Kalhoty a sukně pro sezónu 2010/2011

Mini, midi nebo maxi délka sukní, široké, rovné nebo skinny nohavice? Pokud vás zajímá, jaké kalhoty a sukně jsou tuto sezónu nejvíce trendy, určitě si nenechte ujít následující článek. Třeba vás některý styl zaujme a do vaší skříně přibude nový módní kousek.

img

Mini, midi nebo maxi délka sukní, široké, rovné nebo skinny nohavice?

Současné trendy se vezou na retro vlně 50tých, 70tých let a 80tých let, takže žádné převratné novinky nečekejte. I když návrháři stále čerpají inspiraci z minulosti a těžko už někdo vymyslí něco, co tu ještě nebylo, některé letošní trendy v kalhotách a sukních jsou celkem překvapivé.

KALHOTY

Zvonům rozhodně neodzvonilo

zoom

Zvonům rozhodně neodzvonilo

Rozšířené nohavice do zvonu patřily mezi hlavní znaky módy 70tých let, která letos zásadním způsobem ovlivnila mnoho předních návrhářů. Po několikaleté absolutní nadvládě slim nebo skinny kalhot docela příjemná změna.

Nosí se široké do zvonu se rozšiřující nohavice s vysokým pasem, vítězný návrat hlásí i oblíbené džíny a kalhoty typu „boot cut“, kdy se úzké nohavice rozšiřují až pod koleny. Tento styl je navíc velmi lichotivý ženské postavě.

Kalhoty ve stylu 70tých let se nosí především z džínoviny a manšestru, do práce a na večer se hodí spíše jemnější, klouzavé materiály a satén.


Velký návrat „mrkvového“ střihu

zoom

Velký návrat „mrkvového“ střihu

I když si pod pojmem mrkváče mnoho z nás představí téměř hororové střihy kalhot, které se nosily v nepopulárních 80tých letech, jejich současná podoba vůbec nevypadá špatně - skvěle vypadají s vysokými podpatky.

Vyznačují se vysokým pasem, nabíráním vpředu, délkou ke kotníkům a samozřejmě střihem ve tvaru mrkve, kdy se od mírně rozšířených boků pravidelně zužují směrem dolů.

Možná si říkáte, že takové kalhoty na sebe neobléknete ani za nic, ale moc dobře si vzpomínám, že totéž tvrdila většina žen před pěti lety, kdy přišly do módy úzké skinny kalhoty.


„Slimky“ se drží zuby nehty

zoom

„Slimky“ se drží zuby nehty

Úzké skinny nebo slim kalhoty a džíny už jsem ani nechtěla zařazovat do letošních trendů, ale přemíra těchto přiléhavých kalhot v obchodech i na přehlídkách mě nutí zmínit se o nich i tuto sezónu.

Kromě již téměř klasických tmavě modrých a černých „slimek“ jsou letos nejvíce in skinny kalhoty v bikerském a rockovém duchu, z loňských trendů se stále drží plísňáky, světlé šisování a potrhané efekty.




Ani sukně ani kalhoty

zoom

Ani sukně ani kalhoty

Copak to tedy je? Odpověď na tuto jednoduchou hádanku jistě snadnou uhodnou všechny, které si pamatují trend kalhotových sukní.

Tento pohodlný střih nejspíš brzy převálcuje oblíbené harémové kalhoty a kalhoty s nízkým sedem, které se jen velmi pomalu začínají vytrácet z módního výsluní.

Kalhotové sukně se budou nosit především dlouhé a rozevláté a samozřejmě se zvýšeným pasem.




SUKNĚ

Hitem jsou dlouhé sukně

zoom

Hitem jsou dlouhé sukně

To tu už dlouho nebylo, naposledy snad někdy v 90tých letech. Úzké sukně s vyvýšeným pasem a s délkou až na zem patří mezi nejvýraznější trendy letošního podzimu a zimy.

Dramatická maxi délka prodlužuje siluetu a lichotí ženským křivkám. Pokud vám nevyhovuje úzký tubovitý střih, můžete vyzkoušet i rozevláté hippie sukně nebo sukně v áčkovém střihu, podmínkou však je, aby vám zahalily kotníky.




Sukně ala film Pomáda

zoom Zvětšit

Sukně ala film Pomáda

Veselá 50tá léta byla ve znamení ženskosti a úzká tubová nebo naopak rozevlátá kolová sukně těsně pod kolena byla základem šatníku každé ženy té doby.

Módní tvůrci nám letos diktují návrat do této slavné éry oslavující ženské půvaby a vy si tak můžete v obchodech vyzkoušet, zda vám více sluší přiléhavý střih tubové sukně nebo se lépe cítíte v kolové sukni, která vás přímo nutí tancovat rozvernou Cha-chu.


Slavný áčkový střih

zoom Zvětšit

Slavný áčkový střih

Dnes už klasický tvar „áčkové“ sukně byl velmi oblíbený v bohémských 70tých letech a současná móda se k tomuto typu sukní opět vrací.

Základem je samozřejmě vysoký pas a délka těsně nad nebo lehce pod kolena, barvy jsou přírodní v čele s velbloudím odstínem, materiálům vévodí denim, manšestr a výrazné metalické látky jako je třeba brokát.S módou áčkových sukní se vrátilo i plisování a efekt knoflíků odshora až dolů.


Upnuté či volánové minisukně

zoom Zvětšit

Upnuté či volánové minisukně

Šok z návratu módy 80tých let už dávno pominul a tak nikoho nepřekvapí, že jsou i letos v módě přiléhavé minisukně se zvýšeným pasem a z elastickým materiálů.

Pokud vám příliš nevyhovuje upnutý střih sukně, ale přesto vás láká mini délka, můžete si pořídit kaskádovitou minisukni áčkového střihu s volánky, který byla rovněž velkým hitem v neslavné éře 80tých let.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.