kromě národnosti prodejce by vám měla být podezřelá i rozsáhlá nabídka zboží stejného střihu, barvy či více nabízených běžných velikostí. Pokud prodejce používá fotografie stažené z internetu nebo časopisů, pošle vám s největší pravděpodobností padělek.

zoom Zvětšit

Microstitching Diesel - nahoře pravý, dole fake

Značka Diesel má svůj ochranný prvek, který je těžké napodobit. Jedná se o tzv. microstitching neboli jemný stříbřitý proužek stehování na cedulce. Nachází se uvnitř každého výrobku. Při podrobném zkoumání nebo pod lupou si na něm můžete přečíst nápis „DIESEL“. Pokud je proužek příliš zářivý, připomíná alobal a chybí mu nápis Diesel, je to fake. Pozorně si rovněž prohlédněte cedulku s hlavou Indiána, u které je vyšit nápis Diesel-only the brave-Diesel. Pod tímto nápisem je slovo „size“ a pod ním velikost oblečení. Pod velikostí je nápis „made in Italy“, někdy „made in Morocco, Tunisia nebo Romania". Většina výrobků Diesel je vyrobena v Itálii. Na samém okraji cedulky s Indiánem je výše zmíněný „microstitching“ proužek, který však mají jen modely od roku 2003. Cedulka s Indiánem by u kalhot měla být na pravé straně u pasu. Za hlavní cedulkou s Indiánem by měly být ještě dvě další cedulky. Opraný dojem džínových kalhot je u originálních produktů vytvářen ručně, proto působí přirozeně. Padělatelé používají na vyšisování stroje a opraný vzhled tak vypadá daleko méně realisticky, spíše jako pravidelné škrábance. Nezapomínejte, že pravé džíny Diesel vám nikdy nepřijdou zabalené v plastovém sáčku.

Jak poznat Gucci fake

zoom

Nezdařilá imitace cedulky Gucci

Luxusní módní italská značka Gucci nabízí designerské oblečení, kabelky a parfémy již od roku 1921. Je nejprodávanější italskou značkou na světě a své zboží nabízí ve více než 270 originálních obchodech po celém světě.

Gucci bohužel také patří mezi nejčastěji padělané značky na světě. Autenticitu vám zaručí především nákup u autorizovaného prodejce, kompletní seznam těchto prodejců naleznete na webových stránkách Gucci.com.


zoom Zvětšit

Padělek šátku a pásku Gucci

Kromě pěti hlavních znaků, které je třeba si hlídat, pokud nechcete vlastnit fake, bohužel neexistuje mnoho dalších. Důležité je všímat si detailů, jako je například logo G.

Důkladně si prohlédněte, jak vypadá to pravé, faky mají často logo podivně zpitvořené. Logo by mělo být uvnitř kabelky a na zipech, každá kabelka by měla přijít s identifikační kartou. Gucci kabelky jsou drahá záležitost, pokud je někdo na internetu nabízí za poloviční nebo nižší cenu, jedná se o padělek.


zoom Zvětšit

Padělky kabelek Gucci


Podstatná je také kvalita a zpracování kabelky, vždy je vyrobena z kůže nebo z jiného vysoce kvalitního materiálu. Pozor si dejte na uvolněné stehy a čouhající nitě. Pravé kabelky Gucci vám přijdou v protiprachovém sáčku a v krabici s logem Gucci. Pokud přijdou zabalené v igelitu, obdržela jste padělek.



Jak poznat padělky Lacoste

zoom Zvětšit

Faky výrobků Lacoste

Francouzská módní značka Lacoste s proslaveným logem krokodýla se původně zabývala výrobou vysoce kvalitních tenisových triček, které prodává dodnes.

Nyní však originální krokodýl zdobí i další značkové oblečení, obuv, doplňky či parfémy a falešný se šklebí z asijských padělků bohatě rozesetých po celém světě. Lacoste neprodává ve velkém, a tak je hlavním znakem padělku nízká cena.

Firma Lacoste dodává své zboží jen do svých obchodů a svým smluvním partnerům a jako luxusní značka nabízí jen první jakost, nikdy ne druhou jakost. Takové zboží je zničeno a nedostane se do distribuce, tudíž ani ne k vám jako výhodná nabídka online prodejce.

V zahraničí lze v období slev narazit na zboží zlevněné o 40%, ale nikdy ne více. Padělky Lacoste dobře poznáte podle perleťových knoflíků, perleť je pravá a jako taková nemůže nikdy vypadat stejně, proto ani dva knoflíky na jedné košili nevypadají stejně.

zoom

Nahoře originál, dole fake logo Lacoste.

Nezapomínejte, že perleť může být i tmavá, a že pravé knoflíky Lacoste mají dvě svisle umístěné dírky. Perleťové knoflíky jsou vždy bez nápisu Lacoste i bez loga krokodýla. Země výroby produktů Lacoste je buď Francie, Peru nebo Maroko, proto pozor na asijské země, snad jen kromě Indonésie. Originál Lacoste udává své velikosti jen v číslech, nikoli v písmenech S, M, L apod. Evropské číslování je tedy např. 34, 36, americké zase např. 3, 4.

Důkladně si prohlédněte především logo krokodýla, originální je vždy velmi detailně propracované, přišité kvalitní nití a má jasnou barvu a ostré linie. Viditelné jsou dokonce i drápy a ocas má velmi tenký. Falešná loga mají často kulaté tlapy, příliš otevřenou tlamu a silnější ocas.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?