Módní trendy jaro/léto 2012

Nostalgické retro vzpomínání na glamour lesk 20tých let, blýskavé outfity á la mořská panna, povinné zpevnění břišních svalů, něžné pastelové odstíny, ale i netradiční pestrobarevné potisky - podívejte se, jaký mix stylů si pro nás připravily světoznámé módní hlavy.

img

Mořská panna, zelinářka nebo sportovkyně - který styl si letos vyberete?

Podmořský svět

zoom Zvětšit

Průsvitné a blýskavé materiály evokují mořský svět.

Tajemné hlubiny podmořského světa módní tvůrce doslova očarovaly a blyštivé perly, třpytivé šupiny či rudé korály se z podmořského světa přestěhovaly na suchozemská přehlídková mola.

Průsvitné, jako mořská pěna lehounké materiály jsme mohlyvidět v kolekcích Akris, Carolina Herrera a Christian Dior, blýskavé perleťové šaty nosily modelky od Giorgio Armani.

Oslňujícími flitry á la rybí šupiny ozdobil své modely módní návrhář Givenchy, stejný nápad měl i jeho kolega Paco Rabanne, který zaujal svým futuristickým ztvárněním sexy mořské panny.

Ani značka Versace neodolala okouzlujícím mořským motivům a kráse červených korálů podlehl i excentrický Alexander McQueen.



zoom Zvětšit

Zahrajte si na malou mořskou vílu.

Mořské odstíny zelené a modré zahltily přehlídku Alberta Ferreti, pohádkově měňavými flitry se třpytily modely u prestižní značky Chanel.









Potisky od hlavy až k patě

zoom Zvětšit

Nebojte se nezvyklých potisků.

Od digitálních abstraktních potisků technického světa přes tropickou džungli a chutnou zeleninu až po ptačí říši – originální potisky světové návrháře prostě baví.

Netradiční motivy ze zelného trhu, jako jsou rajčata, cibule či žhavé chilli papričky, nabídlo slavné duo Dolce & Gabbana, romantických květinových potisků se držely u Betsey Johnson či Moschino Cheap and Chic.

Barevná džungle a havajská tématika vládla na molech značky Alberta Ferreti a Blumarine, rozverné retro potisky 50tých let vévodily přehlídce Anna Sui.

Retro vliv 70tých let stále přetrvává v kolekcích D&G a Emilio Pucci.

Fascinace ptačí říší byla více než zřetelná u Carolina Herrera, na strakatý patchwork nedá dopustit značka Miu Miu. 



zoom Zvětšit

Originální vzory letos letí.












Vintage 20tých a 50tých let

zoom Zvětšit


Špičkoví módní návrháři zaostřili svůj umělecký pohled hlouběji do minulosti a zavzpomínali na glamour éru 20tých let.

50tá léta byla ve znamení ženskosti.

Slavné art deco období bylo charakteristické především beztvarými vzdušnými šaty se snížením pasem.

Inspirace však bohatě prýštila i z ženských let padesátých a projevila se pouzdrovými sukněmi a svůdnými volány.

Přiléhavé pouzdrové sukně vtipně zkombinoval s barokním stylem Alexander McQueen, úžasné kolekce ve stylu 50tých let předvedly i značky Anna Sui, Dior nebo Jil Sander. 

Módní ikona herečka Audrey Hepburn se tuto sezónu stala múzou značky Rochas, která předvedla půvabně ženské áčkové sukně v midi délce.

Snížený pas inspirovaný módou 20tých let jsme zaznamenaly na přehlídkách Celine, Etro, Gucci a Chloé, glamouru a lesku slavné art deco éry vzdal svůj obdiv i návrhář Ralph Lauren.





zoom Zvětšit

Vrací se modely se sníženým pasem.











Pastelové barvy a bílá

zoom Zvětšit


Něžné barvičky a čistě bílá prostě k teplejším, sluncem projasněným měsícům patří, a tak se pastelové, tělové a sněhově bílé odstíny objevily na většině přehlídek.

Něžné pastelové barvy sluší každé ženě.

Tělové odstíny, ale i šťavnatě citronová byly k vidění u Akris a Jil Stuart, se sladkými tóny meruněk a broskví přišly značky Cacharel a Louis Vuitton.

Svěžími mintovými odstíny lákaly modely návrhářů Versace a Louis Vuitton.

Zasněnou kolekci plnou jemných pudrových odstínů představila značka Chanel, tělové a béžové modely splývaly s pokožkou modelek u Calvin Klein Collection.

Jak svěže a maximálně svůdně může působit čistě bílá, dokázaly módní tvůrci u Alberta Ferreti a Bebe.









zoom Zvětšit

Tóny tělové a bílé se na letní měsíce skvěle hodí.













Odhalené bříško

zoom Zvětšit


Odhalený pupík patřil několik posledních sezón jen pubertálním dívenkám uctívajícím Britney Spears.

Zapracujte na svých břišních svalech.

Znovuodhalení svůdných břišních partií ve stylu femme fatale však tuto sezónu překvapivě napadlo mnoho návrhářů a nám tak nezbývá, než zapracovat na zpevnění břišních svalů.

Sportovně laděná kolekce módní značky Acne odhalila vypracované pupíky svých modelek, stejně jako na svůdné a velmi ženské přehlídce plné opálených těl u Betsey Johnson.

Neméně sexy byly i modely ve španělském stylu značky Blumarine či Emilio Pucci.

Že nám letos bude místo triček a topů stačit jen stylová podprsenka, názorně demonstrovaly značky Dolce & Gabbana a Nina Ricci.

Mini topy ve velikosti podprsenek předvedly modelky na přehlídce Prada, záviděníhodná bříška jsme mohly obdivovat i na mole u Helmut Lang.





zoom Zvětšit

Odhalený pupík už není jen pro náctileté.













Sportem ku zdraví

zoom Zvětšit


Móda se sportovní tématikou se dostala i na světová přehlídková mola, a tak se můžeme těšit, že pohodlné mikiny, větrovky, kraťasy nebo sportovní svetříky unosíme nejen v posilovně, ale i v jarních ulicích.

Sportovní styl se probojoval i do klasické módy.

Klíčem k tomuto trendu je však kombinace luxusních sportovních kousků s čistě ženskými elegantními prvky.

Experimentování se sportovním stylem si vyzkoušely módní značky Alberta Ferreti a Celine, stříbrnou maxi sukni kosmického vzhledu zdobenou sportovními kapsami a kraťasy jsme mohly překvapivě vidět i u značky Chanel.

V pohodlných širokých kalhotách a tenisových kraťasech si vykračovaly modelky u Chloé, sportovně laděnou kolekcí překvapila i jindy prudce elegantní Victoria Beckham.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!