Kosmetické štětce: výhodná investice

Máte doma pouze jeden štětec na pudr, oční stíny nanášíte pěnovým aplikátorem a make-up aplikujete prsty? Chyba! Jestliže toužíte po dokonalém líčení, bez kvalitních kosmetických štětců se neobejdete.

Zkušení vizážisté používají při líčení nespočet různých štětců, což se mi zdálo vždy zbytečné a nepochopitelné. Ovšem až do té doby, než mi dal jeden z vizážistů odbornou přednášku a ukázal mi vše na vlastní kůži. Mezi hlavní výhody kvalitních kosmetických štětců patří snadnější nalíčení, prodloužení trvanlivosti líčidel a v neposlední řadě šetrnost při množství nanášených líčidel. Věděly jste například, že i průměrný make-up se vám bude s pomocí správně zvoleného štětce mnohem lépe nanášet, roztírat a zároveň ho spotřebujete méně než při aplikaci rukou?

Základ kosmetické výbavy

Když jsem viděla, s kolika kosmetickými štětci vizážista pracuje, trochu jsem se vyděsila. Později jsem zjistila, že jsou moje obavy zbytečné. K domácímu použití stačí základní kosmetická výbava: štětec na make-up (foundation brush), štětec na pudr (powder brush), štětec na tvářenku (blush brush) a malý jemný štětec na oční stíny (eyeshadows brush). Pro precizní vystínování kouřových očních stínů či zjemnění kontur je nejvhodnější štěteček s dokulata střiženými vlákny.

Štětec na make-up

Jestliže jste si až dosud nanášela make-up pomocí prstů nebo houbičky, pořiďte si nejdříve štětec pro začátečníky, tzn. s kulatými nebo rovně střiženými vlákny. Tímto štětcem se make-up nanáší krouživými pohyby a působí díky tomu přirozeně. Platí, že čím větší je hustota vláken, tím méně spotřebujete make-upu a na tváři se vám nebudou tvořit nehezké mapy. Pokud již máte se štětcem na make-up zkušenosti, můžete zvolit i plochý typ.

zoom

Štětec na pudr

Doporučujeme zvolit štětec s velkou hustotou jemných vláken (například štětec s přírodním vlasem). Před nanášením pudru na tvář vždy oklepejte jeho přebytečné množství ze štětce. Silná vrstva pudru působí nepřirozeně a zvýrazní nedostatky pleti jako jsou vrásky, jizvičky apod. Powder brush lze použít na sypký i tuhý pudr.

Štětec na tvářenku

Štětce na tvářenky jsou obvykle zkosené nebo kulaté. Vyzkoušejte si, který typ vám bude lépe vyhovovat a nebojte se zeptat na odbornou radu přímo v prodejně. Kosmetické štětce je ideální kupovat ve specializovaných prodejnách, nikoliv v drogeriích. Tvářenka se nanáší na „jablíčka“ a roztírá se směrem ke spánkům.

Štětec na oční stíny

Na oční stíny je nejvhodnější plochý štětec, kterým víčko perfektně vystínujete a zároveň vybarvíte. Dokulata střižené štětce (blending brush) se používají na zjemnění barevných přechodů. POZOR: Nezapomínejte se o své štětce starat. Na trhu jsou k dispozici speciální přípravky, kterými můžete štětce očistit. Bez pravidelné hygieny štětců si zaděláte na problémy v podobě vyrážek, akné a dalších nepříjemností.

Prsty místo štětce

Jste zvyklá líčit se pomocí prstů? Klidně s tím pokračujte, ale pouze s líčidly, které nevyžadují aplikaci pomocí štětce. Například mastné oční stíny a korektor nanáší vizážisté bříšky prstů. V případě rtěnky již však opět sáhněte po speciálním štětci (lip brush). 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?