Je kyselina hyaluronová opravdu zázračná?

O kyselině hyaluronové se mluví jako o zázračné látce, která pomáhá v boji proti stárnutí. Pějí se na ní ódy v mnoha kosmetických časopisech, článcích i recenzích. Není ale celý ten humbuk kolem kyseliny hyaluronové přehnaný? Můžeme očekávat skutečné výsledky?

Sláva kolem kyseliny hyaluronové (KH) je opravdu zasloužená a doplňky, které KH obsahují, jsou nabité řadou výhod, jež mají prospěch pro všechny typy pleti a zejména pak kůži vykazující známky stárnutí. Čím přesně je kyselina hyaluronová prospěšná? Možná vás překvapí, že kyselina hyaluronová je ve skutečnosti přirozený konstrukční prvek kůže, který je přítomen v pojivové tkáni v lidském organismu.

Získáte nejen mladiství vzhled

Kyselina hyaluronová je schopna udržet vlhkost (1 gram kyseliny hyaluronové pojme až 6 litrů vody), což je důležité, pokud jde o stárnutí, protože jedním z charakteristických znaků mladistvé pleti je obsah vlhkosti. Bohužel s přibývajícím věkem se produkce kyseliny hyaluronové v těle snižuje, kůže ztrácí vlhkost a to vede ke ztrátě její pevnosti a ohebnosti. Pokud naopak máme kyseliny hyaluronové v těle dostatek, kůže je posílená, měkčí, hladší a má všechny znaky mladě vypadající pleti. Navíc kyselina hyaluronová nabízí mnoho dalších výhod než jen mladistvý vzhled.

Kyselina hyaluronová hydratuje vlasové folikuly, je důležitá pro oči (nedostatek vyvolává suchost očí a snížení zraku) a pomáhá k udržení pevného tvaru rtů (KH na sebe váže vodu a tím udržuje kolagenová vlákna v napnutém stavu). Za zmínku stojí také to, že kyselina hyaluronová poskytuje antioxidační ochranu proti poškození volnými radikály a snižuje záněty.

Snadná cesta ke zdraví a kráse

Zvýšit obsah kyseliny hyaluronové v těle můžete velmi snadno. Kyselina hyaluronová se nachází v řadě kosmetických produktů (hydratační krémy a séra), ale i ve formě potravinových doplňků. Užívání potravinových doplňků je účinnější, protože látky pečují o pokožku zevnitř. Vyzkoušet můžete tobolky VitaHyal Combi, které obsahují nejen kyselinu hyaluronovou, ale i vitamín C, biotin a zinek. Kombinace těchto látek zajistí snadnou cestu k udržení zdraví a krásy.

Doplněk stravy volně prodejný v lékárnách. Více informací na www.vitage.cz.

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?