Osm věcí, které škodí vašim vlasům

Každodenní mytí, žehlička na vlasy, gumičky a sponky – přečtěte si, co zdraví vlasů rozhodně neprospívá.

img

Časté fénování může vlasy poškodit.

Žehličky na vlasy a fény

Možná si nedovedete život bez fénu a žehličky na vlasy ani představit. Sice s jejich pomocí vykouzlíte krásné účesy, ale časté používání těchto elektrických pomocníků může vaše vlasy velmi poškodit. Nechte své vlasy čas od času uschnout přirozeně na vzduchu a žehlení vlasů si nechte spíše jen pro zvláštní příležitosti. Nejde-li to jinak, při žehlení a foukání vlasů alespoň vždy používejte ochranný sprej na vlasy.

Neustálé pohrávání si s vlasy

Ať už je to kroucení konečků vlasů, nevědomé prohrabávání se kšticí nebo natáčení vlasů na prsty, neustálý kontakt vašich prstů s vlasy a vlasovou pokožkou ubírá vlasům nezbytný vlasový maz. Navíc natáčení vlasů přispívá ke zvýšené lámavosti. Zkuste se tohoto zlozvyku zbavit třeba tím, že vlasy zakryjete šátkem.

Každodenní mytí vlasů

zoom

Vlasy stačí mýt jen dvakrát či třikrát do týdne.

Zatímco tělo obvykle potřebuje každý den očistu v podobě teplé koupele ve vaně nebo alespoň rychlého sprchování, vaše vlasy tolik hygieny nepotřebují. Každodenní mytí vlasů totiž zbytečně zbavuje vlasovou pokožku přirozeného mazu a ta se pak brání zvýšeným maštěním a příliš jemnými a rozlétanými vlasy. Vlasy si raději myjte jen dvakrát či třikrát týdně, uvidíte, že to bohatě postačí.

Vlasové doplňky

Zvláště pokud máte delší vlasy, bez nejrůznějších sponek, skřipců a gumiček do vlasů se neobejdete. Ale bohužel časté používání těchto vlasových doplňků si vybírá svou daň právě na kvalitě vlasů. Snažte se proto omezit jejich používání, abyste vlasy zbytečně netrhaly a netahaly.

Upnuté účesy 

zoom

Upnuté culíky vlasům nesvědčí.

Vlasy pevně sepnuté do vysokého culíku jsou sice trendy a navíc praktickým účesem, ale rozhodně nejsou tím nejlepším pro vaše vlasy. Utažené účesy mohou po delším nošení způsobovat dokonce nadměrné vypadání vlasů a také poškodit pokožku hlavy. Raději je střídejte s rozpuštěnými vlasy nebo volnějšími drdoly či zaplétanými copy.

Příliš mnoho chemikálií

Barvy na vlasy, vlasové spreje, gely a podobné chemické přípravky patří mezi nejčastější viníky poškození vlasů vůbec. Snažte se vyhýbat především produktům s obsahem alkoholu a barvení či melírování vlasů raději svěřte do rukou odborníkům v osvědčených kadeřnických salonech.

Nezastříháváte konečky

Nechodíte ke kadeřnici na zastříhávání konečků, protože si chcete nechat narůst delší vlasy? Děláte chybu. Nestříhání konečků je jedním z hlavních důvodů roztřepených vlasů a navíc tím zpomalujete růst vlasů. Abyste si udržely zdravé krásné vlasy, které budou hezky růst, měly byste si nechat konečky zastřihnout každých šest až osm týdnů.

Sluneční paprsky 

zoom

Nevystavujte své vlasy prudkému slunci, raději noste klobouk.

Určitě už dávno víte, že sluneční paprsky škodí naší pokožce. Neprospívají ale ani našim vlasům, které je potřeba před silným slunečním zářením chránit. Zvláště na dovolené u moře nebo na horách noste pokrývky hlavy nebo používejte ochranný sprej proti UV záření.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.