Plány Omlazení.cz na rok 2012

Uvedeme v život Recenze a Tour de Omlazení. Některé funkce v Bazaru zpoplatníme. Módu převedeme na Glorii. Spustíme dva nové weby (i) pro muže. Nasadíme UserVoice, službu, která vám bude naslouchat.

img

Výřez ze stránky recenze jednoho produktu (grafický návrh).

Vítejte v roce 2012

Vítejte v roce, kdy se nic závratně dramatického nestane, k žádnému zlomu ani hluboké krizi nedoje. Naopak, hodně věcí se povede, mnoho lumpů bude dopadeno, řada zajímavých projektů rozkvete. (Jiná věc je, jaký pohled na svět nám předloží média.)

Recenze

zoom

Grafický návrh jedné recenze

Inspiraci jsme našli a na webech emimino.cz a makeupalley.com. Pro sdílení zkušeností s výrobkem typu řasenka, rtěnka nebo tělové mléko existuje efektivnější formát než volná diskuze: Recenze.

Napsat recenzi řasenky bude trochu pracnější než jen přispět do diskuze příspěvkem typu “ano, ta je dobrá”, věříme ale, že pro většinu z vás to bude zábava.

Budete mít šanci proklepnout zkrášlovací a omlazující výrobky ze všech stran, posoudit, jak moc nebo málo vám pomohly recenze ostatních a v neposlední řadě uvidíte, které výrobky jsou podle vás top a které nikoli v přehledně seřazených žebříčcích.


Tour de Omlazení

zoom

První tři ceny Tour de Omlazení očima grafika.

V souvislosti s Recenzemi nás napadlo vás k jejich tvorbě trochu motivovat. Nemáme příliš  dobrou zkušenost s Wiki, kde sice občas nějaký návrh z vašich řad dostaneme, je jich však mnohem méně než jsme doufali.

Nakonec jsme se rozhodli podpořit všechny smysluplné aktivity na Omlazení bodovací soutěží (tedy nejen Recenze).


zoom

Tour de Omlazení. Tento týden se začíná programovat.

Body budete dostávat za napsání recenze, za návrh hesla do wiki, za diskuzní témata, ke kterým se připojí mnoho různých uživatelek a za pár dalších aktivit. Tour de Omlazení bude trvat cca půl roku (budou tedy dvě do roka) a počítáme s tím, že pro ni získáme takové sponzory, aby vás “závodění” skutečně bavilo. Tour spustíme co nejdříve (zpočátku bez sponzorů v testovacím režimu), následně přidáme Recenze a vyhlásíme cílové odměny. Držte nám palce, aby to nebyly jen reklamní trička, ale třeba zájezd na Malorku pro dva.


Částečné zpoplatnění Bazaru

zoom

Předběžná tabulka rozdělení uživatelů Bazaru - záměrně nečitelná :-) 

Uživatele Bazaru rozdělíme do tří skupin: Basic, Expert a Profi. Co se týče konceptu, inspiraci si bereme z Mimibazaru, jejich systém nám však připadá komplikovaný, proto jsme se rozhodli jen pro tři skupiny.

Stejně jako udělování hodnocení, či zařazování nepřizpůsobivých inzerentů a kupujících na černou listinu, má i zpoplatnění některých funkcí v Bazaru především preventivní účel.


Móda na Glorii

zoom

Nejenom rady budou exklusivně jen na Glorii

Naprosto chápeme, že většina z vás si Glorii vyzkoušela a zase se hezky vrátila ke staré dobré diskuzi o módě na Omlazení. Dáváme si tedy za úkol vylepšit diskuzní a jiné funkce Glorie tak, aby  - co se módy týče - předčily to, co vám nabízí Omlazení. Máme na mysli fotogalerie, nahrávání a správu vlastních obrázků, vaše společné nákupy na zahraničních eshopech plus příjemný systém oznamování  aktivit,  které by vás měly zajímat (komentáře toho, co jste na Glorii vytvořili nebo zaslali a podobně.)

Jakmile si budeme stoprocentně jisti, že Glorie vám - co se módy týká -  nabízí více než Omlazení, fórum o módě  na Omlazení uzavřeme. Ještě před tím vám představíme jednoduchý způsob jak rychle mezi Omlazením a Glorií přepínat.

Chalupáři a Recenze ojetin

zoom

Ukázka wireframu Chalupáři.cz

Recenze ojetin budou asi zajímat vaše pánské protějšky, Chalupáři možná některé z vás, ale zřejmě více vaše rodiče.

Chalupáři už sice běží, zatím je tam však jen neopečovávaná diskuze s nízkou návštěvností. Z chalupářů vytvoříme moderní, jednoduše ovladatelný web. Nezapomeneme na chalupářské blogy, bazar, či pronájem chalup.

Recenze ojetin si kladou za cíl dát dohromady a zpřehlednit všechny dostupné informace o nejpoptávanějších ojetých autech.

Hlas uživatele

zoom

Odkaz bude v pravém spodním rohu (samozřejmě česky).

Narazili jsme na zajímavou službu, kterou brzy nasadíme jak na Omlazení, tak na Glorii. Jedná se o UserVoice (www.uservoice.com) a jejím cílem je shromáždit užitečné informace o funkcích a službách, které uživatelům chybí. Oproti  Facebooku či anonymní diskuzi má UserVoice následující přednosti:

  • Omezený počet hlasů na uživatele - například 10.  Uživatel si tak musí dobře rozmyslet, jak se svými hlasy naloží, které vylepšení podpoří a které ne. (Nelze mít všechno hned a tady.)
  • Prioritizace. Uživatel může jedné požadované funkci dát jeden, dva nebo tři hlasy najednou.
  • Uživatel si sám dá pozor, zda nepožaduje vylepšení, které je již v systému požadováno někým jiným. Jakmile začne psát název svého požadavku, UserVoice mu začne nabízet již existující požadavky k posouzení. Uživatel ví, že se svými hlasy musí šetřit.
  • Mezi požadavky na zlepšení může autor webu vložit i své vlastní nápady a nechat tak o nich hlasovat.

Cílem bude lépe vyhodnotit priority, tak aby se nám například nestalo to, co v roce 2011, kdy jsme  vrhli energii  do záložky Slevy a pak shledali, že slevy vás zajímají jen okrajově, že už si je nacházíte samy a jinými cestičkami (mimochodem, Slevy na Omlazení stále fungují zde: www.omlazeni.cz/slevy/).

Zatím vše

O každé z výše uvedených novinek vás budeme vždy informovat samostatným článkem v okamžiku jejího nasazení do ostrého provozu.

Další nápady na vylepšení jistěš přijdou během roku.

Úspěšného roku.

Roku 2012.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.