Péče o krk

Nejrůznějšími způsoby se snažíme zabránit či zamaskovat své pleťové nedostatky, ale svůj krk velice často opomíjíme. Přitom právě krk toho dokáže prozradit o skutečném věku ženy nejvíce.

Toho si můžeme všimnout například na známých českých i zahraničních celebritách. I když již dávno překročily sedmdesátku, jejich postava i pleť vypadá na třicet, ovšem stačí sklouznout pohledem na jejich krk a vše je prozrazeno. Co dělají špatně? 

Příčiny rychlejšího stárnutí krku

Stárnutí krku má mnoho příčin, přičemž jednou z nich je to, že ženy věnují mnohem více péče o svou pleť než o krk. Některé ženy na něj dokonce zapomínají úplně. Přitom pokud chodíte alespoň čas od času k profesionální kosmetičce, určitě jste si všimla, že věnuje náležitou péči i vašemu krku a dekoltu. Důvod je prostý. Podle jedné známé dermatoložky je péče o krk velice důležitá, protože kůže na krku je umístěna přímo na svalu, který zajišťuje jeho pohyblivost. Mezi kůží a svalem je většinou velice tenká vrstva podkožní tkáně s minimem tukové vrstvy, která by vrásky vypnula. Pokožka na krku je zároveň jemnější než na jiných místech na těle, a proto je stáří na krku více patrné.

Chcete-li stáří krku zpomalit, doporučujeme kůži na krku dostatečně hydratovat. Pravidelnou hydratací budou případné vrásky hladší a méně viditelné. Za vyzkoušení stojí hydratační sérum Hydrabio od Biodermy. Přípravek hydratuje pokožku až do hloubky, jemná lehká textura dodává pokožce pocit svěžesti a hebkosti.

zoom Zvětšit

Hydratujte kůži na krku. Zpomalíte stárnutí

Milujete slunce? Vaše pokožka nikoliv

Na stárnutí (nejen) pokožky na krku má nemalý vliv sluneční záření, dokonce i v zimě. Vždy se před sluncem chraňte, bez ohledu na věk. Používat můžete nejen krémy, ale i make-upy, jež v sobě mají ochranu před škodlivým UV zářením. Slunce dokáže člověka příjemně nabít energií, ale na druhou stranu má na pokožku negativní dopad. Kvůli slunečním paprskům pleť rychleji stárne a vznikají na ní nevzhledné pigmentové skvrny, které rovněž přidávají na věku.

Péče o krk po třicítce, čtyřicítce...

Jakmile dosáhnete hranice třiceti až čtyřiceti let, začnete si svých nedostatků všímat ještě mnohem více. Uvidíte první „opravdové“ vrásky. Co teď? Pokud se necítíte nebo jednoduše nejste příznivkyní botulotoxinu či jiných podobných zákroků, investujte do speciálních krémů na krk, které mají vysoce koncentrované složení s výživnými a vyhlazujícími látkami, a často obsahují i UV filtry. Skvělou volbou je krém na krk a dekolt od značky Estée Lauder, Ultimate Lift Age-Correcting z řady Re-Nutriv. Hedvábný a luxusní krém byl vyvinutý speciálně pro delikátní partie krku a dekoltu. Minimalizuje viditelnost nedokonalostí a skvrnitosti pleti.

Když přijde na řadu jehla

Ani nejluxusnější a nejdražší krémy si s mimickými vráskami neporadí, i když výrobci tvrdí často opak. Pokud jste vyzkoušely všechno možné i nemožné, nevidíte výsledky a došla vám trpělivost, nezbývá vám nic jiného, než se s drobnými vadami na kráse smířit nebo se objednat do ordinace, kde vám injekčně aplikují botulotoxin.

Za vyzkoušení stojí rovněž frakční laser, radiofrekvence nebo invazní zákrok v podobě neck liftingu. POZOR: V posledním případě se připravte na delší dobu hojení. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.