Na návštěvě u ženy, která má jasno

Úspěšnou podnikatelku a první československou Miss Ivanu Christovou jsme zastihli v jejím útulném bratislavském bytě.

Po létech strávených v zahraničí, kde sklízela obdiv na přehlídkových molech, našla klid a harmonii v romantické části města přímo pod Bratislavským hradem. Svůj byt si Ivana Christová zařídila a zútulnila nábytkem a bytovými doplňky z prodejny kika Nábytek. 

zoom Zvětšit

Ivana Christová je tváří Jarního katalogu kika 2016

S jakým nábytkem a předměty se obklopujete nejraději? 

V první řadě musím říci, že mám ráda přírodní materiály, zejména dřevo. U mě doma i v kanceláři mám parkety, stylový nábytek a spoustu váziček, květinek, sošek, obrázků a dalších drobností, které dotvářejí celkovou atmosféru. Asi nejvíce krásných zbytečností mám kolem krbu, kde ráda odpočívám a doplňuji energii. 

Umíte si představit bydlení v moderním bytě? 

Současné moderní byty jsou pro někoho určitě fajn, ale na mě působí velmi stroze. Já sama dávám přednost romantickému útulnému domovu. Obdivuji současný designový nábytek a bytové doplňky, ale ke mně by se nehodily. Pořádám doma nejrůznější pracovní setkání, veselé pyžamové a jiné akce, které by uprostřed ultramoderního kovu a skla působily jaksi nepatřičně. 

zoom Zvětšit

Nejdůležitější je, aby se mí hosté u mně cítili jako doma

Zdá se, že Váš byt nepatří ke sterilním domácnostem, kde je zakázané pohnout dečkou či hrníčkem.... 

To určitě ne. Nepatřím k lidem, kteří lpí na perfektním pořádku a na tom, aby jejich dům či byt vypadal jako na fotkách z časopisů o bydlení. Mým cílem je, aby se u mě mí hosté cítili jako doma. Aby se nebáli udělat si pohodlí, posadit se na zem, lehnout na sedačku, zobat dobroty a vychutnávat si orientální čaje, kde se jim zachce. Často je u mě na návštěvě až třicet žen z mého týmu, takže to ani jinak nejde. 

zoom Zvětšit

Ivana si byt zařizovala sama, ale nechala si poradit od odborníků z kika

Před časem jste se vrátila z Indie… 

Ano. Strávila jsme v Indii tři týdny. Nebyla to klasická dovolená, kde je jedinou činností opalování, koupání a jídlo. Takové trávení volného času nemám ráda. Já jsem strávila tři úžasné týdny cvičením jógy a meditací. Vychutnávala jsem dobroty lehké vegetariánské kuchyně a čerpala energii na další pracovní kolotoč, do kterého jsem se vrhla hned po návratu. Je požehnáním dostat se na tak krásná místa světa, kde má člověk možnost zažít obrovský osobní růst. Vždy, když se mi to podaří, hrnou se mi slzy do očí a pociťuji obrovskou úlevu a vděk, že mohu žít na této planetě. Nemusím ale jezdit tak daleko, abych prožívala tak krásné pocity. Úplně stejně nádherně se cítím například v Tatrách. Již brzy zde budu pořádat onkologický tábor pro dětičky. Mám pocit, že až nyní, po čtyřicítce, se učím, co je pro mě dobré. Předtím jsem byla v rychlém vlaku, kdy jsme měla pocit, že musím stále někomu něco dokazovat. A na sebe a na svůj odpočinek jsem zapomínala. Svou dceru Danielku učím, aby se podobných chyb vyvarovala. 



Komentáře

sarlotka1
Fandím jí.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.