Neviditelná plastika: Když omlazení zůstává a jizvy mizí

Existují plastické operace, kterými se ženy nejenže netají, ale dokonce přímo chlubí. Ať už mluvíme o zvětšených či zpevněných prsou, nebo třeba smyslných rtech. Řada pacientů ovšem na klinikách plastické chirurgie požaduje něco jiného – skrýt nedostatky, a to tak, aby po nich nezbyly žádné památky v podobě jizev.

img

MUDr. Ján Pilka z kliniky plastické a estetické chirurgie Aesthevita se pro své klientky vždy snaží najít individuální řešení jejich problémů.

Když se řekne „plastická chirurgie“, každému vytane na mysl trochu jiná asociace. Plastický chirurg je částečně psycholog. V jeho ordinaci se střídají pacientky a pacienti, kteří chtějí získat přednosti, jimiž je příroda neobdařila, jiní zase vrátit zpět čas, nebo vymazat nedostatky, se kterými se odmítají sžívat.

Plastická chirurgie zkrátka sleduje vícero cílů. Nyní zaostřeme na zákroky, které klienty plastické kliniky výrazně vylepšují a léčí, přitom velmi šetrně a takřka neviditelně.

Omlazení očí

Plastika očních víček, neboli blefaroplastika, patří na českých klinikách plastické chirurgie k nejžádanějším zákrokům. Zájem o něj nemají zdaleka jen ženy. Blefaroplastiku nezřídka kdy podstupují i pánové, podle MUDr. Jána Pilky, zakladatele kliniky plastické chirurgie Aesthevita, jde o muži nejčastěji vyhledávaný typ plastické operace.

zoom Zvětšit

Po zhojení jsou jizvičky na horních víčkách jen nepatrné.

„I muži se chtějí cítit a vypadat dobře. U někoho jsou důvody hlavně zdravotní, jako je tomu při operaci očních víček, kdy povislá kůže může mít vliv na zhoršování zraku,“ vysvětluje Pilka. V neposlední řadě odstranění přebytečné kůže a případných tukových váčků v očním okolí pomáhá od pocitu únavy a bolestivosti očí.

Díky tomu, že je řez během operace veden v přirozeném záhybu horního víčka, popřípadě těsně pod řasami spodního víčka, nezůstává pacientovi viditelná jizva. Alespoň tedy, pokud o ni po operaci dbá podle pokynů lékaře.

Aby krk neprozradil věk

zoom Zvětšit

Necklift vypne pokožku a vrátí tak čas o několik let zpět.

Úměrně přibývajícím létům se snižuje elasticita kůže. I když žena dbá na svůj celkový vzhled a třeba ji zrovna netrápí vrásky ve tváři, může na její věk upozornit povadlá kůže na krku. V jakém věku začne žena pociťovat tento projev stárnutí kůže, je individuální, rozpětí se může pohybovat přibližně od 45 do 65 let. Svou roli v tom sehrávají vrozené dispozice i životní styl.

U plastické operace krku, které se taktéž říká necklift, chirurg vede řez buď v oblasti spánků, ušního lalůčku, či v týlní oblasti – podle individuálních potřeb pacientky. Jizva zůstává na hranici vlasové části, proto je po zhojení nepatrná.

Pevnější ňadra bez jizev

Stále vyššímu počtu zájemkyň se těší metoda lipotrasfer, při níž plastický chirurg dokáže pomocí vlastního tuku pacientky mimo jiné zpevnit a zvětšit ňadra, přitom dotyčné zůstanou jen malinkaté jizvy po vniku kanyl, které jsou po zhojení takřka neviditelné.

zoom Zvětšit

Silikonové implantáty nejsou jedinou možností, jak zvětšit objem prsou.

„Jako každá metoda má své výhody a nevýhody. Největším argumentem je ale fakt, že při ní není použito cizího materiálu, který by organismus mohl chtít vyloučit,” vysvětluje Pilka. Tuk je pacientce odebírán obvykle z břicha či boků.

Lákavá je také skutečnost, že prsa neztratí na přirozenosti, a to jak na pohled, tak i na dotyk. Metoda lipotransfer se využívá také na vyplnění vrásek, tvarování pozadí či omlazení hřbetů rukou...

Když uši kazí vzhled

Zatímco plastika očních víček je obvykle vyhledávaná kvůli většímu komfortu pacienta a také ze zdravotních důvodů, nesouměrné, nadměrně velké nebo viditelně odstáté uši sice fyzické zdraví neohrožují, ale to psychické ano. Hlavně kvůli tomu, že výrazně kazí vizáž, s čímž pomůže pouze plastický chirurg. „Plastická operace uší – otoplastika – se provádí u nežádoucího postavení, velikosti nebo tvaru ušních boltců,“ uvádí Pilka.

zoom Zvětšit

Odstáté nebo asymetrické uši mohou vést k nepříjemným komplexům.

Doplňuje, že ačkoliv je ideální zákrok provádět dětem mezi pátým až sedmým rokem, tedy před nástupem do školy, bývá často poptávan i dospělými. „Operujeme, jen pokud dítě chce. Operacím, které jsou spíše přáním rodičů, se snažíme vyhýbat. Spolupracující a přesvědčené dítě pokládá základ úspěchu,“ upřesňuje Pilka.

Řez je veden za uchem, a tak je po zhojení jizva nepatrná. Při čelním pohledu není vidět vůbec. U žen je díky delším vlasům prakticky nezpozorovatelná i při otočení hlavy.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.