Jak skladovat kosmetiku

Nejste si jistá, zda ten nový krém dát rovnou do ledničky, nebo jej nechat na poličce v koupelně? Poradíme vám, kam s vaší kosmetikou.

Některé ženy ukládají veškerou kosmetiku do lednice, jiné jen pár kousků a další ani nenapadne, že by lednička mohla sloužit něčemu jinému, než uskladnění jídla a pití. Pravdou je, že některé kosmetické produkty do ledničky opravdu patří, jiné však může nízká teplota zničit. Poradíme vám, které výrobky šoupnout do lednice, a které nechat raději na poličce při pokojové teplotě.

Oční krém – do lednice

Nejdiskutovanějším produktem, co se týče uskladnění kosmetiky v lednici, je jednoznačně oční krém. Mnoho žen si pochvaluje účinek aplikace studeného krému na oční okolí, jelikož studený krém pokožku vypne a osvěží. Nízká teplota navíc může prodloužit životnost očního krému. Každý produkt má však jiné složení, proto se raději vždy přesvědčte, zda není na obalu vyloženě napsáno, jak přípravek uskladňovat.

Parfémy a toaletní vody – do lednice

Zdá se vám zvláštní ukládat parfém do lednice? Parfémům a toaletním vodám však chladné a tmavé prostředí vyloženě prospívá a delikátní vůně déle vydrží. Parfém však raději vložte do plastové krabičky s víčkem, abyste zabránily nechtěnému navonění vašeho jídla.

Mastičky a antibakteriální krémy – do lednice

Všechny mastičky určené na léčbu akné a další antibakteriální přípravky na pleť je vhodnější uskladňovat v chladném prostředí. Pokud si nejste jistá, zeptejte se raději lékárnice, zda mastičku doporučuje uchovávat v lednici či nikoli.

Přírodní a bio kosmetika – do lednice 

Zatímco většina kosmetických produktů má často více než dostatek konzervantů, aby vydržely co možná nejdelší dobu i při pokojových teplotách, přírodní kosmetika obvykle tyto chemikálie neobsahuje. Aby déle vydržela, je rozhodně lepší skladovat přírodní kosmetiku v ledničce. To samé platí i o domácích maskách, které i v lednici vydrží jen pár dní a pak se zkazí stejně jako jídlo.

Lak na nehty – jak kdy

Zde se názory různí, protože laky na nehty patří mezi výrobky, kterým obecně nevadí ani pokojová ani nižší teplota. Je ovšem pravda, že v lednici laky zhoustnou a pak je velmi obtížné je nanést na nehty. Nejlepší je dát lak do ledničky jen na patnáct minut před tím, než si budete lakovat nehty. Lak zhoustne jen trochu a usnadníte tak jeho aplikaci.

Hydratační krémy a séra – jak které

Nejprve se přesvědčte, zda váš hydratační krém nebo sérum neobsahuje olej. Pokud ano, rozhodně jej do lednice nedávejte. Ale i přípravky bez oleje mohou obsahovat látky, které při dlouhodobém vystavení nízké teplotě mohou změnit své vlastnosti. Nejlepším řešením, jak prodloužit životnost hydratačního krému, je odlít trochu krému nebo séra do malé uzavíratelné nádobky, kterou můžete dát do lednice. Nejen, že tak prodloužíte životnost krému v originálním balení, protože ho nebudete tak často otvírat, ale navíc, pokud by chladno krému nesvědčilo, nemusíte vyhodit celý krém.

Tužky na oči, obočí a rty – nedávat do lednice (alespoň ne na moc dlouho) 

Osvědčeným vizážistickým trikem, jak zpevnit tužku, která je příliš měkká, je dát ji na pár hodin do lednice. Všechny “makeupové” tužky v chladných teplotách ztvrdnou, takže rozhodně není vhodné nechávat je v lednici napořád. Ztvrdlé tužky se obtížně nanášejí, drolí se a lámou. 

Tekuté makeupy a báze – nedávat do lednice

Převážná většina tekutých makeupů a silikonových bází rozhodně nepatří do lednice. Dlouhodobé vystavení nízké teplotě změní konzistenci makeupu a také zkrátí jeho životnost.

Rtěnka – nedávat do lednice

Určitě jste si všimli, že v zimě se vaše rtěnka začne “rosit”.  Tyto kapky na povrchu rtěnky jsou důkazem, že vosky a oleje se oddělují a vy tak budete moci používat rtěnku po mnohem kratší dobu, než kdybyste ji udržovala při pokojové teplotě.

Řasenka – nedávat do lednice (pokud není voděodolná)

Stejně jako lak na nehty, i řasenka může chladem výrazně zhoustnout. Voděodolná řasenka však vydrží déle, pokud bude uskladněna v lednici.



Komentáře

eva
Dobry den, mohu dat do lednice rtenky? Bbudu rada za odpoved
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.