Make-up jako mocná zbraň

Ať už vás trápí pokleslá víčka, dvojitá brada, vrásky kolem očí nebo úzké rty, správně zvoleným make-upem své nedostatky dokonale zamaskujete. Chcete vědět jak?

Pokleslá víčka

Pokleslých víček se zbavíte, když nanesete na lícní kosti trochu rozjasňovacího korekturu, čímž  opticky zvětšíte oční okolí. Korektor aplikujte bříšky prstů od lícní kosti směrem k obočí. V dalším kroku naneste na střední část přímo nad zornicí světlé oční stíny (například světle hnědý, zlatý či broskvový stín), na vnitřní a vnější třetinu naneste tmavší odstín a rozetřete jej do ztracena k obočí. Od středu víčka veďte linku a směrem ven jí rozšiřujte. Na řasy použijte objemovou řasenku. Stačí ji aplikovat pouze na horní řasy.

Dvojitá brada

Na dvojitou bradu zabírá tvářenka, jejíž světlejší odstín naneste pod lícní kost, od středu obličeje směrem ke spánkům. Pod bradu a čelisti aplikujte pomocí plochého hustého kartáče tmavější odstín tvářenky. Doporučujeme netahat štětec po kůži, spíše lehce poklepávat. Štětcem s tmavším odstínem přejeďte také střed krku od brady dolů. Tímto způsobem krk opticky zeštíhlíte. Pozor: Brada by měla být světlejší než okolní partie.

zoom

Vrásky kolem očí

Ze všeho nejdříve naneste na celý obličej omlazující make-up a na vyvýšenou část lícní kosti naneste rozjasňující korektor odrážející světlo (Yves Saint Laurent, Touche Éclat). Poté aplikujte pod vrchol lícní kosti zdravíčko. Pro dokonalý efekt zvýrazněte obočí a dejte se do nanášení očních stínu. Od prostředku víčka namalujte tenkou linku směřující ven, stíny aplikujte obdobně jako u pokleslých víček. Prostředek by měl být světlejší, vnější a vnitřní koutky tmavší.

Úzké rty

Úzké rty lze opticky zvětšit pomocí tmavé a světlé konturky. Pro zvětšení horního rtu veďte konturu po jeho vnějším okraji, postupujte od koutku k nejvyššímu bodu. Konturou vykreslete také spodní ret po vnější linii tak, aby rtíky vypadaly souměrně. Po nanesení kontury aplikujte na rty rtěnku. Nanést můžete také trochu bezbarvého lesku doprostřed vrchního i spodního rtu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.