Nejlepší kosmetické tipy z cizích krajin

Zajímá vás, jaké zkrášlující triky používají ženy v jiných končinách světa? Některé exotické kosmetické tipy jste již možná vyzkoušely, jiné vás třeba překvapí.

Indky – směs koření pro jemnější pleť 

V Indii a Pákistánu je běžnou svatební tradicí nevěst použití zázračné pleťové masky. Ta se skládá z kurkumy, santalového dřeva, cizrnové mouky, růžové vody a mléka. Indickým nevěstám tato výjimečná maska čistí a vyhlazuje pleť a rozjasňuje pokožku nevěsty před jejím velkým dnem.

Brazilky – mrkvový džus na opalování

Brazilky se mohou pyšnit přirozeně snědou pokožkou, ale některé si ke krásnému opálení ještě dopomáhají popíjením mrkvového džusu. Jelikož jsou mrkve plné betakarotenu, jejich zvýšená konzumace zabarví pleť lehce do oranžova.

Chorvatky – kopřivy pro hustší vlasy

Pokud vás trápí řídnoucí kštice, vyzkoušejte doplňky stravy s obsahem kopřivy nebo si po vzoru Chorvatek polévejte vlasy kopřivovým odvarem. Abyste zabránily svědění vlasové pokožky, zkuste jako poslední spláchnutí při mytí vlasů použít kopřivový čaj.

Japonky – rýžový pudr jako peeling 

Japonské gejši používají rýžový pudr již celá staletí, dovede totiž vyčistit pleť od nechtěných pupínků, snižuje výskyt vrásek a zbavuje pigmentace. Rýžový pudr je populární nejen v Japonsku, ale v celé Asii, a mnoho kosmetických firem ho využívá jako hlavní složku svých produktů.

Němky - pivo pro lesklé vlasy

Tento trik pro zvýšení lesku vlasů je dobře znám i u nás v Česku a mnoho žen a dívek používá pivo jako závěrečný oplach po mytí vlasů. V Německu však některé ženy míchají pivo s vodou a stříkají tuto směs dle potřeby na suché vlasy, aby dosáhly krásně lesklých vlasů.

Číňanky - perlový pudr pro hydrataci pleti

Na vyhlazující a hydratační účinky perlového pudru na pleť přísahaly již ženy ze starověké dynastie Ming v Číně - a měly pravdu. Nedávná studie totiž prokázala, že perlový pudr má opravdu schopnost hydratovat pleť a minimalizovat její nedostatky.

Dominičanky – česnek pro silnější nehty

Ženy z Dominikánské republiky mají zvláštní trik na zpevnění nehtů. Do průsvitného laku na nehty nakrájí čerstvý česnek a nechají odležet alespoň týden. Lak pak používají na zpevnění nehtů. Silný česnekový odér prý po zaschnutí laku vymizí.

Chilanky – červené hrozny pro zářivou pleť

Žhavé chilské ženy spoléhají na sílu antioxidantů v červených hroznech, ze kterých vyrábějí domácí pleťovou masku. Hrst červeného hroznového vína rozmačkají se dvěma lžícemi bílé mouky, nanesou na pleť a nechají deset minut působit. Výsledkem je rozzářená pleť.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!