Nejlepší šaty - Léto 2012

Jen málo žen se v létě obejde bez šatů, a tak jsou jimi jarní kolekce od světových návrhářů každý rok přeplněné. I letos se přehlídky jen hemžily šaty v nepřeberném množství stylů, barev a střihů. My vám představujeme typy šatů, které jsou právě nejvíce trendy.

img

Jaké šaty si letos vyberete vy?

Vzdušné maxi šaty 

zoom Zvětšit

Maxi šaty jsou na léto ideální.

Maxi šaty patří mezi top trendy již mnoho sezón, letošní modely jsou však oproti uplynulým létům velmi vzdušné a lehoučké jako z pavučinky. Látky jako šifon, organza a další poloprůsvitné romantické materiály jsou na horké letní dny jako stvořené a vy si budete díky nim připadat jako víla nebo princezna. Návrhářská esa D&G a Emilio Pucci nabídla mnohovrstvé půvabné šaty s romantickým potiskem, značka Just Cavalli se zaměřila na leopardí vzor a puntíky. 








Mini a midi 

zoom Zvětšit

Ukažte celé nohy nebo jen kousek.

Zatímco některé dámy preferují elegantní šaty v maxi délce, jiné chtějí ukázat více a upřednostňují minišaty. Ty jsou navíc letos velmi trendy. Paco Rabanne, Balmain a další návrháři vytvořili několik super mini šatů v různých barvách a designech. Midi délka šatů je zase perfektní pro ty, kdo nechtějí šaty až na zem, ale v mini se necítí tak úplně ve své kůži. Navíc midi šaty vypadají skvěle na ženě v každém věku a hodí se jak na běžné nošení, tak na formálnější příležitosti. Úchvatné midi šaty nabídla Victoria Beckham nebo značka Etro.







Zářivé a třpytivé

zoom Zvětšit

Blýskněte se v zářivých šatech.

Pokud chcete upoutat pozornost a máte v plánu své okolí doslova oslnit, vsaďte na třpytivé šaty, kterých se na letošních přehlídkových molech objevilo opravdu bezpočet. Tuto sezónu se tak lesklé, blyštivé šaty pošité flitry nosí nejen na večer, ale i na denní nošení či na procházku po pláži. Troufalý glamour vzhled můžete trošku utlumit doplňky v přírodních a tlumených barvách. Zářivé šaty měly ve svých kolekcích mimo jiné i Giorgio Armani, který vytvořil šaty v barvě tekutého kovu, nebo Paco Rabanne.










Asymetrické lemy 

zoom Zvětšit

Asymetrie je in.

Vzadu maxi, vpředu mini, na levém boku délka po kolena, na pravém až na zem – podobné modely šatů se hojně objevovaly už v loňských kolekcích, ale teprve letos se tento trend rozvinul naplno. Asymetrické lemy však nejsou trendem jen u šatů, ale také u topů a kabátků. Nesouměrná délka šatů je letos velkým hitem, tak proč nedat podobným modelům šanci. Asymetrie navíc dokáže optická kouzla s postavou, stačí jen vybrat ten správný model. 









Romantické

zoom Zvětšit

Romantička se skrývá v každé z nás.

Ani letos se jarní kolekce neobešly bez květovaných šatů a ve svých kolekcích je předvedly snad všechny značky od Valentino přes Proenza Schouler až po Anna Sui. Jemné a delikátní nebo naopak velké a výrazné potisky květů vypadají velmi žensky a půvabně. Romantika, to však nejsou jen květy, ale také něžná krajka, která se letos objevila v trochu jemnějším podání než uplynulou sezónu. Mezi hlavními romantickými trendy nemohou chybět ani bílé šaty ve všech možných stylech a podobách.

Zdroj fotografií: Asos, Topshop, Dorothy Perkins, Miss Sellfridge



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.