Nejlepší pomocníci na domácí manikúru a pedikúru

Upravené a pěkné nehty jsou naší vizitkou, přičemž není nutné utrácet za drahou manikúru či pedikúru. Svým rukám a nohám můžeme poskytnout luxusní péči i v pohodlí svého domova. Jací pomocníky jsou při domácí manikúře a pedikúře nepostradatelní?

Pilník jako základ domácí manikúry

Základ pro domácí manikúru tvoří pilníky na nehty, který slouží ke zkracování a tvarování nehtů. Na trhu jsou k mání kovové (safírové) pilníky, papírové pilníky nebo skleněné pilníky. Kovové pilníky mají dlouhou životnost, ale nehty se po jejich používání lámou a třepí. V tomto ohledu jsou lepší papírové pilníky, ty se však pro změnu rychle opotřebovávají. Nejoblíbenější a zároveň nejšetrnější k nehtům jsou skleněné pilníky. Jejich používám se nehty netřepí, nelámou a jsou hladší. Skleněné pilníky se neobrušují a používají se na přírodní i na umělé nehty.

Skleněné pilníky existují v mnoha různých velikostech i barevných kombinacích. Bývají zdobené různými ornamenty či třpytivými kamínky Swarovski, díky čemuž představují ideální dárek, ať už na Vánoce, k narozeninám, výročí nebo zkrátka jen tak pro radost. Jedinou nevýhodou skleněného pilníku je, že je křehký a snadno se může rozbít. Pokud se bojíte, že vám skleněný pilník vyklouzne z rukou a rozbije se, pořiďte si velký skleněný pilník na nehty, který se díky své velikosti pohodlně drží. Navíc brusná plocha nabízí dostatek prostoru pro váš nehet.

Jak vyzrát na ztvrdlé paty?

Ztvrdlé paty nevypadají hezky, navíc mají tendenci praskat, což bývá bolestivé. Dopřejte svým chodidlům pravidelnou péči – na pomoc si vezměte pemzu, škrabku na paty nebo vyzkoušejte pilník na paty. Pemza se používá na předem změkčenou kůži, tedy ideálně po koupeli. Nevýhodou pemzy je však hygiena. Z pórů pemzy jen velice těžko odstraníte zbytky kůže, kvůli čemuž se pemza stává rájem bakterií. Škrabky na ztvrdlé paty jsou mnohem přijatelnější variantou, stejně jako pemza se používají na změkčenou kůži, ale fungují i za sucha.

zoom

Nejhygieničtější jsou skleněné pilníky na paty, které se snadno omývají a mají dlouhou trvanlivost. Jejich výhodou je také to, že mají z každé strany jiný typ brusné plochy (hrubší a jemnější) a brusná plocha pilníku je po celé své délce leptaná rovnoměrně, takže nehrozí riziko bolestivého poranění jako například u kovových škrabek.

6 tipů pro domácí péči o ruce a nohy

  • 1. Pečujte o své ruce a chodidla pravidelně.
  • 2. Pořiďte si základní výbavu – kvalitní pilník, krém, škrabku či skleněný pilník na paty.
  • 3. Používejte vyživovací kosmetické přípravky.
  • 4. Nezapomínejte si pravidelně krémovat ruce i nohy.
  • 5. Každý večer používejte olejíček na kůžičku kolem nehtů.
  • 6. Používejte správný pilník – ideálně skleněný, který nepoškozuje nehty.

Při nákupu vhodných pomocníků na domácí manikúru a pedikúru si vybírejte ověřené výrobce. Na českém trhu patří mezi top značku Bohemia Crystal, která má ve své nabídce mimo jiné krásné dárkové sady pilníků na nehty – objednejte jako vánoční dárek, nebo třeba kosmetická zrcátka do kabelky ručně zdobená krystaly Swarovski. Novinky a zajímavé akce sledujte na Facebooku.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.