Připadá vám plastika nevkusná? Pak jste zatím jen nepoznali moderní alternativy

Zatímco někdo si plastickou operací dopomáhá k „normálnímu“ vzhledu a snaží se tak pouze skrýt nehezké vady, jiní své tělo touží nápadně vylepšit a upoutat na sebe pozornost. S výrazně zvětšeným poprsím, rty či nepřirozeně vypnutou pokožkou bez mimiky se často setkáváme v bulvárních magazínech i televizních reportážích. Kvůli tomu plastické zákroky mnoho lidí vnímá negativně, jako „umělost“. Přehnané vylepšování celebrit má však svoji umírněnější podobu, která si odsuzování nezaslouží.


img

Konzultace s plastickým chirurgem dá reálné obrysy představě, kterou žena o vylepšení svého těla má.

Také by vás lákalo o číslo nebo dvě větší poprsí, ale děsí vás, jak nevkusně vypadají leckteré modelky, herečky a další známé tváře? Tyhle předsudky hoďte klidně za hlavu, protože po konzultaci s rozumným a profesionálním plastickým chirurgem naleznete v současnosti nejeden způsob, jak zformovat své vnady do vysněné velikosti a zároveň s maximálně přirozeným vzhledem.

Jestliže si místo několika velikostí necháte ňadra zvětšit o jednu či dvě, nemusíte mít obavu z toho, že byste své okolí nějak zvlášť šokovala. Klasické silikonové implantáty, které se vyrábějí v nejrůznějších tvarech, aby seděly přání a tělesným dispozicím klientky, lze dnes zaměnit za vyplnění prsou vlastním tukem. Tím docílíte nejen přirozeného vzhledu, plastický zákrok není pak patrný ani na pohmat.

zoom Zvětšit

Větší ňadra si klientky mohou vyzkoušet i nanečisto díky speciálním vycpávkám, jež mají k dispozici na plastických klinikách.

„Lipotransfer, tedy vyplnění prsou vlasním tukem, je vhodná pro ženy, které chtějí poprsí zvětšit pouze o půl až jednu velikost, případně pouze vyplnit dekolt. Při požadavku výraznější změny objemu prsou je možné výkon opakovat s odstupem času. Největší výhodou je, že není použit cizí materiál, který by se tělo mohlo snažit vyloučit,“ popisuje MUDr. Ján Pilka, zakladatel kliniky plastické a estetické chirurgie Aesthevita.

Rty smyslné, nikoliv směšně obří

Podobně jako s ňadry je to se rty. Která z žen by nechtěla mít smyslně plné rty, na kterých vypadá skvěle každá rtěnka a jejichž úsměv dostane muže do kolen. Opět platí, že zvětšení objemu rtů na několikanásobek nejspíš nikdy nebude vypadat jako dar přírody. Není však problém vrozeným dispozicím trochu napomoct.

I zde se využívá vlastní tuk pacientky. Zákrok trvá zhruba jen hodinu a ve spolupráci se zkušeným plastickým chirurgem se pacientka nemusí bát, že by výsledek narušil její přirozené rysy obličeje. „Vzhledem k tomu, že v obličeji používáme zvýšenou mimiku, dochází k vyššímu vstřebání aplikovaného tuku, než je tomu u jiných partií těla. Je tedy možné, že se výkon v zájmu dosažení optimálního výsledku opakuje s odstupem 3 až 6 měsíců,“ vysvětluje Pilka.

Bez vrásek a s emocemi

Říká se tomu honba za ztraceným mládím. Nezřídka kdy se ale setkáváme s „žehlením“ prvních vrásek už u mladých žen okolo třicítky. Hojně využívaný botulotoxin je však často zbaví nejen stop přibývajících let, ale také přirozené mimiky obličeje. Údiv, radost, smutek a další základní emoce se pak v jejich tvářích těžko čtou.

zoom Zvětšit

Lifting obličeje si dnes často nechávají dělat i mladé ženy kvůli prvním vráskám.

Možná vás právě toto odrazuje od pokusu vrátit svému vzhledu pár let zpátky. I zde však existuje šetrnější alternativa v podobě vyhlazení kůže vlastním tukem a další způsoby liftingu obličeje, které vaši tvář nepromění v masku. „Existuje více chirurgických způsobů faceliftu. Výběru konkrétní metody předchází individuální posouzení klienta a jeho přání. Moderní koncepce estetické obličejové chirurgie kombinují v rámci jedné operace více typů zákroků,“ říká Pilka.

Pokud tedy zvažujete plastickou operaci, nenechte se odradit výsledky, které se vám nelíbí. Po vhodné volbě pracoviště a pečlivé konzultaci s chirurgem, jistě dojdete k vytouženému výsledku. Hlavní je nestát si na svém za každou cenu, ale nechat si poradit, protože odborník s léty praxe přece jen lépe předjímá výsledek operace.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.