Přírodní lék na období chřipek a nachlazení

S příchodem zimy, když teplota klesá pod bod mrazu a medvědi se ukládají na zimní spánek, trávíme čas s blízkými u plápolajícího krbu, zkusme posílit naší obranyschopnost šálkem lahodného teplého bylinného čaje, který nejen skvěle chutná, ale i pomůže vyřešit mnoho zdravotních problémů.

Prověřená kvalita 

Bylinné čaje mají dlouholetou tradici. Už naše babičky znali léčivé účinky bylinek a v minulosti se taky využívali v lékařství. Bylinné čaje si vybíráme na základě problémů, které nás trápí, nebo se pijí jako prevence, například v období nachlazení a chřipek.

zoom Zvětšit

Článek pro Vás připravil přední český výrobce čajů www.megafyt-pharma.cz

Pokud hledáte opravdovou pomoc pro váš problém, dejte přednost registrovaným léčivým přípravkům před potravinovými čaji. Pro čaje registrované jako léčivé přípravky platí přísná pravidla. Suroviny i hotové výrobky podléhají kontrolám, které zaručují léčivé účinky, a vy si můžete být jistí, že z lékárny odejdete s kvalitním produktem. Díky přírodnímu původu nehrozí u bylinných čajů vznik závažných nežádoucích účinků, a proto jsou oblíbené u všech věkových kategorií. 

Šálek pro zdraví 

Zdravotní výhody činí z bylinných čajů lék proti mnoha neduhům. Slabé odvary jsou zase skvělou formou každodenní hydratace. 

  • Bez černý Má široké využití v léčitelství i farmacii. Květy bezu černého mají močopudný účinek, rozpouští hleny a podporují pocení, snižují horečku a mírní kašel. Chlazený čaj je skvělým lékem i při zažívacích potížích a pomalém trávení, zvláště v období vánočních svátků, kdy je náš stůl bohatý na různé pokrmy. 
  • Echinacea Téhle krásné bylince také nazývané Třapatka, se připisují mnohé léčebné vlastnosti.Nejvíc je významná pro celkové posílení imunity. Najdete ji ve formě doplňků stravy, sirupů ale převážně v čajových směsích. 
  • Jitrocel Léčivá bylina, která má protizánětlivé a antibiotické účinky. Zmírňuje kašel a uvolňuje hleny. Používá se při zánětech horních cest dýchacích. Skvěle chutná nejen ve formě jednodruhového čaje, ale i jako sirup. 
  • Lípa Čaj z lípy se používá při onemocněních dýchacího ústrojí, zejména při nachlazení a při kašli, kde pomáhá uvolňovat hleny. Také je užíván při potížích s ledvinami a močovým měchýřem. 
  • Ostropestřec Antioxidant, který obsahuje velké množství aktivních látek, zejména silymarinu. Pomáhá chránit játra proti poškození alkoholem, zejména v období oslav a vánočních večírků.

Období chřipek a nachlazení je v plném proudu, nepodceňujte prevenci. Spojte příjemné s užitečným a udělejte něco pozitivního pro své zdraví, zahřejte se šálkem léčivého čaje. 

Článek pro Vás připravil přední český výrobce čajů www.megafyt-pharma.cz 



Komentáře

Dominika321
Jako první pomoc při prvních příznacích sáhnu po Preventanu Akut. K tomu zvolním tempo a snažím se co nejvíc odpočívat. K tomu zázvorový a cibulový čaj, tymiánový sirup od babičky a většinou virózu zaženu
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?