Přežijte zimu ve zdraví a bez prášků

Nepatříte mezi hypochondry, kteří se vyžívají v polykání všemožných prášků a k lékaři chodí se stejnou radostí jako do zábavního parku? Pak se vám budou hodit babské recepty, díky kterým přečkáte zimu ve zdraví a bez tabletek na předpis.

Vincentka s mlékem a medem

Proti nachlazení a na kašel je výborným lékem vincentka s mlékem a medem. Stačí ohřát přibližně deci mléka, rozpustit v něm lžíci medu a dolít deci vincentky. Jakmile nápoj zapění, můžete ho do sebe hodit. Klidně můžete nápoj popíjet i pomalu, ale není to zrovna gurmánská specialita.

Silný zázvorový odvar

Připravte si každé ráno silný odvar z čerstvého zázvoru. Pro lepší chuť můžete přidat med a citron. Pití tohoto nápoje pomáhá s detoxikací a dezinfekcí těla, zároveň dokáže nastartovat metabolismus a dokonale vás zahřeje.

Granátové jablko

Zvyšte si imunitu pravidelnou konzumací granátových jablíček. Připravte si z nich třeba smoothie v kombinaci s borůvkami. Získáte skvělý antioxidant, který zpomaluje stárnutí a podporuje funkci ledvin. Ideální pro ty, kteří trpí záněty močového měchýře.

Inhalace vonných směsí

Nemusíte shánět žádné drahé vonné esence. Inhalaci si můžete připravit z toho, co máte doma. Při nachlazení pomáhá teplá voda, do které přidáte kůru z pomela a bylinky (jakékoliv, co najdete doma – např. máta, vietnamské bylinky).

zoom

Hrušky na páře

Vyzkoušejte proti nachlazení čínský recept – hrušky na páře. Hrušky nakrájejte na čtvrtky, zbavte se jadřinců, a dejte na sporák na pařáček jako knedlíky. Po deseti minutách by měly být hrušky měkké. Posypte je skořicí a pochutnejte si na nich. Mňam!

Bílá ředkev

Během zimy zařaďte do svého jídelníčku bílou ředkev, kterou však upravujte podobně jako hrušky na páře. Snažte se o co nejkratší tepelnou úpravu. Případně ředkev krátce orestujte na kapce oleje a přimíchejte třeba ke kuskusu. Samotná vám asi chutnat nebude.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.